Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Champagne skal naturligvis i glasset nytårsaften – og masser af det! Meeeen hvorfor stoppe der?
Jeg ELSKER champagne, og derfor har jeg eksperimenteret med at putte det i mine cupcakes. Og ved i hvad? Resultatet blev helt fænomenalt! Det er altså en farlig god opdagelse jeg har gjort mig, haha.

Jeg brugte min opskrift på vaniljecupcakes og skiftede mælken ud med champagne. Det var på ren forsøgbasis, så jeg havde ingen idé om det ville fungere. Da kagerne var bagt færdig og jeg tog den første bid kunne man høre mig stå og juble ude i køkkenet. Kagerne smager rent faktisk af champagne. Og på den helt rigtige måde. Smagen er subtil og elegant, men den er der, og man er ikke i tvivl. En VIRKELIG lækker cupcake!

Jeg har naturligvis også tilføjet champagne i frostingen, der er let, luftig og et perfekt match til kagen. Skulle jeg lave kagen om igen, så ville jeg sprøjte lidt mindre frosting på hver cupcake, for det blev måske liiige for meget af det gode med såden et frostingbjerg på toppen.

Nu har jeg lavet disse cupcakes lyserøde, fordi jeg synes de havde brug for lidt farve. Men egentlig kan de også sagtens holdes neutrale, så de får den der champagnebeige/-gule farve. Jeg har pyntet kagerne med en hvid krymmelmix, bare lige for at gøre dem ekstra festlige. De små kugler i forskellige størrelse får mig til at tænke på boblerne i champagnen, så jeg syntes det var den perfekte krymmel af dekorere med.
Husk på, hvis du selv dekorerer med krymmel, at drysse det over frostingen med det samme, så det sætter sig fast i den bløde frosting. Når frostingen får lov at stå lidt bliver den lidt hård, og så vil krymmelen blot prelle af når det drysses over (jeg taler af erfaring).

Nu vil jeg gå i køkkenet igen, for mine bagecravings er endnu ikke stillet, og jeg har en ny nytårsopskrift klar til jer i morgen.

Enjoy <3

Ingredienser (ca. 24-26 stk. minicupcakes)
120 g hvedemel
140 g sukker
1½ tsk bagepulver
En knivspids salt
40 g smør, stuetemperatur
120 g champagne
1 æg
1 tsk vaniljeekstrakt (kan erstattes med 1 tsk vaniljepasta)
Lyserød pastafarve

 • Forvarm ovnen på 170 ºC (alm. ovn, ikke varmluft).
 • Rør mel, sukker, bagepulver, salt og smør sammen i en skål indtil konsistensen bliver “sandet”.
 • Tilsæt langsomt halvdelen af champagnen under omrøring.
 • I en anden skål piskes ægget med vaniljeekstrakt og den resterende champagne. Tilsæt en smule lyserød pastafarve og rør det ud.
 • Mens der røres hældes den lyserøde æggeblanding langsomt i melblandingen. Pisk indtil dejen er ensartet og fin og stop med det samme – pas på ikke at “overpiske” dejen. Vurder om der evt. skal tilsættes mere pastafarve.
 • Fyld dejen i mini cupcakeforme. Husk kun at fylde formene ⅔ op så der er plads til at dejen hæver når den kommer i ovnen.
 • Bag cupcakes’ne i 20-25 minutter.
 • Når cupcakes’ne er færdigbagte skal de afkøles fuldstændig før frostingen sprøjtes på.

Frosting
110 g smør, stuetemperatur
470 g flormelis
60 g champagne
Lyserød pastafarve
Krymmel

 • Hæld smørret i skålen til en røremaskine og pisk det igennem indtil det er blødt.
 • Tilsæt skiftevis en lille smule flormelis og lidt champagne, og rør godt indimellem, indtil det hele er tilsat. Det er vigtigt at dette trin gøres langsomt, så du får en luftig og let frostingen. Hvis alt tilsættes for hurtigt kan du risikere at frostingen bliver tyk og klæg.
 • Når alt flormelis og champagne er tilsat kan du farve frostingen lyserød med pastafarven. Rør frostingen godt igennem og fyld den på en sprøjtepose med en stjernetyl.
 • Dekorer dine cupcakes med frostingen og drys evt. med krymmel.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (2)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. De ser virkeligt lækre ud:_)
  Jeg er nok ikke den store ørn til kagebagning.
  Lige om lidt vil jeg ønske dig et rigtig godt og spændende nytår og takke for året og dine mange inspirerende indlæg her på bloggen:-)

  1. Tusind tak kære Tina.
   Man behøver heldigvis ikke være den store ørn til de fleste af mine opskrifter – jeg håber jeg får skrevet fremgangsmåderne udførligt og forståeligt så alle niveauer kan være med 🙂
   Et rigtig, rigtig godt nytår til dig også <3

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.