Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Enhjørningelagkage med vaniljebunde og hindbærmousse

I dag har stået i magiens og fantasiens tegn. Jeg fik lov at gå totalt enhjørninge-amok, da jeg skulle bage en kage til min kontorkollega Louises datter, der fyldte syv. Nok er en enhjørningekage en lille piges største drøm, men det var bestemt lige så meget mig, der simpelthen var så giga ivrig efter at få lov til at gå bananas med guld, fondant og girly krymmel. Så det var meget belejligt at min bagekriller faldt sammen med en syv-årig piges fødselsdag, haha.

Kagen består af fire vaniljekagebunde som jeg har lagt sammen med hindbærmousse imellem. Jeg var ret nervøs for, om kagen kunne holde sin form, for det gælder om lige at finde den der balance med, hvornår man har puttet lige tilpas nok husblas i moussen. Bruger man for lidt, så smatter moussen sammen under vægten af de øvrige lag, og bruger man for meget, så bliver moussen alt for stiv og i værste tilfælde helt vingummi-agtig. Derfor har jeg tendens til at bruge lige i underkanten af husblas. Men heldigvis stod kagen simpelthen så flot og holdt sin form, da jeg tog den ud af formen i morges inden jeg smurte den op med hvid frosting. Og den overlevede også køreturen gennem København hele vejen hjem til fødselaren, så jeg kunne ikke være mere tilfreds.

Kagen er pyntet med gulhorn samt -ører, frostingdutter og swirls i en masse forskellige farver og former, og til sidst et lille drys fint krymmelmix. Hvis du vil læse mere om min krymmelsamling samt hvor jeg køber det, så har jeg tidligere skrevet et blogindlæg om det her.

Hornet og ørerne er lavet af almindelig hvid fondant. En pakke fondant på 150 g var lige præcis nok til alle tre dele. Jeg har malet hornet og ørernes “indre” med guldstøv (fra Mill & Mortar, men det findes i mange forskellige mærker). Det kan købes på nettet samt i mange specialbutikker. Guldstøvet blander jeg op med en lille smule vodka, for at det bliver flydende, så det kan males med.
Det er ret svært at forklare her på skrift, hvordan jeg har lavet horn og ører, så måske jeg skulle lave en video hvor jeg forklarer det? Skriv endelig hvis det er noget I kunne tænke jer at se?

Vaniljebundene er lavet fra denne opskrift, men der er kun brugt 75% af mængderne, og bundene er bagt ca. 25 minutter i fire springforme på 18 cm. Og nå ja, så har jeg naturligvis ikke farvet bundene blå, ligesom de er i opskriften i linket 😉

Hindbærmousse
3 blade husblas
Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
60 g rørsukker
170 g friske hindbær
4,5 dl piskefløde

 • Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand.
 • Hæld vaniljekorn, de tomme vaniljestænger, rørsukker og hindbær i en gryde, og varm det langsomt op. Lad det simre indtil sukkeret er opløst og hindbærrene kan smattes ud.
 • Hæld hindbærmassen i en skål igennem en sigte. Brug en dejskraber til at presse al hindbærmassen igennem sigten, så kornene sies fra.
 • Kram vandet fra den udblødte husblas og opløs husblassen i skålen med den varme hindbærmasse. Lad hindbærmassen køle af.
 • Hæld piskefløden i en skål og pisk det til en let og luftig flødeskum. Vend den afkølede hindbærmasse forsigtigt i flødeskummen.

Kagen samles
Du skal bruge:
Siderne fra springformene
Kageplast

 • Skær de rundede toppe af de fire vaniljebunde, så de er helt flade på oversiden.
 • Beklæd indersiden af den ene “springformeside” med kageplast og læg den nederste vaniljebund deri. Hæld en tredjedel af hindbærmoussen (ca. 200 g hvis man er helt nøjagtig og gider veje efter) og glat det ud. Placér næste bund ovenpå og gentag hele proceduren indtil kagen er fire vaniljebunde høj med tre lag hindbærmousse imellem. Da det bliver en høj kage kan det være nødvendigt at stable de to springformesider ovenpå hinanden med kageplast på begge springformes indersider, så kagen er stabiliseret hele vejen op.
 • Dæk kagens øverste lag med plasticfilm og stil kagen i køleskabet natten over.

Frosting
400 g smør, stuetemperatur
400 g flormelis
2 spsk piskefløde

 • Hæld smørret i skålen til en røremaskine og pisk det godt igennem indtil det er helt blødgjort og luftigt.
 • Tilsæt flormelis en spiseske ad gangen, og pisk grundigt imellem hver gang. Når al flormelis er tilsat skrues op på høj hastighed og det piskes igennem et par minutter indtil frostingen er hvid og luftig.
 • Tilsæt piskefløden og pisk igennem.

Kagen smøres op og dekoreres med frosting
Du skal bruge:
Fondantørerene samt hornet
Pastafarve (jeg bruger Wiltons farver* i pink, lilla, blå og sort)
Forskellige stjernetyller
En lille rund tyl til øjnene
Sprøjteposer
Krymmel (udsolgt, men lignende her*)
*reklamelinks

 • Tag kagen ud af køleskabet og befri den for springforme og kageplast.
 • Dæk hele kagen med et lag hvid frosting og glat sider og top pænt til med en palet.
 • Fordel den resterende frosting i fire skåle; meget frosting i tre af skålene, og kun en lillebitte smule i den fjerde skål (til de sorte øjne)
 • Farv frostingen i de tre store skåle i forskellige farver (i mit tilfælde har jeg valgt pink, lilla, blå) og frostingen i den sidste skål farves sort.
 • Hæld frostingen i sprøjteposer med forskellige stjernetyller.
 • Placer enhjørningens horn i midten af kagen, og ørerne ved siden af.
 • Dæk det meste af kagens top og ned ad den ene side med små dutter og swirls i forskelligfarvet frosting. Tegn til sidst øjnene med den sorte frosting.
 • Drys forsigtigt krymmel ud over frostingen.

Jeg håber inderligt at opskrift samt vejledning er til at følge, på trods af manglende trin-for-trin-billeder. Jeg overvejer som tidligere nævnt at bakke opskriften op med en filmet vejledning til min YouTube-kanal, hvis det er noget der er stemning for 🙂

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (4)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hejsa 🙂

  Laver du 4 bunder for højdens skyld, eller fordi den ikke kan holde/stå med mere mousse?
  Jeg overvejer at lave en lignende kage, men vil gerne lave den som en “normal” lagkage med 3 bunde og to slags mousse. Tænker du den kan holde eller er pynten for tung?

  / Line

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.