Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

På en solskinsrig dag som i går skete der simpelthen det, at jeg rundede de 30 år. Alder er kun et tal, ikke? Jeg føler mig i hvert fald ikke som en på 30 år, og hvis jeg selv kunne bestemme, så var jeg i starten af 20’erne.

Men jeg må nok sande, at årstallet på sygesikringskortet ikke lyver. Og hvis jeg tænker lidt over det, så synes jeg også jeg er et sted, hvor min alder egentlig passer meget godt. Jeg er færdiguddannet, jeg har min egen virksomhed, jeg har en dejlig datter på 1 år og en skøn kæreste som meget snart bliver min mand. Det er ikke så lidt at være stolt af, må jeg nok indrømme.

Jeg havde den dejligste dag i går. Virkelig! Dagen bød på gåtur i solskin med en sød ny ven og vores babyer, lidt arbejde i form af bagning og photoshoot af disse Snickers cupcakes og derefter den lækreste kagebuffet hos Cakenhagen i Tivoli, i anledning af udgivelsen af Chefkonditor Torben Bangs nye flotte kogebog Cakenhagen.
Da min kæreste kom hjem fra arbejde overraskede han med svigermor som babysitter og kærestedate på et virkelig, virkelig smukt sted; Restaurant Alouette, som ligger i en skjult baggård lige rundt om hjørnet fra hvor vi bor. Sikke en oplevelse. Ahmen, der var simpelthen så vidunderligt pænt, og maden var fortryllende. De får mine varmeste anbefalinger!

Nuvel, tilbage til disse cupcakes. Jeg er kæmpe fan af Snickers. Som i KÆMPE. Det er min guilty pleasure når jeg trænger til noget sødt på nu-og-her-måden. Så derfor undrer det mig, at jeg ikke før har tænkt over at lave en Snickers-variant af en cupcake. Snickers-kage har jeg dog lavet før – og den er bare god. Den finder I opskrift på her.

Disse cupcakes består af en lækker og blød chokoladekage som jeg har fyldt med flydende saltkaramel. Ovenpå har jeg toppet med en generøs swirl af peanutbutter-frosting og til sidst dekoreret med saltkaramel, peanuts og selvfølgelig et lille stykke Snickers.

Kagerne kan sagtens bages en dag i forvejen, og frostingen holder sig fint i køleskabet. Husk blot på at frostingen bliver meget hård når den står på køl, så sørg for at tage dine cupcakes ud af køleskabet i god tid inden de skal serveres.

Start med at lave saltkaramellen, da den skal have tid til at køle af. Du kan også hoppe dette trin over og i stedet købe færdig saltkaramelsauce eller tilsætte lidt havsalt til en dåse dulce de leche.

Ingredienser (ca. 18 cupcakes)

Saltkaramel
225 g smør
425 g sukker
2 spsk sirup
2,4 dl piskefløde
1 tsk havsalt

 • Smelt smørret i en gryde ved medium varme. Tilsæt sukker og sirup og lad det koge i 6-8 minutter indtil blandingen bliver karamelbrun.
 • Tilsæt langsomt piskefløden under omrøring og lad det koge i yderligere 2 minutter indtil konsistensen er glat og ensartet. Tilsæt salt og rør rundt.
 • Hæld karamellen i en skål og stil den i køleskabet. Lad den køle helt af.

Cupcakes
200 g hvedemel
50 g usødet kakaopulver
75 g sukker
100 g brun farin
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 dl mælk
1,5 dl vegetabilsk olie
1 tsk vaniljeekstrakt
3 æg

 • Forvarm ovnen på 180 °C.
 • I en skål blandes mel, kakaopulver, sukker, brun farin, natron, bagepulver og salt.
 • Tilsæt mælk, olie, vaniljeekstrakt og æg. Rør indtil dejen er glat og jævn.
 • Fyld dejen på cupcakeforme (formene skal fyldes ca. 2/3 op). Bag i midten af ovnen i ca. 20-22 minutter.
 • Stil dine cupcakes på en rist og lad dem køle af. Forbered i mellemtiden frostingen.

Frosting
250 g creamy peanutbutter
250 g smør, stuetemperatur
250 g flormelis

 • Hvis der er olie øverst i glasset med peanutbutter hældes dette fra først. Det er vigtigt at hælde så meget væske fra som muligt, da det ellers vil gøre frostingen for blød.
 • Hæld peanutbutter samt smør i skålen til en røremaskine og pisk det igennem. Tilsæt flormelis en spiseske ad gangen og pisk indtil konsistensen er let og luftig.

Samling
1 håndfuld peanuts
1,5 Snickers, skåret i skiver

 • Hæld saltkaramellen i en sprøjtepose med en skarp tyl, og tryk en god mængde saltkaramel ned i midten af hver cupcake.
 • Hæld frostingen i en sprøjtepose med en stjernetyl (jeg har brugt Wilton 1M) og lav en stor swirl af peanutbutterfrosting ovenpå hver cupcake.
 • Dekorer hver cupcake med saltkaramel, peanuts samt et stykke peanuts på toppen.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (6)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Selve cupcakes kan sagtens bages på forhånd og fryses, men jeg anbefaler at du laver frostingen samme dag som kagerne skal spises 🙂

 1. Hi! I am wondering how I may purchase one of your cakes. I am interested in the summer strawberry cheesecake or a fruit tart cake.

  I am wondering about availability for Saturday July 28th.

  Do you have examples of pricing as well?

  1. Hey Kelsey
   Thank you so much for contacting me and thank you for your interest in my cakes. However unfortunately I do not sell cakes.
   Best wishes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.