Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Offentliggørelse af min form fra Silikomart: Sig hej til KIT POP ÉCLAIR

Reklame for Silikomart


I sommer var jeg på en mere eller mindre hemmelig mission til Venedig. Dengang lavede jeg den megatarvelige og totalt bloggerklichéagtige finte hvor jeg delte nogle billeder fra turen, og skrev, at jeg ikke kunne fortælle mere. Ej men, jeg hader selv når andre gør sådan noget, haha.

For ikke at trække den længere, så lad os da komme direkte til sagen: Jeg har fået lov til at få en finger med i spillet i udviklingen af én af formene til Silikomarts efterårskollektion, som netop er lanceret. Formen hedder Kit Pop Éclair, og helt ærligt, så er den intet mindre end genial (de utålmodige typer kan scrolle ned til bunden for at se flere billeder af kager med det samme).

Men før jeg taler mere om formen og min tur til Venedig, så lad mig knytte et par ord til Silikomart, for der er en ganske særlig grund til at jeg har valgt at teame op med netop dem.
Silikomart er et brand jeg husker helt tilbage fra mine første dage i kagebagningens verden. Vi snakker altså et kendskab der går rigtig mange år tilbage. Dengang før Den Store Bagedyst og hele bølgen af bagehype tog sit tag i Danmark. Der gik jeg rundt og drømte drømme om lækre kager og desserter i de københavnske specialkøkkenbutikker der solgte kagegrej. Jeg kunne bruge timer på at nærstudere bageforme, se på alle de mærkelige tyller der fandtes, undre mig over udstyr jeg aldrig havde set eller hørt om før, fantasere om alle tænkelige og utænkelige former for cookieudstikkere og gennembladre eksotiske og nørdede kogebøger og madmagasiner fra udlandet.
På hylderne i disse butikker stødte jeg første gang på Silikomart. Det, der først fangede min opmærksomhed var det kæmpe udvalg af forme i alle former og størrelser. Jeg husker det tydeligt. Som et barn i en slikbutik blev jeg både fascineret og over-excited. Jeg tror jeg endte med at komme hjem med tre forskellige forme. Skøre forme til kunstfærdige kager, der var langt over mit niveau. Jeg tror ikke jeg anede hvad jeg skulle bage eller hvordan jeg skulle gøre det, men jeg satte mig for at bruge formene, det ville jeg!

Siden dengang har jeg brugt formene mange gange. Rigtig mange gange. Og der er kommet flere forme til samlingen. Tror måske jeg har over 20 forme fra Silikomart. Både til de helt klassiske runde og aflange kager. Men også de ret unikke, f.eks. en æbleform (som jeg bagte disse nytårskager med), mange forskellige små petit fours-forme, halvkugleforme (som jeg ofte laver flødeboller i) og mange mange flere.

Min passion for Silikomarts brand skyldes mange ting, men jeg vil understrege to helt grundlæggende årsager: 1) De laver unikke forme som inspirerer til kreativitet og giver utroligt smukke resultater og 2) formene er af en kvalitet, der bare er helt enestående. Nogle af mine forme er over 8 år gamle, og selvom jeg har brugt dem en milliard gange kan man stadig ikke se noget slid på dem overhovedet. Lægger jeg to forme ved siden af hinanden, en 8 år gammel og en der lige er købt, vil man ikke kunne se hvilken der er den nyeste. Det er altså de færreste brands der kan præstere at lave produkter med sådan en langvarig holdbarhed. Believe me, jeg har sgu prøvet meget forskelligt efterhånden.Kit Pop Éclair er en silikoneform der er blevet lavet til at hylde mousse-éclairs, der længe har været populære indenfor den franske konditorverden, men på det seneste også har fået en kæmpe succes i resten af verden.
Sættet består af to forme: En form til den aflange éclair-base og en form til den snirklede topping. Toppingformen hjælper med at give den perfekte “prik over i’et”, der er flawless hver gang. Det er naturligvis op til en selv, om man vil bruge begge forme eller blot nøjes med basen. For som det nu engang er med éclairs lægger de op til kreativitet og leg med dekorationer.
Både top og base tåler naturligvis både at komme i fryser og i ovn, så hvilken type bagværk/dessert man ønsker at lave er helt op til egen fantasi.

Kit Pop Éclair er et sæt der ligger mit hjerte meget nær, for jeg håber det kan hjælpe rigtig mange med at kaste sig ud i at prøve et bagværk/dessert, som man ellers ikke havde “turdet” at lave selv.
Jeg synes jeg møder rigtig mange kommentarer, både her, på Facebook og på Instagram, fra folk der skriver at mine kager ser flotte ud, men det er ikke noget de ville have mod/lyst på at gå i krig med. Det er noget jeg tænker rigtig meget over, og virkelig prøver at gøre op med. Bagning skal være sjovt! Det skal ikke være angstprovokerende.

Derfor er det blevet en af mine mærkesager, at jeg vil prøve at formidle opskrifter på kager, der måske ser smukke og meget vanskelige ud, men som er nemme at bage. Mine opskrifter skal være letlæselige og ligetil. Det skal ikke kræve, at man har en ph.d. i kagebagning, bare fordi man vil bage en skideflot kage. Og med denne form bliver det på alle måder nemmere at fremtrylle en dessert, der med garanti vil tryllebinde enhver, den serveres for.

Jeg vil i senere blogindlæg snakke mere om Kit Pop Éclair, og dele både opskrifter og naturligvis også få stablet en lille giveaway på benene.

Formen kan købes lige her, hvor du også kan se video af mig der bager med formen samt læse meget mere.
Og se i øvrigt lige de smukke éclairs herunder. Alle bagt og dekoreret af undertegnede dengang jeg besøgte Silikomarts testkøkken. Er de ikke bare fine?


copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (3)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Kunne være dejligt hvis du lagde en opskrift eller to op hvor du bruger formene 🙂 har lige fået dem hjem 😉

    1. Det kan du tro jeg har planer om at gøre! Men der følger også en opskrift med i æsken, som jeg har udviklet til formen 🙂

  2. Aaarhmen, for pokker da! Det bliver jo næsten ikke større!?
    VILDT sejt! Og SÅ fine kager; jeg er jo ganske enkelt nødt til at investere i formene 😉
    Tillykke med det 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.