Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

To nytårsdrinks med Aalborg Akvavit + konkurrence

Reklame for Aalborg Akvavit

I sidste uge fortalte jeg jer, hvordan jeg havde fået en “åbenbaring” og havde indset at snaps ikke kun var noget man skulle lukke øjne, næse og smagsløg for at drikke. Mine snapsefordomme blev gjort til skamme, for at sige det mildt, da jeg opdagede hvor nemt det var at blande min egen yndlingssnaps på en sådan måde, at ingredienserne fik hovedrollen i snapsen, og den skarpe ubehagelige snapsesmag (som jeg har haft et rigtig stramt forhold til) dermed forsvandt.

I dag er det tid til endnu en aha-oplevelse! For vidste du, at man kan bruge snaps som basis for rigtig gode drinks og cocktails? Det er ikke lige den alkohol man typisk vil tænke på, når der skal shakes og blandes cocktials, og jeg skal da også indrømme at i mine mange år som tidligere bartender tror jeg aldrig jeg har lavet en cocktail på snaps. Lidt pinligt… Men man bliver jo klogere!

I samarbejde med Aalborg Akvavit giver jeg derfor i dag mit bud på to rigtig gode nytårsdrinks, simpelthen lavet på akvavit. Og hør engang, hvis du er typen der leder efter spændende drinks du kan imponere med nytårsaften, så skulle du prøve at lave disse to! Jeg har lavet én Irish Coffe-agtig drink der er lidt “tung” i det og som vil gå utrolig godt til desserten samt én lidt friskere og syrligere version, som vil fungere perfekt som velkomstdrink, til maden og selvfølgelig også som din bedste ven når dansegulvet åbnes.

Og for at det ikke skal være løgn, så byder jeg også på en skøn konkurrence, hvor du kan vinde et komplet akvavit-kit så du kan flashe dine nytilegnede akvavit-skills når der skal drinks på bordet. Mere om konkurrencen længere nede i blogindlægget.

De to drinks du får opskriften på lige om straks er lavet på hhv. Aalborg Taffel Akvavit og Aalborg Jubilæums Akvavit. Taffel’en kender du garanteret. Den er jo et must at have med på bordet til julefrokoster, påskefrokoster osv. Som en klassisk akvavit smager den tydelig af kommen, men den byder også på noter af appelsin. Jeg synes den er perfekt til syrlige og friske cocktails og drinks, og derfor inspirerede den mig til at lave en drink med citron, havtorn og timian (jeg ELSKER timian i drikkevarer og limonader).
Uden at have testet det, så forestiller jeg mig også at denne akvavit ville gå fantastisk i en god drink med ananasjuice, citron og hyldeblomst.

Jubilæumsakvavitten er mere krydret og “dyb”. Farven er gylden, og smagen får mig til at tænke på varme og hygge. Derfor fandt jeg på at bruge denne akvavit i en klassisk Irish Coffe, hvor whisky udskiftes med akvavit. Det lyder måske skørt, men det smager virkelig skønt. Jubilæumsakvavitten er en smule krydret, og den har eftersmag af stjerneanis, citrus og karamel. Lyder det ikke bare spot on i en kaffedrink? Det er det virkelig også!
Næste gang jeg skal eksperimentere videre med Jubilæumsakvavitten, så vil jeg prøve at shake den med nogle mørke bær, f.eks. brombær, eller måske ville jeg lave et twist af en Old Fashioned tilsat lidt tonicvand, da jeg kan forestille mig at appelsin virkelig ville være et godt match med Jubilæumsakvavitten.

KONKURRENCE
Indledningsvis lovede jeg jer en konkurrence, og den kommer her! Aalborg Akvavit har sat 3 stk. basissnaps på højkant til en af jer heldige læsere.
For at deltage i konkurrencen skal I blot give jeres bud på en nytårsdrink med Aalborg Akvavit. I behøver ikke skrive en hel opskrift, men I må gerne. I kan også bare skrive hvilke ingredienser I ville blande med akvavitten.
Skriv dit bud på en akvavit-drink i kommentarfeltet herunder blogindlægget, og/eller på konkurrenceopslaget på min Facebookside her.
Konkurrencen slutter d. 21/12 kl. 23.59, hvor jeg trækker en vinder.

OPSKRIFTER PÅ MINE AKVAVIT-DRINKS
Nu skal jeg ikke holde jer hen længere, så her får I mine to opskrifter på drinks med akvavit. Giv det et forsøg, og lad mig endelig vide hvad I synes!

Havtorn-/timiandrink med Aalborg Taffel Akvavit (1 glas)
Isterninger
4 cl Aalborg Taffel Akvavit
Citronsaft fra ½ citron
½ dl havtorndrik (jeg har brugt “Bangs Havtorndrik” som jeg fandt i Super Brugsen)
½ håndfuld timiankviste
Danskvand
Pynt: En kvist frisk timian

 • Hæld en håndfuld isterninger, akvavit, citronsaft, havtorndrik og timiankviste i en shaker og ryst løs indtil der kommer dug på ydersiden af shakeren.
 • Fyld et glas helt op med isterninger.
 • Hæld indholdet fra shakeren gennem en sigte ned i glasset.
 • Top af med danskvand og pynt med en kvist timian.

Irish Coffe med Aalborg Jubilæums Akvavit
4 cl Aalborg Jubilæums Akvavit
1 spsk brun farin
1,5 dl stærk kaffe
1 dl letpiske flødeskum
Pynt: Kakaonibs

 • Hæld Aalborg Jubilæums Akvavit, brun farin og kaffe i et lille vinglas og rør rundt indtil den brune farin opløses.
 • Fyld et par spiseskeer letpisket flødeskum i glasset og pynt med et lille drys kakaonibs.

Held og lykke med konkurrencen! Jeg glæder mig til at læse jeres bud på akvavit-drinks, og jeg sidder klar bag skærmen til at teste jeres idéer af. Hård job, men nogen skal jo gøre det 🙂

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (4)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Denne her skal jeg selv lave et par stykker af julen over.
  En håndfuld isterninger
  2-4 cl Aalborg Jubilæum
  Top op med Tonic
  Skær nogle agurkestænger, og smid dem i glasset

 2. Glædelig 17.december og 3.advent til du og dine:-)
  Fin konkurrence, en rigtig god idé:-)

  Tag glas, gerne pæne drinksglas til det antal gæster nytårsaften, skyl glassenes kanter i koldt vand og dyp dem forsigtigt i salt, så der blot er lidt salt på kanten af hvert glas vejen rundt.

  Bland nu pr. drink ca. :
  saften fra en halv lemon, 3.cl. Contreua, 3 cl. Aalborg akvavit og godt med isterninger, ryst godt og hæld op i de saltpyntede glas. Pynt med en lille del lemon på hvert glas.
  Skål gerne før menu, måske imens I ser Dronningens nytårstale:-)

  Aften hilsner herfra:-)

 3. Uha, hvor ser dine drinks gode og supersmukke ud – som altid! 🙂

  Jeg ville prøve at lave en snaps og tonic med friske agurkestrimler, lidt lime og måske en smule hindbær for at give farve, smag og et tøset look.

  Det ville helt sikkert være et hit til årets sene julefrokoster at kunne trylle sådan nogle lækre drinks frem, og så med snaps!

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.