Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

De bedste kagebøger til sommersæsonen

Indlægget indeholder reklamelinks

1) Cakenhagen – Torben Bang (her), 2) Sødt – Yotam Ottolenghi & Helen Goh (her*), 3) Flere dirrende desserter – Marie Holm (her*), 4) Vidunderlige vafler – Camilla Stemann Jensen (her*), 5) Fabelagtige fristelser – Emma Martiny (her), 6) Pixi bager grønne kager – Christel Pixi Hielscher & Søren Ejlersen (her*).
*reklamelinks

Sommersæsonen er egentlig lavsæson for kagebagning. Det lyder tosset, for hvem har ikke lyst til frugttærter, jordbærkager og bærdesserter når de varme måneder rammer os? Det har jeg i hvert fald. I høj grad! Men det er faktisk lavsæson, og det kan jeg bl.a. selv se fordi at besøgstallene på bloggens opskrifter falder drastisk i takt med at det bliver varmere. På varme dage vil I meget hellere sidde i haven med en god bog, rejse jorden rundt eller soppe på stranden med jeres unger, end I gider stå og svede i køkkenet. I get you!

Jeg vil dog gøre mit for, at bageglæden bliver holdt ved lige sommeren over (jeg har jo stadig et job jeg skal passe, haha). Og en del af min bageglæde finder jeg inspiration til i bøger. Jeg ELSKER at sidde og bladre nye kogebøger igennem, og suge til mig af inspiration og viden fra de dygtige folk, der står bag bøgerne.

Måske I har det på samme måde?

I så fald får I her min liste over sommerkogebøger, som jeg varmt vil anbefale.

 1. CAKENHAGEN af Torben Bang
  Jeg har altid været fortaler for, at selv kager, der ser meget komplicerede ud, kan være nemme at bage. I hvert fald hvis man holder tungen lige i munden og når man har den rette vejledning. Og den filosofi deler Torben Bang også. I hans kogebog Cakenhagen (som er en henvisning til hans smukke konditori midt i Tivoli) finder du den ene skønne kageopskrift efter den anden, både akkompagneret af gudesmukke billeder og let forståelige tekster og vejledninger.
  Jeg har brugt meget tid på at sidde og kigge bogens opskrifter og billeder igennem. Jeg er nærmest som fortryllet af det æstetiske og yndige univers, som Torben formår at formidle. Og jeg ved, at hans kager smager mindst lige så godt som de ser ud. Torben er ikke kun en meget dygtig konditor – han er også noget nær jordens rareste mand. Og derfor får hans nyudgivne bog mine allerstørste anbefalinger!
  Bogen koster 295 kr. og kan købes hos Cakenhagen, Nimb og Little Tivoli og online her.
 2. SØDT af Yotam Ottolenghi & Helen Goh
  Ikke mindre end 368 sider får du i denne kolos af en dessert-/kagebog. 368 siders lækkerhed. Yotam er en guru blandt madentusiaster. Han er restaurationsejer, forfatter til mange bestsellerkogebøger og selvfølgelig også vært på en række fantastiske madprogrammer. Jeg sidder fuldstændig klinet til skærmen når jeg ved et held zapper rundt og der tilfældigvis vises et af hans programmer. Yotam er en fantastisk formidler og passioneret madnørd, og det skinner virkelig igennem i hans bøger.
  SØDT er en kogebog med opskrifter på alverdens lækkerier, lige fra cheesecakes, kardemommepavlova med friske figner til panna cotta og persiske kærllighedskager.
  Bogen koster 349,95 kr. og kan købes online her.
 3. FLERE DIRRENDE DESSERTER af Marie Holm
  Dette er 2’eren til Marie Holms buddingrevolution Budding – og andre dirrende desserter. En bog, jeg mere end én gang har anbefalet her på bloggen. Jeg er nemlig buddingfan. KÆMPE! Jeg er især fan af Maries buddinger, som jeg har været så heldig at smage ved flere lejligheder.
  Derfor hviner jeg af glæde over, at hendes bog har været så populær at der var nødt til at komme en 2’er. Er du fan af den dirrende og fløjsbløde dessert, som ovenikøbet er så nem at lave, så bør du tage et ekstra kig på denne bog.
  Bogen koster 199,95 kr. og kan købes online her.
 4. VIDUNDERLIGE VAFLER af Camilla Stemann Jensen
  Det er næsten lige før at denne bog ikke behøver en tekst. For en bog om vafler. Come on. What’s not to like?! Min bloggerkollega Camilla, der er mangeårig vaffelekspert og -afficionado, har nedfældet en genistreg af en kogebog, altså kun om vafler.
  I kogebogen finder du opskrifter på alle slags vafler. Både de søde, de sunde, dem til morgenmad, dem til aftensmad og alle dem midtimellem.
  Bogen koster 249,95 kr. og kan købes online her.
 5. FABELAGTIGE FRISTELSER af Emma Martiny
  Emma Martiny, der står bag bloggen af samme navn, er efterhånden ret erfaren udi kogebøgernes verden. Og det med rette. Hun står nemlig bag hele tre kogebøger, og hvis jeg kender hende ret er der sikkert flere på vej.
  Fabelagtige Fristelser er en kogebog med hele 100 opskrifter på søde lækkerier, der alle er lidt sundere end normalen, for Emma er nemlig knalddygtig til at sætte fokus på at kager, desserter og søde sager kan smage lige så godt som “normalen” selv med brug af mindre sukker. I stedet er Emmas opskrifter sødet med honning, sirupper eller naturligt frugtsukker.
  Med andre ord er kogebogen her rigtig god at have ved hånden hvis man (som jeg) har en meget sød tand, men gerne vil skrue ned for det hvide sukker.
  Bogen koster 349,95 kr. og kan købes online her.
 6. PIXI BAGER GRØNNE KAGER – af Christel Pixi Hielscher & Søren Ejlersen
  Er du vild med Aartidernes økologiske og bæredygtige koncept, så er dette kagekogebogen for dig! Pixis kager er helt naturlige og spækket med smag – her er fondant og farvestoffer bandlyst. Jeg er vild med tilgangen til opskrifterne, og ikke mindst de fine kager. Pixi viser, at kager sagtens kan være rustikke og samtidig fantastisk smukke, og hun giver dig opskrifter på alt fra cookies og loafs til tærter og festlige høje kager med bunde og mousse.
  Bogen er stylet og fotograferet af min dygtige veninde Ditte Ingemann. Dittes æstetik og sans for formidling skinner igennem hver en opskrift, og det alene gør bogen til noget ganske særligt.
  Bogen koster 249,95 kr. og kan købes online her.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.