Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Fem ting jeg skal bage, når mit køkken er færdigt

Hvordan går det med køkkenet, spørger du? Eller, det spørger ALLE om, for jeg har indtryk af at det stråler ud af mig, at jeg elsker at tale om mit køkken. Nu har jeg (vi) også bare lagt så meget energi og ikke mindst arbejdstimer i renoveringen af det pokkers køkken, så forståeligt nok er det mit yndslingssamtaleemne. Lidt ligesom folk, der får babyer, ik? Det fylder hele ens univers, og man kan vitterligt ikke snakke om andet.
Så undskyld mig mange gange, det eneste jeg kan tale om i øjeblikket er mit køkken og min baby, haha.

Som I kan se på billedet herover, så er vi faktisk meget tæt på at være i mål. Køkkenet er sat op, jeg har muret fliser op, gulvet er lagt. Og vigtigst af alt, så er el trukket og der er vand i rørene. Med andre ord: Køkkenet fungerer basically, og det er så skønt!
Er du i øvrigt nysgerrig på vores køkkenrenovation, så læs om det i min køkkenføljeton #1 her og #2 her.

Der er stadig småting der mangler såsom hylder, lister under køkkenskabene, emhætte, lister om vinduet osv. Det får vi fikset hurtigst muligt, og jeg glæder mig som et lille barn til at have et fuldt funktionelt køkken.

Mens køkkenet har været under opbygning har jeg udarbejdet en liste over ting, jeg sådan brænder for at lave, men som ikke har været muligt indtil nu. Jeg skal bage:

 • Friturestege ALT. Doughnuts, churros, you name it. Så snart emhætten fungerer kan jeg love for, at jeg skal have gang i den gyldne gryde!
 • Bage min første vaskeægte hjemmelavede kanelstang. Jeg har en lidt ny passion for gode gamle klassiske bagværk. Den slags, man finder hos de traditionelle bagerier. Og i lang tid har jeg kastet lange blikke efter de fine flettede kanelstænger, jeg ser liggende i montren hos bagerne. Sådan en vil jeg prøve at lave – helt fra bunden selvfølgelig.
 • Lave kager med mousser, cremer m.m. Jeg har slet ikke haft overskud til at kaste mig over lækre og raffinerede kager mens mit køkken har været i byggekaos. Jeg savner sådan at lave smukke og fløjsbløde moussekager igen.
 • Rugbrød, surdejsbrød, grydebrød og al slags brød. Vores gamle ovn var så elendig, at den kun med nød og næppe kunne bage kager. Men brød, eller forsøg på brød burde jeg nok skrive, ødelagde den altid! Det blev branket udenpå og ubagt indeni. Og ujævnt bagt, fordi varmen ikke kunne fordele sig ligeligt i hele ovnen. Nu har vi købt en ny limousine af en ovn, og den skal kunne bage brød så englene synger. Jeg (og min kæreste) glæder mig til at få gang i brødbageriet, som for mig faktisk er et ganske uudforsket kapitel.
 • Macarons. Jeg har i mange år hadet at bage macarons, fordi det så sjældent lykkedes for mig. Måske var det opskriften, men jeg giver den gamle ovn skylden. Igen, ujævn varmefordeling er et kæmpe no-go når det kommer til macaron-bagning. Så nu giver jeg det en chance til. Det SKAL lykkes!

Har du flere idéer til bagværk, kager og desserter som jeg bør kaste mig over? Så kom med dine input i en kommentar – vil glæde mig til at læse dem!

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (6)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Jeg har længe søgt efter en opskrift på Lagkagehusets Christianshavnertærte, og faldt over et indlæg, hvor du tidligere havde skrevet om det samme – så mit ønske: en lækker opskrift på den fantastiske Christianshavnertærte, mums! 🙂

   1. Og det håber jeg du gør en dag! Så vil det helt sikkert blive endnu en af mine yndlings opskrifter fra din fantastiske blog 🙂

 2. Sikke et dejligt køkken….stort tillykke med det.
  Jeg har selv planer om at jeg i år skal bage mit første honningkagehus. Ved ikke om det kunne være en ide ☺️ Ville også gerne prøve at bage en rigtig engelsk julekage med masser af fyld, whiskey og marcipanovertræk….ja som du kan se er julebagningen allerede ved at blive planlagt her i huset og ambitionerne skal nok lige nedjusteres

  1. Tak, Charlotte ❤️ Du kan tro vi også er glade for køkkenet. Det er blevet SÅ godt, og vi er helt sikre på at det bliver helt perfekt når de sidste detaljer er på plads. Honningkagehus, eller honningkager i det hele taget, er en rigtig god ide. Det har jeg faktisk aldrig bagt selv. Det er noget med at dejen skal laves i virkelig god tid, for at krydderierne rigtig kan trække. Det skal jeg vist lige læse op på Haha kender godt det med høje ambitioner! Dem skal man have, ellers får man aldrig udfordret sig selv

   1. Man kan vente med at begynde med en engelsk julekage til 1 måned inden jul.
    Den der skal trække et helt år, er vist det man kalder en Christmas Pudding 🙂

    Min mor har bagt julekage hvert år, da jeg var lille, og har selv prøvet det nogle gange. Der er ingen grund til at frygte det (når man først har handlet ind) 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.