Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Sponsoreret af Hermesetas

Jeg er tilbage i kagekøkkenet med en rigtig vinterkage. Sådan en der nydes bedst når regnen (eller sneen) slår på ruden. Når man sidder i sofaen. Med et glas mælk i den ene hånd og en kagetallerken i den anden.

Sådan tilbringes weekenden i hvert fald her. Og jeg kunne ikke forestille mig noget hyggeligere.

Hermesetas, som jeg har arbejdet med i rigtig lang tid, bad mig om at freestyle en kageopskrift for dem. Rammerne var helt frie. Det kan være svært ikke at have den mindste form for retningslinjer. Men i dette tilfælde tog det mig ikke længe før en kage opstod i mine tanker. Jeg behøvede bare tænke på én ting.
CHO-KO-LA-DE.
Masser af chokolade.
Og gerne af forskellig slags.

Således faldt valget på brownie. Sådan en rigtig mørk – ja næsten kulsort – én af slagsen. Fyldt med mørk chokolade, mælkechokolade og knasende valnødder. Helt perfekt.

Kagen her er sukkerfri i den forstand, at der ikke er tilsat sukker til dejen. Der er naturligvis sukker i chokolade, men ønsker du en helt igennem sukkerfri kage findes der rigtig gode sukkerfrie chokolader, som jeg vil anbefale at du bruger.

 

Vil du inspireres af mine andre sukkerfri kageopskrifter, så tag et kig her:
Æblekage med creamcheese-glasur
Cheesecake med brombærtopping
Stracciatella
Ispinde med banan og blåbær
Banancupcakes med vaniljefrosting
… og så vil jeg naturligvis også anbefale at du tager et kig på dette blogindlæg, hvor jeg skriver mine bedste tips til at bage uden sukker.

Et hurtigt tip inden du går i gang med denne brownie: Sørg for at smør og æg har stuetemperatur. Dejen vil skille, hvis ingredienserne ikke har samme temperatur som udgagnspunkt.

Brownie (giver 8 små stykker)
Ingredienser
100 g smør, stuetemperatur
10 g Hermesetas Drys-Let
2 æg, stuetemperatur
2 tsk vaniljeekstrakt
70 g usødet kakaopulver
40 g hvedemel
¼ tsk salt
25 g valnødder
25 g mørk chokolade
25 g mælkechokolade

 • Forvarm ovnen på 180 ºC.
 • Skær smørret i små klumper og hæld det i en stor skål sammen med Hermesetas. Pisk det sammen i et par minutter indtil blandingen er lys og luftig.
 • Tilsæt et æg under omrøring. Pisk indtil ægget er helt inkorporeret, og tilsæt så det næste æg. Rør videre indtil massen er ensartet og ikke skiller. Tilsæt vaniljeekstrakt og rør igen.
 • Sigt kakaopulver og hvedemel sammen i en ny skål og vend det forsigtigt i smør-/æggeblandingen lidt ad gangen. Tilsæt salt og vend rundt. Dejen vil blive meget tyk.
 • Hæld valnødder og næsten al chokolade i dejen (gem en halv håndfuld chokolade til topping) og vend det hele rundt.
 • Beklæd en lille brødform med bagepapir og tryk dejen ned i bunden, så den er lige tyk over det hele. Fordel den resterende chokolade over toppen, og tryk det let ned i dejen.
 • Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter.
 • Lad kagen køle fuldstændig af inden servering.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (2)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Den ser ret lækker ud den kage
  Du skriver ikke hvilke temperatur i ovnen du bager kagen på. Kunne du oplyse mig det?

  Hvad er målene på den form du bruger?

  Det vil være en kæmpe hjælp

  Tak på forhånd.

  1. Tusind tak 🙂
   Jeg skriver at ovnen skal forvarmes på 180 grader, så det er bare denne temperatur du bager ved 🙂
   Beklager jeg ikke har skrevet målene på formen – det er en kæmpe fejl! Jeg skal prøve at se om jeg kan huske hvilken form de blev bagt i, så poster jeg målene herinde bagefter.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.