Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Tirsdagstest: Kanelsnegledej

Så blev det tirsdag igen, og det betyder, at vi endnu en gang skal springe over hvor gærdet er lavest og en tur forbi supermarkedets bake-off-hylder. Det er nemlig blevet tid til endnu en tirsdagstest!
I sidste uge havde jeg nogle hårde ord med på vejen til en speciedej, jeg blev lidt (meget!) uvenner med. Men jeg har visket tavlen ren og går denne uge ind i testen med fuld objektivitet og oprejst pande.

For nu skal vi nemlig se på et af mine favoritbagværk: Kanelsnegle!

Når testen er ovre er vi forhåbentlig blevet lidt klogere på, om det kan betale sig at købe færdigdej, i stedet for at bage fra bunden selv. Nogle gange skal det nemlig gå stærkt, og jeg har fuld forståelse for at manglende logistik + tid + overskud sommetider taler for, at der ryger lidt færdigdej med i indkøbskurven.
Men er produkterne mon pengene og den sparede tid værd? Det vil jeg lade komme an på en prøve.

Produkt
SR FOOD: Kanelsnegledel
450 g (giver ifølge vejledningen 12 snegle, jeg fik dog lavet 18)
Købt hos nemlig.com
Købt til 9 kr.
Normalpris 16,95 kr./stk.

Lidt intro
SR FOOD, der er virksomheden bag denne kanelsnegledej, laver et væld af forskellige færdigdeje. Jeg er stødt på dem i alle supermarkeder, hvor jeg handler, og de er faktisk nærmest altid på tilbud. Det er første gang jeg køber denne kanelsnegledej, men jeg skal da indrømme, at jeg flere gange har købt stort ind af deres fuldkornspizzadej og -tærtedej som jeg har smidt i fryseren, hvor de ligger klar til at redde aftensmaden på dage hvor logistikken og stressniveauet ikke er til at lave det fra bunden. Disse deje har jeg faktisk været ret tilfredse med, så forventningerne til kanelsnegledejen er umiddelbart i den høje ende.

Ingredienser
Det starter godt: Hovedingredienserne er hvedemel, vand og sukker. Indtil videre er vi glade. Så kommer rækken af ingredienser der er svære at stave og udtale; diphosphat, ethylalkohol m.m. Det lyder farligt, men det er slet ikke så forbudt når man undersøger, hvad det i grunden er. Diphosphat bruges som hævemiddel og til at forbedre dejens konsistens. Ethylalkohol er egentlig bare alkohol, og det tilsættes for at holde udviklingen af bakterier nede (kilde).

Fedtstofferne i dejen er palmefedt og rapsolie, så ligesom i sidste uges tirsdagstest er vi igen ude i en færdigdej, hvor man (desværre) har undladt smør.

Fremgangsmåde
Kanelsnegledejen her har lidt mere DIY over sig, end så mange andre færdigdeje. Jeg skal nemlig selv lave en remonce, sprede den ud over dejen og rulle dejen sammen. Så her får man altså lidt ægte bage-feel med i pakken, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Der er et eller andet totalt zen over at smøre sådan en kanelremonce ud over dejen, og derefter rulle den sammen og skære den ud i de små kanelsnegle, så denne oplevelse er jeg glad for at jeg ikke bliver snydt for.

Selve vejledningen på pakken er nem at forstå og overlader ikke meget til fantasien. MEN det står kun med bittesmå bogstaver bagerst på pakken, at man skal huske at købe ingredienserne til remoncen. Det synes jeg er en lidt ærgerlig placering af ellers vigtig info, for hvor træls er det lige hvis man har gået og glædet sig til at komme i gang med bagningen, og først opdager når man går i gang, at man mangler nogle ret essentielle ingredienser.
Derudover står der også i fremgangsmåden, at man skal pensle kanelsneglene med æg eller vand, selvom der intet sted står, at man også skulle have indkøbt æg.

NÅ, jeg kommer i gang og får foldet dejen ud på bordpladen. Min remonce piskes sammen efter opskriften på pakken og jeg går i gang med at sprede den ud over dejen. Men GYS – det virker slet ikke som om der er nok remonce til at dække hele dejen. Jeg må virkelig skrabe det tyndeste lag for at have tilstrækkeligt til dejens overflade. Det resulterer i at jeg nogle steder får ødelagt dejen lidt, fordi den bløde dej ikke er helt vild med at blive behandlet lidt for hårdt af min dejskraber.

Resultat
Den minimale indsats taget i betragtning, er kanelsneglene faktisk ok. Som min kæreste siger “kanelsnegle er jo aldrig et fænomenalt bagværk (der er jeg dog uenig), og det taget i betragtning er de faktisk rigtig gode. De er dog virkelig grimme”. Sandt, de her kanelsnegle er virkelig sølle at se på. De er flydt helt ud og kanten er “gået op” og sluppet fri fra resten af sneglen. Normalt ville jeg da også lige folde endesnippen ind under selve sneglen, så den ligesom “låses fast”, men her måtte jeg følge vejledningen religiøst, og konsekvensen er jo så, at kanelsneglene er blevet lidt sørgelige at se på.

Kanelsneglene smager umiddelbart ret meget ligesom man forventer en kanelsnegl smager, så her er der ikke en finger at sætte på noget. Men jeg kan alligevel ikke lade være med at bemærke den ret gennemtrængende smag af smør. Altså, smørsmag er jo aldrig en dårlig ting, men her er den altså ret markant. Selvfølgelig skyldes det jo den smørbaserede kanelremonce, for der er ikke smør i selve dejen. Men hvorfor smagen så er blevet så stærk ved jeg dog ikke.

Konsistensen er ret lækker – kanelsneglene er bløde indeni og sprøde på ydersiden. Sådan kan jeg allerbedst lide kanelsnegle, så her er jeg godt tilfreds. Jeg tænker, at det havde været spot on hvis jeg lige havde givet sneglene et par minutter mere i ovnen, for som de er nu er de lige til den lidt for lyse/bløde side.

I næste uge…
… går det måske hen og bliver lidt julet. Hvem ved…?

Har I forslag til produkter, jeg skal tage under luppen? Så skriv endelig en kommentar med jeres idéer!

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (3)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

    1. Hej Stinna
      Det jeg har købt er fra nemlig.com (står også i indlægget). Ellers har jeg set det både i Fakta og Super Brugsen 🙂
      De bedste hilsner herfra

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.