Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Tirsdagstest: Tim’s Chokolade Specier

Køber du også bake-off produkter indimellem? No judgements!
Jeg er kæmpe fortaler for, at man skal gøre det, der gør ens liv nemmere og bedre på alle punkter. Og er det at købe en færdigdej, så man sparer 30 minutters arbejdstid i køkkenet, hvor man alligevel får den der skønne kageduft i hele hjemmet – ja, så er det da det man skal gøre.

Men helt ærligt, får man det samme resultat af bake-off-produkter som man får ved selv at lave det hele fra bunden? Er det den sparede tid værd? Ja, det vil jeg lade komme an på en prøve!

Derfor introducerer jeg et nyt koncept her på bloggen; Tirsdagstest. Her afprøver jeg hver tirsdag et nyt produkt indenfor bake-off-genren. Det kan være færdiglavet dej, pulverkage eller noget helt tredje. Jeg vurderer de færdige kager på alt fra indholdsfortegnelse til fremgangsmåde og selvfølgelig det vigtigste; smag.
I sidste ende kommer det hele ned til ét punkt: Er produktet pengene og den sparede tid værd?

Bloggens første tirsdagstest tager et nærmere kig på en speciedej fra Tim’s. Jeg faldt over produktet da jeg surfede rundt på nemlig.com og så et usædvanligt godt tilbud på rullen med færdigdej. Tirsdagstesten lå allerede og bryggede som et to-do-punkt her på bloggen, og derfor røg produktet med det vuns i kurven.
Først og fremmest skal jeg undskylde stavefejlen i dette blogindlægs titel. Jeg vil så gerne skrive chokoladespecier i ét ord, men jeg vælger at stave det sådan som det staves på emballagen, altså i to ord. Det gør ondt i mine øjne at læse det, og hvis I har det på samme måde håber jeg I kan se igennem fingre med det.
Jeg skal sige, at specierne allerede var fælt bagud på points fra start, for af en eller anden grund havde jeg bildt mig selv ind at det var cookiedej jeg havde købt, og det så jeg altså ret meget frem til at smide i ovnen. Da det gik op for mig at det var specier (noget nær verdens kedeligste småkage) faldt humøret en smule. Men ikke desto mindre skulle de jo bages og testes, og herunder får I så resultatet af den grundige test.

Har I forslag til produkter, jeg skal tage under luppen? Så skriv endelig en kommentar med jeres idéer!

Produkt
Tim’s Chokolade Specier – med belgiske chokoladestykker
300 g (giver ca. 18 specier)
Købt hos nemlig.com
2 pakker 25 kr.
Normalpris 24,95 kr./stk.

Lidt intro
Det er faktisk allerførste gang jeg smager et produkt fra Tim’s, men bestemt ikke første gang jeg støder på brandet. Mange gange er jeg gået forbi deres bager/café/shop på Nørrebrogade, hvor man altså skal have en rygrad af stål for ikke at bukke under for cookieduften, der lokker forbipasserende ind i biksen. På den måde har deres logo sat sig dybt i min underbevidsthed, og jeg er efterhånden begyndt at se produkterne dukke op alle steder jeg handler.
Vigtig bonusinfo: På Tim’s hjemmeside kan jeg læse, at de i deres produkter ikke bruger æg fra burhøns. Kæmpe thumbs up! Det er dog ikke relevant i denne sammenhæng, da speciedejen ikke indeholder æg, men synes det var værd at nævne under alle omstændigheder. Fedt med en virksomhed, der har taget stilling!

Ingredienser
Som i en klassisk speciedej er hovedingrediensen hvedemel, men her stopper ligheden også. Fedtstofferne i dejen er palmeolie, rapsolie og kokosolie. Hvorfor ikke bare godt gammeldags smør, kan man undre sig over?
Dejens emballage reklamerer stort og flot med “belgisk chokolade”, som måske også lyder både dyrt og lækkert. Men altså, der kommer rigtig meget forskellig chokolade ud af Belgien, og det er mildt sagt ikke det hele der er til at prale af. Når man så nærlæser indholdsfortegnelsen er det da også kun 4,33 % af dejen, der er dedikeret til chokolade (alt for lidt, hvis du spørger mig). Vildt nok, at man kan (og må) skrive “med belgiske chokoladestykker” med store flotte bogstaver på emballagen, når indholdet faktisk er så lavt. Troede der var regler omkring at der skulle være en vis minimumsprocentdel indhold før man måtte navngive et produkt efter det, men lad nu det ligge.

