Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Guide: Sweet spots i Paris

Jeg har lidt et love/hate-forhold til Paris. Jeg har været der SÅ mange gange, og har før i tiden altid haft indtryk af byen som værende alt for kaotisk, alt for travl og alt for turistet. Men den indstilling vendte 180 grader efter jeg som lidt ældre begyndte at sætte mig godt og grundigt ind i, hvor det var bedst at bo, hvad jeg skulle besøge og hvor jeg skulle spise. Med andre ord; Paris er efter min mening en by der tager sig bedst ud når man er velforberedt. Byen er simpelthen for stor til at man kan “tage det som det kommer” – så kan man vandre rundt i timevis og ende med at spise på en forfærdelig turistfælde, fordi alle de gode steder kræver bookinger på forhånd. Kender I det?

De sidste tre gange jeg har været i Paris har jeg boet i bydelen Le Marais. Og her forestiller jeg mig at jeg kommer til at bo hver gang fremover. Der er simpelthen så smukt, så stille og så “originalt Parisisk”. Jeg elsker det! Det er her de hyggeligste fortovscaféer ligger, det er her der er god shopping i hundredevis af små specialbutikker, det er her man spiser formidabelt om aftenen. Alt sammen uden et mylder af turister.

Jeg har på mine pariserture fundet en masse fantastiske steder, som jeg har besøgt igen og igen de gange jeg har været der. Det er steder jeg har fået anbefalet af lokale – de steder de går hen, når de skal nyde en morgenmad, en god kop kaffe, et stykke kage osv.
Det er steder, som jeg synes man skylder sig selv at prøve af, når man selv er i Paris.

Alle disse must-visits har jeg kogt ned til en god håndfuld, som jeg lister op herunder. Vi starter med spisestederne, og til sidst kommer jeg så med et tip til gode shoppingsteder hvor du finder det bedste af det bedste til køkkenet og til kagebagningen.

Hvad besøger du, når du er i Paris? Giv mig endelig dine tips i kommentarfeltet <3

Du pain et des ideesCopenhagen-cakes-sweet-spots-i-paris-du-pain-et-des-idees-2

Vi er NØDT til at starte denne guide med det mest parisiske du nogensinde kommer til at se, smage og opleve: Du Pain et Des Idées. Jeg mener, se bare facaden! Her er tale om et traditionelt parisisk bageri, der laver de mest fantastiske bagværk du sandsynligvis nogensinde kommer til at smage. Det er svært at beslutte sig, når man endelig er kommet indenfor, men én ting MÅ du ikke gå glip af: Pistaciesneglen! Det er seriøst en bid af himmerige!

Du Pain et des Idées, 34 Rue Yves Toudic, 75010 Paris.

Copenhagen-cakes-sweet-spots-i-paris-obladi-cafe

Ob-La-Di Café er Instagram-stedET hvor du får stillet dine cravings for pæne fliser, marmor og naturligvis også avocadomadder. En super dejlig og stille og rolig café til at nyde morgenmaden med en god kop kaffe. Her er ikke kæmpe stort og kun ganske få siddepladser, så det er ikke stedet hvor du kan slæbe barnevognen med ind.

Ob-La-Di Café, 53 rue de Saintonge, Paris. Instagram her.

Copenhagen-cakes-sweet-spots-i-paris-matcha-cafe

Er du, ligesom jeg, svært glad for alt der har med matcha at gøre, så er dine bønner hørt hos Umami Matcha Café. Her er et komplet menukort med alt fra morgenmad, brød, frokost, bagværk og naturligvis også drikkevarer med matcha. I den ene ende af caféen finder du en lille shop hvor du kan finde matchapulver i alle slags afskygninger og super fin keramik så du kan nyde din matcha med stil derhjemme. Er din kæreste/ven/rejsemakker matchaforskrækket, så serverer caféen naturligvis også mad og drikke uden matcha.

Umami Matcha Café, 22 rue Béranger, 75003 Paris. Instagram her.

