Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Chokoladekage som fødselsdagskage

Når barnet har 1-års fødselsdag men gæsterne er voksne. Ja, så bager man selvfølgelig verdens bedste voksenkage og kaster løs med multifarvet fødselsdagskrymmel som var det konfetti på en nytårsaften.

Vores dejlige lille Selma, som nu officielt nok ikke er en baby længere, blev 1 år i mandags. Og vi havde fødselsdagsfejring over flere dage. Hvilket betød maaaange kager. Heldigvis.

Selma har ikke helt forstået hverken idéen med fødselsdag, gaver eller kager, så kagerne var forbeholdt de voksne. Derfor valgte jeg den ene dag at bage min absolutte yndlingschokoladekage (opskrift her), som har et ret så lækkert islæt af rom i chokoladeganachen. Hvabehar!?!

Jeg gik i krymmelskabet og fandt den mest farverige og vilde krymmelblanding jeg havde, og besluttede mig for at det måtte være den, der ville kunne få den ellers ret kedelige og enkle chokoladekage til at udstråle lidt mere fødselsdagesstemning. Og det skal jeg da love for var tilfældet. Kagen blev lige tilpas festlig, flamboyant og farverig. Og det ene lys i midten var selvfølgelig prikken over i’et.

Krymmelblandingen jeg har brugt er i øvrigt noget af det smukkeste jeg har set. Jeg synes man bliver helt glad i låget af sådan en omgang fantastisk farveblanding. Desværre har jeg endnu ikke fundet ud af om/hvor i Danmark man kan købe så fine krymmelblandinger, og derfor må man (indtil videre) se sig om i udenlandske webshops hvis man leder efter fantasifulde krymmelblandinger. Den jeg har brugt er af mærket Sweetapolita som jeg har købt via en engelsk webshop her. Den er lidt pricey, desværre, men der findes også mange andre fine krymler (krymmeler?) til mere overkommelige priser derude. Læs f.eks. mit krymmelblogindlæg hvor jeg linker til gode krymmelwebshops.

Vil lige knytte et par ord til denne kage, inden blogindlægget (og min taletid) er ovre. Det her. Det er altså den lækreste chokoladekage EVER. Den består af et lag kage og et lag chokoladeganache. 50/50. Kagen er spækket med mørk chokolade, den er moist og intens. Og chokoladeganachen er fløjlsblød, fuld af smag og enormt lækker. Og nå ja, så er der rom i ganachen. SÅ godt sammen med chokolade. De to lag sammen kunne umiddelbart lyde af “lidt for meget”, men ved i hvad? Det er bare helt perfekt!
Find opskriften her.

Jeg elsker, elsker, elsker denne kage.
Og jeg synes du skulle tage at bage den.
Det bliver du glad af!

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.