Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Chokolademousse med et strejf af passionsganache

Jeg er tosset med chokolademousse, og især denne opskrift, der er min grundopskrift som jeg vender tilbage til gang på gang. Jeg varierer gerne opskriften alt efter, hvad jeg nu har i køkkenet. Jeg har lavet den med kaffe, med appelsin, med saltkaramel, med rom og i dag fik jeg så lyst til at lave den med passionsfrugt.

Så nu bryder jeg lidt mine egne regler om ikke at give jer to alt for ens opskrifter i træk. For her kommer der altså endnu en opskrift med passionsfrugt. I just can’t help myself. Kom til at handle stoooort ind hvad angår passionsfrugter i sidste uge, og de skal altså bruges – det må bloggen nyde godt af for en stund. Med andre ord håber jeg, at I er lige så passionerede for passionsfrugter, som jeg er!


Jeg har valgt at anrette moussen i flere lag, liggende “skævt” i glasset. I mit hoved tænkte jeg det kunne se rigtig fancy ud, og ja, det blev da også rigtig fint. Men helt ærligt, det havde altså været nemmere bare at hælde chokolademousse nederst og passionsganache øverst. Og jeg er sikker på at det havde været mindst lige så fint, haha.
Passionsganachen har i øvrigt den mest fløjsbløde og skønne konsistens, og den er så blank og skinnende at se på, så jeg er ret sikker på, at det havde været pænest at lade den være det øverste lag.

Bortset fra udseendet, så kommer vi ikke væk fra at denne dessert er enooormt lækker. Hold nu op, hvor elsker jeg bare chokolademousse. Og jeg er så vild med, at den dybe og mørke chokolademousse får et syrligt kick i form af passionsganache.

Her får I opskriften:

Ingredienser (til 6 portioner)
Passionsganache
60 g hvid chokolade
60 g piskefløde
50 g passionspuré (kan købes færdigt eller laves nemt efter denne opskrift)

 • Hak den hvide chokolade og hæld det i en skål.
 • Hæld fløden i en gryde og opvarm det forsigtigt indtil der dannes små bobler langs grydens sider. Fløden må ikke koge.
 • Hæld den varme fløde over den hakkede hvide chokolade og rør forsigtigt rundt indtil chokoladen er smeltet.
 • Hæld passionsfrugtpuréen i chokoladeganachen og rør rundt. Stil blandingen på køl.
 • Når desserterne skal anrettes kan det være at passionsganachen er stivnet lidt, hvis den er blevet for kold mens den har været på køl. Du kan nemt varme den forsigtigt op (pas på den ikke bliver for varm) så den bliver let flydende igen.

Chokolademousse
3 past. æggehvider (2 bægre)
2,5 dl piskefløde
150 g mørk chokolade 70 %
4 past. æggeblommer (2 bægre)
1 spsk sukker

 • Pisk æggehviderne stive i én skål, og pisk flødeskummen stiv i en anden skål.
 • Hak chokoladen, hæld det i en skål og smelt det over et vandbad. Når chokoladen er smeltet tages skålen af varmen og stilles til siden, så den kan køle lidt af.
 • Hæld æggeblommer og sukker i en tredje skål og pisk det igennem indtil du får en tyk æggesnaps.
 • Hæld langsomt den smeltede chokolade i æggeblommeblandingen.
 • Vend forsigtigt skiftevis flødeskum og æggehvider i chokolade/æggeblommeblandingen.
 • Hæld chokolademoussen i en sprøjtepose.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (2)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Jeg har netop forsøgt mig med denne lækre opskrift! Men min mousse blev slet ikke god.. Det var som om at chokoladen ikke blev ordentligt “opløst”, så moussen fik ikke en jævn konsistens, men mere grynet 🙁 Har du en ide om hvad jeg kan have gjort galt?
  Passionsfrugtganachen blev til gengæld helt perfekt!

  1. Hej Catrine
   Uhh det er jeg ked af at høre! Hvilket mærke chokolade brugte du? Nogle gange kan de “billigere” chokolader være lidt besværligere at arbejde med. Og også hvis chokoladen er blevet lidt gammel, så kan det også gå helt galt.
   Er glad for at høre at resten blev rigtig godt 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.