Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Vores bryllupskager: Passionsfrugtmousse med saltet karamel og karamel-chokolademousse

“Hvem skal lave jeres bryllupskage?” og “hvilken kage skal du have til dit bryllup?” er nok de spørgsmål, jeg har hørt flest gange op til brylluppet.

Ret mange blev overrasket over at høre, at jeg ikke selv skulle bage min egen bryllupskage. Det vidste jeg dog helt fra start af, at jeg ikke ville kaste mig ud i. Bryllupskagebagning er en ret seriøs og tidskrævende affære, og bestemt ikke noget jeg ville have hverken tid, overskud eller kompetence til at tage på mig i dagene op til vores bryllup.

Vi vidste faktisk ret tidligt, at vi ville bede Torben Bang fra Bang Patisserie om at lave vores bryllupskage. Torben er en mand, jeg har kendt fra sidelinjen i rigtig mange år. Jeg har den dybeste respekt for ham, for han er dygtig som ingen andre. Torben er æstetiker, og han går ikke på kompromis med sine kreationer. Og så er han en kunstner uden lige. Med andre ord var det med den dybeste ro i maven at vi tilbage i maj mødtes med Torben for at tale bryllupskagedrømme.

Vi havde et enkelt ønske til vores bryllupskage: Den skulle ikke være traditionel. Jeg kunne fornemme på venner og familie, at rigtig mange forventede af mig, at jeg ville være typen med de helt klassiske bryllupskagefantasier om den der kage i flere etager, I ved nok. Jeg tror lige netop de forventninger gjorde, at vores tanker udviklede sig meget modsat. Vi ville byde på en bryllupskage, som ingen forventede. En kage, som ganske vist passede ind i “bryllupstemaet”, men som kunne overraske gæsterne og samtidig være lidt mere minimalistiske og moderne.

Vi fortalte Torben om vores tanker, og han forstod os fuldstændig. Snakken gik, og tanken om én bryllupskage blev pludselig til flere bryllupskager. De skulle være hvide, of course. Og toppet med en forførende glaze i guld, og et enkelt lille blomsterblad.

Vi gav egentlig Torben ret frie tøjler til at komme med input til kagerne. Det var enormt rart, i en tid med rigtig mange bolde i luften og usandsynlig meget planlægning, at der i det mindste var én ting, som vi trygt kunne fralægge os ansvaret for, og egentlig bare glæde os til at se og opleve.
Og jeg skal love for, at vi fik benene slået væk under os da vi endelig så kagerne til receptionen. Ikke alene var kagerne anrettet smukkere end noget andet jeg nogensinde havde set før. De smagte også himmelsk. Selvfølgelig, får jeg lyst til at tilføje.

Og kagernes smag og opbygning? Passionsfrugtmousse, saltet karamel og karamel-chokolademousse, sprayet med hvid chokolade, toppet med løbende guldglaze, bladguld og et rosa blomsterblad. Blomsterblade, der matchede blomsterne i min buket. En detalje, jeg aldrig selv havde tænkt. Men som i situationen var så rigtig og helt perfekt.

De smukkeste bryllupskager i verden. Så utroligt lækre. Så unikke. Så fine. Og så meget os.

Tak, Torben!

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.