Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Sukkerfri cheesecake med brombærtopping

SPONSORERET AF HERMESETAS

Tusind tak for den gode respons I gav mig sidste gang jeg smed en sukkerfri opskrift på banen (det var denne sukkerfri stracciatella-is, jeg hentyder til). Jeg er så glad for at læse, at disse opskrifter åbner op for lidt ekstra madglæde hos jer, der til daglig forsøger at undgå sukker af den ene eller den anden måde.

Mit eget forhold til sukker er også lidt specielt. Som I nok kan regne ud omgiver jeg mig til hverdag med rigtig mange sukkersøde sager. Lidt for mange, endda. Jeg er ikke sukkerforskrækket, men når det kan lade sig gøre, så prøver jeg virkelig at finde sukkerfrie alternative til alt det søde. Min krop har simpelthen ikke godt af for meget sukker hele tiden.

Lige netop derfor synes jeg det er ekstra spændende at eksperimentere med sukkerfrie versioner af de søde kager, jeg normalt hælder alt for meget hvidt sukker i. For som jeg har argumenteret for før, så er det altså muligt at fremtrylle lækkerier, der smager præcis lige så godt som deres sukkerfyldte pendanter.

Denne cheesecake er en gammel kending fra min kogebog. Det er en helt plain opskrift på bagt cheesecake, som jeg elsker så meget, fordi den er så nem at variere. Jeg plejer at lave topping alt efter hvad jeg nu har liggende i fryseren af frosne bær. Og selve cheesecaken får også ofte gerne bær-, vanilje- eller frugtsmag.

Denne gang har jeg laver cheesecaken som en vaniljecheesecake og toppet med brombær, fordi jeg fik samlet rigtig mange brombær sammen da brombærsæsonen var på sit højeste. Amager Fælled er i øvrigt den rene guldgrube hvad det angår – så er tippet givet videre!

Du bestemmer helt selv, hvor meget du vil gå op i “nul sukker”-politikken i denne kage. Er du ikke så religiøs, så brug Digestive-kiks til kagens bund og sider. Men der findes også sukkerfrie alternativer til Digestive, og de fungerer mindst lige så godt.

Opskriften her er nr. 2 i min opskriftserie for Hermesetas, som jeg bruger i stedet for sukker til mine sukkerfrie kager og desserter. Min erfaring er, at det fungerer rigtig godt at erstatte sukker direkte med Hermesetas, i de forhold der står bag på Hermesetas-produktet. Cheesecaken opfører sig på samme måde i ovnen, og den færdige kage har samme konsistens og smag som dens sukkerrige pendant. Så det er altså nemt, venner!

Vil I se flere smækre kageopskrifter fra Hermesetas (mange af dem har jeg lavet), så tag et kig i deres opskriftskatalog her.

Opskrift (10-12 personer)
Kiksebund
250 g Digestive eller sukkerfri fiberkiks
125 g smør, smeltet

 • Beklæd bunden af en springform (20 cm) med bagepapir.
 • Hæld kiksene i en food processor og blend, indtil de er blevet til fine krummer. Tilsæt det smeltede smør og blend igen.
 • Hæld krummeblandingen i springformen og tryk det godt ned i bunden og op langs formens sider. Det gøres nemmest med bagsiden af en stor ske.
 • Stil formen i køleskabet i 30 minutter.

Cheesecake
100 g flødeost, stuetemperatur
15 g Hermesetas Drys-Let
2 spsk hvedemel
5 æg
Korn fra 1 vaniljestang
1,25 dl piskefløde

 • Forvarm ovnen til 160 ºC (almindelig ovn, ikke varmluft).
 • I en skål piskes flødeost med sukker og citronskal, indtil det er glat, og der ikke længere er klumper i flødeosten.
 • Tilsæt hvedemel og pisk igen, indtil det er godt inkorporeret.
 • Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt indimellem. Tilsæt til sidst vaniljekorn og piskefløde og rør igen, indtil dejen er helt glat og ensartet.
 • Tag kiksebunden ud af køleskabet, og hæld flødeostblandingen ned i springformen.
 • Bag kagen i ovnen i 1 time og 10 minutter, eller indtil kagen er fast, men stadig let blævrende i midten.
 • Sluk for ovnen, men lad kagen stå derinde med ovnlågen let på klem i to timer, så kagen ikke udsættes for pludselige temperaturforandringer (det kan gøre at kagen for sprækker). Efter de to timer bør kagen være afkølet til stuetemperatur, hvorefter den kan stilles i køleskabet.

Brombærtopping
1 tsk majsstivelse
0,5 dl vand
200 g frosne brombær
1 spsk Hermesetas Drys-Let

 • Bland majsstivelse og vand i en lille gryde, og rør i det, indtil der ikke er klumper. Tilsæt brombær og Hermesetas, og varm det langsomt op under omrøring i 2-3 minutter, indtil blandingen simrer og brombærrene kan mases ud.
 • Tag gryden af varmen og hæld brombærblandingen over en sigte. Pres det igennem med bagsiden af en ske, så kornene sorteres fra. Hæld den sigtede brombærmasse tilbage i gryden og opvarm det igen indtil massen tyknes.
 • Tag gryden af varmen og lad brombærmassen køle af. Gæld den derefter over cheesecakes, og stil kagen tilbage i køleskabet indtil den skal serveres.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.