Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Mini passionsfrugtskager + rabatkode til Eva Solo

SPONSORERET I SAMARBEJDE MED EVA SOLO

Min yndlingsfrugt for tiden er passionsfrugter. Da den kommer langvejs fra, hvor solen altid skinner, er den mere eller mindre i sæson hele året. Og helt ærligt, har vi ikke alle brug for en lille bid solskin disse mørke og kolde dage? Jeg har i hvert fald…

Jeg E L S K E R kager der er små og fine. Det er som om man får foræret en kæmpe dosis cuteness når man skalerer et bagværk ned i mindre størrelse. Derfor ville jeg bage disse kager som mini bundtcakes – altså små runde kager med hul i midten. Disse kager bager man nok traditionelt som rigtig store skærekager. Jeg har f.eks. før bagt denne store banoffee-kage med saltkaramel og denne fortryllende krydderkage med valnødder.
Kagerne er efter lidt test frem og tilbage bagt i en silikoneform. Jeg har også en almindelig non-stick bageform til mini bundtcakes, men jeg oplevede gang på gang at det var enormt svært at trykke de færdigbagte kager ud af formen. Det gik til gengæld let som en leg i silikoneformen, så står du og skal købe en egnet form anbefaler jeg hermed klart at silikone er vejen frem. I hvert fald til denne type bagværk.

Fordi kagerne er så detaljerede i sig selv skulle de serveres på et helt enkelt hvidt og elegant fad fra Eva Solos Legio Nova-kollektion. Dette er nemlig endnu et indlæg i føljetonen inspireret af Eva Solos flotte borddæknings-kollektioner. For et par uger siden lavede jeg denne store Oreo Banoffee Pie som tog internettet med storm, fint anrettet på Legio Nova-stellet, og før det var det min version på en kæmpestor cookiekage som jeg serverede på Eva Solos nye stel Nordic Kitchen.

Er du også forelsket i det fine service, så kan du lige nu få 15 % på mine favoritter fra de to serier, ved at klikke lige HER og benytte rabatkoden COPENHAGENCAKES15.
Der er så mange fine ting fra begge kollektioner, så hvadenten du er til mørk og stemningsfuld minimalisme i form af Nordic Kitchen (mine favoritter er klart testellet og de fine tallerkener dertil) eller lys og klassisk elegance i form af Legio Nova, så er der helt sikkert noget for dig.

Jeg serverede disse små yndige kager med et godt lag passionsfrugtglaze, der pyntede så fint på. Glazen giver også et ekstra kick af syrlig passionsfrugt, som er så lækkert på den søde kage.

OBS: I opskriften bruger jeg passionsfrugtpuré. Det har jeg købt i INCO, hvor man desværre skal have virksomhed for at handle. MEN jeg er ret sikker på at man kan købe det i mange andre specialbutikker, ellers er det i øvrigt super nemt at lave selv sådan: Scoop frugtkødet fra et par passionsfrugter i en gryde og kog det hurtigt op. Opkogningen gør, at frugtkødet nemmere kan separeres fra kernerne. Pres det hele gennem en sigte så kernerne sies fra.

Ingredienser (ca. 8 minikager)
120 g hvedemel
140 g sukker
1½ tsk bagepulver
En knivspids salt
40 g smør, stuetemperatur
60 g passionsfrugtpuré
0,6 dl (60 g) mælk
1 æg
Korn fra 1 stang vanilje

  • Forvarm ovnen på 170 ºC (alm ovn, ikke varmluft).
  • Mel, sukker, bagepulver, salt og smør røres sammen i en skål indtil det er godt blandet sammen, og konsistensen bliver “sandet”.
  • Tilsæt langsomt passionsfrugtpuréen mens der røres.
  • I en anden skål piskes ægget med vaniljekorn og mælk.
  • Mens der røres hældes æggeblandingen langsomt i melblandingen. Pisk indtil dejen er ensartet og fin. Pas på ikke at “overpiske” dejen.
  • Dejen fyldes nu i silikoneformen. Husk kun at fylde formene ⅔ op så der er plads til at dejen hæver når den kommer i ovnen.
  • Bag kagerne i ca. 25 minutter i den forvarmede ovn.

 

Passionsfrugtglaze
Frugtkød fra 3 passionsfrugter
2 spsk sukker
1 tsk Maizena majsstivelse

  • Hæld frugtkødet i en gryde sammen med sukker og varm det op ved mellem varme under omrøring, indtil sukkeret er smeltet.
  • Sigt majsmelet i under omrøring. Pas på der ikke kommer klumper i. Rør indtil passionsglazen begynder at tykne og tag så gryden af varmen.
  • Lad passionsglazen køle helt af og hæld et par teskeer over hver kage.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (2)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.