Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

7 ting, der frustrerer mig i køkkenet

Det er ikke altid en dans på roser at stå i køkkenet dagen lang. Altså, selvom jeg ELSKER at bage og gerne gjorde det 24-7, så har det bestemt også sine ulemper. Der er opvask, der er oprydning, der er bagefrustrationer (oh yes, langt fra alt er vellykket) osv.

Der er nogle ganske få ting, som virkelig kan frustrere mig. Vi taler om den slags irritation, hvor det løber koldt ned ad ryggen. I kender det helt sikkert. På det seneste er jeg begyndt at tænke lidt over, hvad præcis det er, der får mine nakkehår til at rejse sig.

Her er så mine absolutte topfrustrationer for tiden. Kom gerne med jeres tilføjelser!

7 ting, der frustrerer mig i køkkenet:

 1. Temperering af chokolade. Jeg prøver så vidt muligt at undgå det. Det er teknisk svært, det er tidskrævende, og uanset hvor umage man gør sig er det bare ikke altid det lykkes. Frustrerende? Ohhh yes!
 2. Hasselnødder. Hvorfor skal der for tiden hasselnødder i alt? Smagen af hasselnød overdøver virkelig alt det kommer i nærheden af. Så det er et stort nej tak til hasselnødder herfra.
 3. At rengøre en si/sigte. Endnu værre er, hvis man ikke får det gjort med det samme og madresterne når at sætte sig bare en lille smule fast. Tænker seriøst nogle gange at det næsten er nemmere bare at kassere den og købe en ny hver gang den er brugt. Knap så økonomisk løsning dog…
 4. De lyde ovnen, vaskemaskinen og mikroovnen siger, når de er færdige. Jeg får seriøst kuldegys ned ad ryggen over de forfærdelige biplyde. Og hvorfor er det i øvrigt altid at jeg får timet det så dårligt, at vaskemaskinen begynder at bippe lige når baby er faldet i søvn…
 5. At piske flødeskum til den rette konsistens. Her griner I måske. Flødeskumspiskning burde være det nemmeste i kagekøkkenet. Men af en eller anden grund falder jeg altid i staver når jeg står og pisker, og det næste sekund jeg kigger ned er der grynet og tyk flødeskum i skålen. Ups!
 6. At der er gået to måneder siden jeg satte fliser op i køkkenet, og jeg stadig ikke har fået fuget langs kanterne. I morgen gør jeg det! (Det siger jeg hver dag…)
 7. At jeg følte mig som en rigtig overskudsagtig gør-det-selv-stjerne da jeg besluttede mig for selv at sætte fliserne op, og det viste sig så at være verdens mest vanvittige projekt på skæve vægge. Det trak så meget tænder ud. Men der er et DIY-fliseopsætningsblogindlæg på vej til jer!
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (6)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Total griner over dit indlæg og er sååååå enig mht. temperering af chokolade
  Øvrige punkter fra min personlige liste :
  1. Hvorfor er der altid krummer i min bestik-skuffe!
  2. Hvorfor skal det være så besværligt at rense en hvidløgspresser! (den er lige så dum som sigten)
  3. Elsker MEGET stærk ost…men hader lugten når man åbner køleskabet…..især fordi jeg har åbent køkken!
  4. Hader at tude når jeg skærer løg.
  5. Hader at mine mascara-fyldte vipper klumper sammen når jeg åbner ovnen

  Men når det er sagt, så elsker jeg at bage og lave mad, så helt så slemt kan det jo ikke være

  1. Hej Helle
   Desværre! Den er fuldstændig umulig at opdrive 🙁 Jeg har købt det sidste lillebitte lager hjem til mig selv så jeg havde nogle bøger inden de forsvandt. Du må gerne købe en af mig hvis det er. Send en mail til mig på Cecilia.fahlstrom@gmail.com så finder vi ud af noget 🙂

 2. Sjovt indlæg! Jeg er ikke helt med dig med hasselnødder, for jeg elsker bare nødder i det søde køkken. Men når opskriften siger, at hasselnødderne skal afskalles, argh! Det er jo det værste job i forbindelse med bagning.
  Jeg glæder mig til dit fliseindlæg, for kæresten og jeg skal (sandsynligvis) snart i gang med selv samme projekt.

 3. 1. Havregrød jeg har ladet stå uden at vaske det af. Det er lidt ligesom tørret lim.
  2. Den ene ud af 20 gange hvor der går hul på kaffefiltret når jeg hælder vand i tragten… om-igen, suk.
  3. At samle et lille bitte stykke æggeskald op fra den margretheskål jeg lige har slået et æg ud i.
  4. At komme til at lade panden med olie stå lidt for længe ved høj varme, inden jeg smider maden på panden og olien sprøjter til alle sider.
  5. At have med husblas at gøre. Det er noget sart stads, det husblas.
  6. Når gryden med låg på koger over mens jeg er ude og tisse… mayday, mayday!
  7. At åbne køleskabet fordi jeg er sulten, for der efter at indse, at jeg ikke har noget jeg har lyst til lige nu.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.