Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Kæmpe cookiekage

SPONSORERET I SAMARBEJDE MED EVA SOLO

Jeg ELSKER cookies. I har måske opdaget, at jeg har ret mange cookieopskrifter gemt her på bloggen. Hvis du spørger mig, så skal en cookie være følgende tre ting: Fyldt med chokolade, sprød i kanterne og chewy i midten. Alt andet er faktisk sekundært, og det fede ved cookies er jo så, at de kan varieres ud i det uendelige.

For eksempel kan de bages i KÆMPE størrelse. Og det er lige hvad jeg har gjort denne gang!

En cookie er jo et rustikt stykke bagværk, og det kunne nærmest ikke være bedre timet nu hvor jeg har teamet op med Eva Solo, der netop har lanceret deres nye Nordic Kitchen-stel. Jeg synes, det sorte stel med den rustikke cookiekage er et match made in heaven.

I har nok opdaget, at jeg plejer at samarbejde med Eva Solo hvert efterår, og i år er ingen undtagelse, for ærlig talt, så elsker jeg de samarbejder, vi får stablet på benene. For mit vedkommende er det en fed udfordring at tænke i anderledes baner for at matche et stel med et bagværk, og ikke omvendt som jeg plejer.

For tiden bager jeg nærmest udelukkende kager, der er nemme at bikse sammen. Jeg har skrevet det mange gange herinde på det seneste, men det er bare ikke nemt at få en bagepassion til at gå op med familieliv og en ked-af-det-kolik-baby. Jeg prøver mit bedste, og så er det jo også rart, at der findes nemme kageopskrifter, hvor resultaterne stadig bliver enormt lækre. Og det er denne kage et eksempel på.

Kagen er egentlig “bare” en klassisk cookie, som jeg har tilføjet lidt ekstra bagepulver og natron til. Det gør at kagen hæver en lille smule, men den bevarer dog stadig den karakteristiske cookie-crunch, og bliver ikke mega svampet og blød som en traditionel kage.
What’s not to love!?

Jeg har lavet en kort lille video, der demonstrerer, hvor nemt det egentlig er:

Opskriften er afprøvet og tilpasset flere gange, og resultatet her er simpelthen for godt til ikke at dele.

Ingredienser (til ca. 10 personer)
110 g smør, stuetemperatur
70 g brun farin
40 g sukker
1 æg
Korn fra 1 vaniljestang
200 g hvedemel
1 tsk natron
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
200 g mørke chokoladeknapper

 • Forvarm ovnen til 175 ºC og beklæd bunden af en stor springform (ca. 23 cm) med bagepapir. Smør springformens sider.
 • Hæld smør, brun farin og sukker i en skål og pisk det igennem indtil det bliver lyst og cremet.
 • Tilsæt æg og vaniljekorn og pisk det sammen.
 • I en ny skål sigtes mel med natron, bagepulver og salt. Tilsæt melblandingen til skålen med de våde ingredienser og rør det godt sammen.
 • Hæld chokoladeknapperne i og rør rundt.
 • Scoop hele dejen over i springformen og brug bagsiden af en ske til at fordelen dejen ud så den ligger i et jævnt lag.
 • Bag kagen i 18-20 minutter eller indtil kagens kanter bliver gyldenbrune. Kagens midte er nok stadig lidt blød når kagen er færdigbagt, men bare rolig, den stivner så snart kagen er afkølet.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

SHARE
VISSKJUL Kommentarer (3)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. I was just wondering where you buy chocolate chips in Copenhagen? I have just been chopping up a chocolate bar, which works great, but I was just curious if there is a good place to buy them locally?

  1. Hi Kaylee
   Actually that’s a really good question! I usually buy them in INCO, but you can only shop there if you’re a registered food business. I would guess that Magasin’s Mad&Vin would be a good place to start searching. Otherwise there should be plenty of webshops that sell chocolate chips 🙂
   Good luck with your search!
   Best regards

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.