Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Hvis I har fulgt med på min Instagram, så ved I måske at jeg i fredags var i Paris hvor jeg heeele dagen stod og bagte danske juleretter i et showkøkken i et stormagasin (BHV Marais, til dem der kender det). Long story short, så var æbleskiver én af de ting jeg kokkererede, og jeg skal lige love for at de var en succes blandt franskmændene.

Selve det, at tilberede æbleskiverne og stå og vende den med en træpind vakte meget begejstring blandt de forbipasserende. Og det viste sig ret hurtigt, at netop æbleskiverne i den grad trak publikummerne til. Så pludselig, da æbleskivedejen slap op, måtte jeg fluks lave en ny æbleskivedej, og efter det endnu en, og endnu en osv. Jeg har ikke tal på hvor mange hundrede æbleskiver jeg fik lavet den dag mens jeg stod der i over 12 timer. I løbet af den tid blev jeg godt grebet af at vende æbleskiverne i panden, og jeg syntes simpelthen at det var noget af det sjoveste at stå og perfektionere æbleskiverne i takt med at jeg blev bedre og bedre til at lave dem.

Mens jeg stod der fik jeg vendt mange tanker omkring hvordan jeg ville videreudvikle æbleskiveopskriften når jeg kom hjem. Æbleskiverne bliver en smule hule indeni, så det er oplagt at man kan lave dem med en form for fyld i. Den første tanke der strejfede mig var selvfølgelig “Nutella”! Som sagt, så gjort. Og i dag har jeg så lavet mit allerførste hold Nutellafyldte æbleskiver, men absolut ikke det sidste.

Nøøøøj hvor er de bare lækre!

Opskriften er inspireret af Christian Puglisis opskrift som jeg har fundet her. Jeg har ændret lidt i opskriften og tilføjet ekstra appelsin og naturligvis også Nutella.

Forresten, nu hvor jeg har jeres opmærksomhed, så husk at deltage i min Aalborg Akvavit-konkurrence i mit forrige blogindlæg her. Der er gode præmier på højkant!

Velbekomme

Æbleskiver med Nutella (ca. 14 stk)
50 g smør
3 æg
2 g salt
35 g sukker
1 tsk stødt kardemomme
Fintrevet skal af 1 øko. appelsin
40 g fløde
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
80 g mælk
Smør til bagningen
Nutella

  • Smelt smørret i en gryde eller i en skål i mikroovnen.
  • Slå æggene ud og del dem i æggehvider og -blommer i hver sin skål.
  • Pisk æggehviderne med salt indtil æggehviderne bliver luftige og stive, og stil skålen i køleskabet.
  • Pisk æggeblommerne med sukker, kardemomme, appelsinskal og fløde.
  • Sigt mel og bagepulver sammen i en skål, og tilsæt det lidt efter lidt til skålen med æggeblommeblandingen mens der piskes. Tilsæt al mælken, rør, og tilsæt til sidst smørret. Rør hurtigt igennem indtil dejen er ensartet.
  • Vend ¼ af æggehviderne i dejen med en dejskraber og rør forsigtigt rundt indtil dejen er ensartet, og vend så de resterende æggehvider i.
  • Stil dejen i køleskabet i en time inden bagning.
  • Inden æbleskiverne bages skal æbleskivepanden varmes forsigtigt op. Afhængig af hvilket materiale din æbleskivepande er af tager det forskellig tid. Min pande er en støbejernspande fra Le Creuset, og den skal opvarmes langsomt i 3-5 minutter.
  • Smelt en lille smule smør i hver fordybning, og hæld dej op til kanten. Brug en træpind til at vende æbleskiverne rundt når de er blevet gyldne på undersiden. Når æbleskiverne er ¾ bagt, dvs. når kuglen tilnærmelsesvist er lukket, kan du lægge en lille klat Nutella ind i æbleskivens midte ved at bruge fx en sprøjtepose eller to teskeer. Vend æbleskiven rundt så den lukkes og bages helt færdigt.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (2)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.