Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Iced Matcha Latte

Ice Matcha Latte

Jeg sidder lige nu i min sofa med en sovende baby på den ene arm og et iskoldt glas iced matcha latte i den anden. Drejer jeg hovedet 45º til højre og kigger ud af vinduet, så er det et noget sørgerligt syn der møder mig. Sig mig lige engang, hvor blev sommeren egentlig af? Om sommeren drikker jeg is-drikke i uanede mængder, og det har jeg ikke tænkt mig at lade være med, bare fordi det står ned i lårtykke stænger udenfor. Øv for vejret, men hurra for kølige sommerdrikke, der holder sommerstemningen i live!

Jeg er mega-giga-fan af nærmest alt, der indeholder matcha. Tjek forresten denne lækre opskrift på min hindbærtærte med vanilje-/matchacreme. Den er SÅ lækker! Jeg valfarter gerne langt for at besøge caféer og restauranter, der kan inspirere mig til kreativ brug af matchapulver. Hvis I forresten kender et godt sted der serverer lækre matcha-sager, så skriv det gerne i kommentarfeltet, så bliver jeg så glad!

Ice Matcha Latte

Denne drik er iskold, frisk og super lækker. Du kan selv bestemme hvor sød du synes drikken skal være. For “matcha-begyndere” vil jeg nok anbefale at du dobler op på sirup. Er du hardcore matcha-nyder, så hold tilbage med det søde og nyd den intense smag af matcha.
Jeg har valgt at bruge mandelmælk, men du kan selvfølgelig bruge lige den type mælk eller mælke-drik som du har lyst til.

Ingredienser (til 2 glas)
5 dl mandelmælk
1 spsk agavesirup
2 tsk matchapulver
Isterninger

  • Start gerne med at lægge dine glas i fryseren et par timer inden du går i gang, så bliver glassene iskolde og frostede.
  • Hæld mandelmælken i en varmesikker skål og giv det 2 minutter i mikroovnen. Tilsæt agavesirup og matchapulver og pisk mælken godt igennem, så der ikke er klumper af matchapulver.
  • Hæld en håndfuld isterninger i en shaker og hæld matchamælken i shakeren gennem en fintmasket si. Ryst shakeren indtil der kommer dug på ydersiden, så er matchamælken kold nok.
  • Tag dine glas ud af fryseren og fyld dem med isterninger. Brug en strainer og hæld den shakede matcha latte i glassene.

Enjoy!

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (2)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Hvilken matcha er din favorit og hvor køber du den? Måske du vil lave en guide for nybegyndere ud i matcha?

    1. Hej Kirstine
      Rigtig godt spørgsmål! Jeg tør slet ikke svare på hvilken der er min favorit, da jeg ikke har prøvet så mange forskellige (køber næsten altid den samme fra min helsebix rundt om hjørnet, det er så dejlig nemt). Men det er bestemt en rigtig god idé med sådan en guide – det vil jeg se nærmere på 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.