Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Abrikosmarmelade med citron

SPONSORERET I SAMARBEJDE MED DANSUKKERCopenhagen Cakes Abrikosmarmelade

Det er efterhånden ved at blive en tradition, og en god én af slagsen: Hver sommer laver jeg en ny omgang marmelade eller syltetøj. Det er ikke noget jeg gør så tit. Alt for sjældent faktisk, taget i betragtning af, hvor nemt det er og hvor lækkert resultatet bliver. Men så er det fedt at Dansukker lige hiver fat i mig og minder mig om, at det er på tide at gå i gang med marmeladekogeriet igen. Og så kommer jeg i tanker om hvor vild jeg er med duften af simrende marmelade i mit køkken, og hvor lækkert jeg synes det er at kunne finde min egen hjemmelavede marmelade frem fra køleskabet og bade et stykke lyst brød med både tandsmør og -marmelade. Det er lykken!

Copenhagen Cakes Abrikosmarmelade

De sidste par år har jeg lavet marmelade med mango og ingefær, blåbærmarmelade og marmelade med melon og chili. Den sidstnævnte må jeg lige slå et ekstra slag for. Selvom det lyder som en skør marmelade, så er den så sindssygt lækker, jeg anbefaler alle at prøve den af.

Da jeg denne gang skulle kaste mig ud i at lave marmelade igen havde jeg to enkelte kriterier (ud over at det skulle være godt, selvfølgelig): Jeg ville prøve noget nyt, og det skulle være med bær eller frugter, der er i sæson. Ooooog så slog det mig, at jeg snart skal lave min lækre Sachertorte igen, og i den forbindelse er der kun én marmelade der duer: Abrikosmarmelade. Og det er da så oplagt at lave Sachertorten med en hjemmelavet abrikosmarmelade denne gang, nu hvor abrikossæsonen er over os!

Opskriften på min abrikosmarmelade med citron har jeg freestylet mig frem til med kun tre enkle ingredienser; abrikoser, citron og Syltesukker, og resultatet blev i første hug en kæmpe succes. Det er egentlig det gode ved hjemmelavet marmelade og syltetøj; min erfaring er, at det næsten ikke kan gå galt. Har du gode bær og/eller frugter, så er du allerede 95 % i mål. Det er blot vigtigt at huske, at nogle bær og frugter ikke kan stå alene, og godt kan bruge et skud syrlighed i form af lime eller citronsaft, så smagen balanceres.

Ønsker du mere inspiration til hjemmelavet syltetøj, så tag et kig på Dansukkers sylteunivers Sylteskolen. Her er masser af opskrifter, videoer og tips der er værd at læse op på.

Ingredienser (til 1 glas marmelade)
400 g abrikoser
100 g Syltesukker
1 øko. citron

  • Skyl abrikoserne, skær dem over på midten og fjern stenene. Skær abrikoserne i små stykker og hæld dem i en gryde sammen med sukkeret.
  • Skyl citronen og riv skallen af med et fint rivejern. Skær citronen midt over og pres citronsaften ud. Hæld både citronskal og -saft ned i gryden til abrikoserne og sukkeret.
  • Tænd for varmen og bring gryden i kog. Lad det simre i 3-4 minutter og skum omhyggeligt af.
  • Hæld marmeladen på varme, grundigt rengjorte glas.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.