Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Årets påskekage: Intens og lækker chokoladelagkage

Sponsoreret af Eva Solo

Rigtig mange af os nyder godt af en skøn forlænget weekend disse dage, og det betyder (for mit vedkommende i hvert fald) mere tid til at bage! Påsken er også gerne en tid hvor der påskefrokoster på programmet, og dermed er der endnu en anledning til at bage lidt lækkert. For det er da lykken at medbringe en jaw-dropper af en påskekage, ikke?

Hvis du er enig, så vil jeg helt sikkert anbefale at du tager et nærmere kig på opskriften på denne uimodståeligt lækre chokoladelagkage i to lag med chokoladesauce mellem bundene. Kagen er smurt op med luftig “ægge-turkis” frosting og dekoreret med små fine æg.

Faktisk er kalenderen herhjemme fuldt booket hele påsken med både to påskefrokoster og to vennebesøg. Det ene vennebesøg er ganske særligt, for vi skal nemlig hilse på en lille vidunderlig ny verdensborger. Jeg tænker at det er den perfekte anledning til at tage denne kage med, så forældrene kan få lidt forkælelse (og chokolade-chok).

Kagen er stylet på mit fine Nordic Kitchen-stel fra Eva Solo, som jeg har fremvist i kagesammenhænge et par gange før (her, her og her). Jeg er stolt over igen i år at få lov at fortsætte mit efterhånden mangeårige samarbejde med Eva Solo, for jeg bruger i høj grad deres stel til inspiration, når jeg skal kreere kager.

For hvordan går det egentlig til, når jeg får idéer til nye kager? Mange gange finder jeg det, jeg vil style kagen med, før jeg overhovedet ved hvilken kage jeg vil bage, og ud fra de ting begynder idéerne til kagen at tage form. Det kan være en blomsterbuket jeg køber, som inspirerer mig til at bage noget fint, let og pastelfarvet, hvor blomsterne får lov at være kronen på værket. Det kan være noget farverigt krymmel, der inspirerer mig til at bage noget farverigt og fantasifuldt. Eller, som i dette tilfælde, kan det være et stel, der får mig til at tænke over hvilket slags bagværk der vil komplimentere stellet bedst.

Nordic Kitchen-stellet er helt enkelt og minimalistisk. Derfor synes jeg i grunden at stellet kan bære at præsentere både de helt enkle kager og de meget pyntede, uden at tage fokus fra kagen. Stellets helt enkle sorte farve og matte glasering inspirerede mig til at bage en kage i en flot farve der virkelig ville stå ud, og så kom jeg til at tænke på fine turkisblå hønseæg med sorte pletter, som kunne give kagen et rigtig “påskeagtigt” udseende.

Nogle få noter inden du går i gang:

 • Jeg har bagt denne grundopskrift på chokoladekagebunde mange gange før, både som en høj kage i tre lag her og som en lille kage i to lag her. Denne gang er de bagt i en tredje version, der er i to lag og 18 cm bred. Har du ikke springforme på 18 cm, så kan det være du hellere kan følge fremgangsmåden på en af de andre opskrifter herover.
 • Normalt bruger jeg brun farin, men det havde jeg ikke mere af i dag, og derfor har jeg i stedet anvendt mørkt muscovadosukker. Du kan selv vælge om du ønsker at bruge brun farin eller mørkt muscovadosukker.
 • Dekorationensprocessen med de små sorte pletter på kagen er noget værre svineri. Så sørg for at du står et sted hvor alle overflader kan tørres af. Og pas på dit fine tøj.

Jeg håber I alle får en skøn påskeferie, og at I får tid til at forkæle jer selv og dem I holder af med lidt lækkert hjemmebag.

Ingredienser til chokoladelagkage (10-12 personer)
Chokoladekage
150 g mørk chokolade 70 %
240 g hvedemel
50 g usødet kakaopulver
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
200 g smør, stuetemperatur
200 g mørk muscovadosukker
2 æg
2 æggeblomme
2 tsk vaniljesukker
2 ½ dl mælk

 • Forvarm ovnen på 175 ºC.
 • Smør to springforme (ca. 18 cm) og drys med mel eller kakao.
 • Hak chokoladen og smelt den i en skål over et vandbad. Stil skålen til siden.
 • Sigt mel, kakao, bagepulver, natron og salt i en skål.
 • Pisk smør og brun farin lyst og luftigt i en ny skål.
 • Tilsæt æg, æggeblomme, smeltet chokolade og vaniljepulver til smør-/sukkermassen.
 • På skift tilsættes melblanding og mælk under piskning. Pisk indtil dejen er fin.
 • Hæld dejen i springformene og bag i 40-50 min. eller indtil en pind kan stikkes i uden at der hænger dej ved.
 • Lad kagerne afkøle og tag dem ud af springformene.

Frosting
250 g smør, stuetemperatur
250 g flormelis
Turkis eller blå og grøn pastafarve

 • Hæld smørret i en skål til en røremaskine og pisk det godt igennem. Tilsæt flormelis en spiseske ad gangen og pisk imellem hver tilsætning. Når al flormelis er tilsat skal det hele piskes igennem på høj hastighed i 3 minutter, indtil frostingen er lys og luftig.
 • Tilsæt pastafarven indtil du er tilfreds med kuløren og rør frostingen igennem.

Kagen samles
Du skal bruge:
Chokoladesauce (kan købes færdiglavet eller brug denne opskrift)
16 slikæg
1 tsk kakaopulver
1-2 tsk vand
En pensel

 • Skær toppen af de færdigbagte (og helt afkølede) kager til, således at de er helt lige og vandrette på overfladen.
 • Placér den første kagebund på dit kagefad og fordel en klat frosting ovenpå. Fordel et godt lag chokoladesauce ovenpå frostingen, og placér næste bund ovenpå.
 • Smør hele kagen op med frosting på siderne og på toppen. Brug en stor palet/spatel til at glatte kagens sider og top fint til.
 • Hæld den resterende frosting i en sprøjtepose med en stjernetyl (jeg har brugt Wiltons 1M).
 • Sprøjt små swirls på kagens top, og placér et slikæg ovenpå hver swirl.
 • Pynt evt. også langs kagens bund med en fin kant af frosting.
 • Hæld kakaopulveret i en lille skål og tilsat vand indtil konsistensen er meget våd. Brug en pensel til at “sprøjte” de små sorte prikker på kagen.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.