Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Inspiration til kagestyling #4: Rustik og blomsterpyntet lagkage

Sponsoreret af Eva Solo

Denne her kage, disse blomster, dette stel. Wow, det gør mig glad! I dag føler jeg at jeg har fået kreeret noget, der bare er gået op i en højere enhed. Og jeg er simpelthen så glad for slutresultatet.

Det er nemlig ikke altid at jeg ender med at være så tilfreds med et stykke arbejde, som jeg er i dag. Der er altid et eller andet åndssvagt, der bare driller. Nogle gange bliver en ellers smuk kage skæv. Nogle gange kan jeg bare ikke finde ud af hvordan jeg skal style kagen. Og nogle gange vil kameraet bare ikke som jeg vil, så jeg ender med at være ked af billederne.

Men i dag, der spillede det hele bare.

Sorry hvis det bliver lidt meget ananas i egen juice, men jeg synes så sjældent jeg roser mig selv. Det må være det gode vejr og de fine blomster, der gør mig glad i låget. Og ovenpå en rigtig god dag som i dag, så giver jeg mig selv lov til at være lidt stolt.

En af grundene til at hele det her photoshoot endte med at gå så godt, det er helt sikkert fordi jeg har stylet med noget porcelæn, der bare er super taknemmeligt at arbejde med.

Som så mange gange før har jeg teamet op med Eva Solo for at fremvise nogle af deres produktnyheder. Jeg elsker denne slags opgaver, hvor jeg med udgangspunkt i et produkt, i dette tilfælde det fine Legio og Legio Nova-stel, får frie tøjler til at matche kager og rekvisitter.
Den fine tekande med egetræshåndtaget inviterer til at drikke te lidt oftere (øhh hvad med hver morgen fra nu af, tænker jeg) og med tetårnet, der gemmer sig bagved, er det tilmed nemt (og pænt) at tage te-udvalget med ind på bordet.

Kagen har jeg simpelthen placeret på en ganske almindelig middagstallerken, også fra Legio Nova-stellet. Da kagen er af den ret høje slags synes jeg det ville være lidt overkill ligefrem at stille den på et højt kagefad. Der er noget meget fint og helt enkelt ved at placere en så extravagant kage helt nede i øjenhøjde, så at sige.

De tre kander på ovenstående billede kan du faktisk vinde lige nu inde på min Instagram-profil. Deltag i konkurrencen inde på min profil @copenhagencakes.

ET PAR ORD OM KAGESTYLINGEN

Med udgangspunkt i det hvide stel og en håndfuld enormt smukke blomster fra min lokale blomsterbiks ville jeg benytte anledningen til at kreere en rigtig pastelfin sommerkage af den allerfestligste slags. Sådan én, der sagtens ville kunne gå an som bryllupskage. Og med smukke lys i kunne den også gøre sig som den fineste fødselsdagskage.

Bag kagens ydre kan i princippet gamme sig en hvilken som helst slags kage. Det er dog vigtigt, at det er en forholdsvis stabil kage, da den skal kunne bære sin egen højde. Du kan f.eks. bruge opskriften på vaniljebunde og smørcreme herfra eller vaniljebunde med hindbærmousse herfra.

Fremgangsmåde
Du skal bruge:
En færdigstablet kage fra en af ovenstående opskrifter
250 g smør, stuetemperatur
250 g flormelis
2 spsk piskefløde
50 g hvid chokolade
2 spsk piskefløde
Pastafarve (jeg bruger disse fra Wilton (reklamelink)) i farverne grøn og blå)
Blomster

  • Stil kagen på et kagefad.
  • Lav frostingen: Hæld alt smør i skålen til en røremaskine og pisk smørret igennem indtil det er luftigt. Tilsæt flormelis en spiseske ad gangen og rør godt mellem hver tilsætning. Når alt flormelis er tilsat piskes smørcremen grundigt igennem, og fløden tilsættes. Skrab skålens kanter ned med en dejskraber og pisk frostingen igennem ved høj hastighed i tre minutter.
  • Brug lidt under halvdelen af frostingen til at smøre hele kagen op med et tyndt lag frosting på siderne og på toppen, et såkaldt “crumb coat”, der forsegler alle løse krummer, så man ikke kan se dem når kagen er færdig. Sørg for at der kommer frosting over det hele, og godt ind i eventuelle sprækker mellem de forskellige lag. Brug en stor palet/spatel til at glatte kagens sider til.
  • Stil kagen i køleskabet i 30 minutter, så frostingen stivner.
  • Tag kagen ud af køleskabet og smør den op med resten af den hvide frosting. Ønsker du et rustikt look behøver du ikke være så grundig med dette lag frosting. Brug paletten til at skrabe mønstre i opadgående retning.
  • Stil kagen tilbage i køleskabet i minimum 30 minutter, så frostingen stivner.
  • Hak den hvide chokolade groft og hæld det i en skål sammen med fløden. Smelt det i mikroovnen og rør rundt indtil massen er blank og fin. Tilsæt pastafarve og rør forsigtigt rundt.
  • Tag kagen ud af køleskabet og hæld forsigtigt den farvede chokolade på toppen langs med kagens kant (brug gerne en sprøjtepose med et lille hul, det er nemmest at styre).
  • Dekorer til sidst kagens top med blomster, og læg også gerne et par blomster langs med kagens bund.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.