Copenhagen-cakes-sweet-spots-i-paris-pierre-herme

Leder du efter kager af allerfineste slags – og hvad der siges at være Paris’ bedste macarons – så er det ikke til at komme udenom at du må en tur forbi legenden Pierre Hermé. Her er simpelthen verdens smukkeste kager, som er så bedårende at man næsten ikke nænner at sætte tænderne i dem. Og butikken i sig selv er også som et kunststykke. Held og lykke med at beslutte dig for, hvilke macarons du skal have med dig hjem!

Pierre Hermé har mange butikker rundt omkring i Paris, men jeg kan anbefale den på Rue Bonaparte, som ligger et stenkast fra den fine park Le Jardin du Luxembourg, hvor du kan finde en bænk og nyde dine nyindkøbte kager.

Pierre Hermé, 72 rue Bonaparte, Paris.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ELSKER eclairs! Og min eclairkærlighed startede lige her, hos L’eclair de Genie. Her er eclairs i alskens farver, mønstre og alle smagsvarianter man kan tænke dig. Ud over de eclairs jeg spiser med fedtede fingre på farten i de parisiske gader plejer jeg også at købe en boks med eclairs med hjem, som jeg påpasseligt har med mig i håndbagagen under flyveturen.

L’eclair de Genie har flere butikker i Paris, men jeg plejer at besøge den der ligger i Le Marais, hvor jeg alligevel plejer at bo.

L’eclair de Genie, 14 rue Pavée, 75004 Paris. Instagram her.

Leder du efter særlige sprøjtetyller, flotte silikoneforme, bittesmå tærteforme, eller noget andet helt vildt nørdet til kagekøkkenet, så kan du selvfølgelig finde det i Paris. Paris bugner naturligvis af særbutikker med alt til køkkenet og til kagebagningen. På gaden Rue Montmartre ligger der køkkenbutik efter køkkenbutik side om side, så her kan din indre køkkenshopaholic virkelig gå amok. Jeg kan især anbefale butikken Mora (13 rue Montmarte) der er et himmerige for os bageglade entusiaster. Her faldt jeg i staver over det koloenorme udvalg af silikoneforme og fantastiske tærteforme i alle former og størrelser.

Skal du have en god souvenir med hjem fra din Parisertur, så anbefaler jeg at du finder dig en fantastisk kogebog. En kogebog er altid en fantastisk investering, og i følge mig kan man naturligvis aldrig få for mange. Selvfølgelig findes der i Paris en boghandler der kun sælger kogebøger. Of course! Butikken hedder Librairie Gourmande, og her fandt jeg kogebøger, jeg ikke vidste eksisterede, og haps – så røg der et par enormt smukke kagebøger med hjem. De fleste kogebøger derinde er naturligvis på fransk, men du finder også engelsksprogede kogebøger.

Librairie Gourmande, 92-96 Rue Montmartre, 75002 Paris.

Hvad besøger du altid, når du er i Paris? Hvad må man ikke gå glip af? Hvor shopper man bedst, og hvor spiser man lækrest? Kom endelig med dine bud i kommentarfeltet herunder <3

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

SHARE
VISSKJUL Kommentarer (7)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Altså jeg elsker Paris! <3. Morgenmad spiser jeg altid hos Coquelicot eller Chez Meunier. Begge er bagerier, der har en café tilknyttet. Aftensmaden spiser vi hos Le Potager du père thierry.

  2. Perfekt indlæg for to, der planlægger kør-selv-ferie til Frankrig – og bestemt overvejer et smut forbi Paris.

    1. Årh jamen det er da perfekt timet at jeg lige nåede at nedfælde mine tanker om Paris, så 😀 Håber I får verdens bedste ferie – Paris er skøn!

  3. Perfekt indlæg for to, der planlægger kør-selv-ferie til Frankrig – og bestemt overvejer et smut forbi Paris.

    1. Det lyder som verdens bedste idé! Skænk mig en tanke når du sætter tænderne i de lækre kager og eclairs 😀

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.