De resterende ingredienser på listen har jeg ikke forstand på, så dem vil jeg egentlig ikke gå i dybden med. Vi er ude i en masse E-numre og ord, jeg ikke kan udtale. Meeen skal vi lige dvæle lidt med det faktum, at den type ingredienser overhovedet har fået en plads i dejen? Jeg har forståelse for, at det har betydning for dejens holdbarhed m.m., men havde det ikke bare været skønt hvis dejen udelukkende indeholdt ingredienser som vi kender det fra mormors specieopskrift…?

Vejledning
Let’s get our hands dirty! Selvom det er et færdigprodukt skal vi alligevel have lidt autentisk bageoplevelse. Det bliver dog til et absolut minimum: Dejen er fuldstændig færdiglavet, og det eneste jeg skal gøre er at skære den i skiver og putte det i ovnen. Det tager ikke mere end 30 sekunder, hvoraf det meste af tiden går med at finde ud af hvordan jeg får dejen ud af emballagen uden af skære fingrene af mig selv.
Bageanvisningen er overskuelig og komplet idiotsikker: Tænd ovn, skær kage, bag 12 minutter. Det ville selv min kæreste kunne finde ud af, haha.

Skal jeg sætte min finger på noget (og det skal jeg da!), så synes jeg dejen har en skør konsistens der smuldrer når jeg prøver at skære skiver af rullen. Så nogle af specierne bliver sådan lidt lappeløsninger hvor jeg må prøve at få dejen til at hænge sammen. Øv bøv, men det går trods alt ok.

Resultat
Jeg følger bageanvisningen til punkt og prikke: 12 minutter i en ovn på 165 ºC. Synes specierne bliver lige til den lyse side, så skulle jeg selv bestemme ville jeg have givet dem lidt mere.

Og vi kan ikke komme uden om det: Smagstesten…! Det første min kæreste siger, efter han har taget er bid, er: “Det her er uden tvivl det kedeligste du nogensinde har bagt”. Av av…
Men jeg er fuldstændig enig. Øv for en kedelig kage. Selvom jeg er jordens største slikmund har jeg mest af alt lyst til at smide kagerne ud, end at spilde dyrebare kalorier på disse småkager.

Specierne smager af absolut ingenting. Ikke engang af chokolade, selvom jeg sigter efter at prøvesmage dem, med flest chokoladepletter.
Nu er specier i sig selv heller ikke jordens mest ophidsende bagværk, men helt ærligt, hvorfor kan jeg ikke engang smage chokoladen eller i det mindste et lillebitte hint af vanilje? Det eneste jeg smager er mel og fedt.
Kagen er til gengæld super crunchy, det må vi give dem. Så her er der absolut ikke noget at sætte en finger på.

Skal jeg opsummere hele denne her specieoplevelse, så kan det vidst bedst af alt beskrives som et flop. Et kæmpe et af slagsen. Det bliver bestemt ikke bedre af, at jeg havde sat mine forventninger op til at det var chokoladecookies jeg skulle bage, men det er jo min egen fejl.
Så kære venner: Bag jeres egne specier fra bunden. Eller lad være og brug jeres tid, penge og kalorier på nogle lidt sjovere bagværk.

I næste uge…
… kan jeg afsløre, at tirsdagstesten kommer til at dufte af kanel og gærdej. Mmmmm kan I mon gætte hvad det er…?

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (4)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Brandgo’ ide med Tirsdagstest Det vil jeg se frem til.
    Har selv prøvet Blomsterbergs færdige småkagedej med citronsmag……..og det var heller ikke en gentagelse værd. De havde en syntetisk bismag, måske det skyldes de tilsætningsstoffer de propper i……jeg havde bestemt større succes med hendes opskrift på lime cookies, de skal bages igen ☺️

  2. Det er jo oplagt at prøve noget bakeoff med juletema. Pebernødder, brunkager el.l. Jeg har set noget shake-and-bake ved Rema, men det kan garanteret fås mange steder.

  3. Tim’s havde ellers nogle gode cookies og brownies i shoppen på Nørrebrogade… Den er dog lukket for år tilbage (og huser vist nu en churro-biks), så jeg tror faktisk kun de gør sig i bake-off efterhånden. Øv for en specie-oplevelse!
    Ps. Orddelingen på emballagen generer også mig fælt.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.