Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Galette med rabarber, bær og marcipan

Copenhagen-cakes-galette-med-rabarber-baer-og-marcipan

“Hvordan går det med køkkenet” er nok det spørgsmål jeg bliver stillet mest for tiden. For som I måske ved har vi igangsat den helt store køkkenrenovation herhjemme, hvilket jeg bl.a. skrev lidt om i første del af min køkkenføljeton her. Men det med renovering af et af hjemmets vigtigste rum, det er ikke bare sådan ligetil, og det har vist sig at være en lidt større mundfuld end vi havde regnet med. Der har været forsinkelser med stort set ALT. Nu har vi været uden køkken i næsten to måneder, og man begynder efterhånden at vænne sig til enten take-away eller rugbrødsmadder til aftensmad. Ret sørgerligt!

Men én ting er ikke at kunne lave aftensmad. En anden ting er bagværk! Gæt engang om jeg har opbygget en kæmpe omgang bageabstinenser…! Nu hvor sommeren er over os har jeg sådan haft lyst til at bage søde sager med bær og rabarber, altså som i masser af rabarber! Men det har simpelthen ikke været muligt… Indtil nu!

Status er nu den, at vores nye køkken sådan semi er oppe. Det ligner stadig lidt Jerusalems ødelæggelse, men i det mindste har vi en ovn oppe. Jeg er i gang med at skrive en midtvejsstatus til køkkenføljetonen, så kan I følge med i hele processen. For selvom det trækker ud, så er det altså et spændende projekt. Og det skal nok blive godt!

Anyway, det var en lang intro der havde til formål at komme til den pointe, at jeg i dag har fået udløst mine bageabstinenser da jeg fik bagt de fineste og mest sommerlækre mini-galetter. Galettes. Ved ikke hvad en galette hedder i flertal på dansk. Men I forstår 🙂 Disse små fine tærter blev lidt resultatet af en “ryd fryseren”-proces, og derfor har jeg brugt forskellige frosne bær og rabarber. Du kan bruge lige de bær du har lyst til, og de behøver selvfølgelig ikke være frosne.

Jeg er MEGA vild med tærter i det hele taget, og det fede ved galette(-r/-s) er, at de er finest når de er lidt rustikke i looket. Det er nemlig smagen, der tæller! Og jeg skal love for der er kommet smæk på smagen i denne version som jeg har lavet med både rabarber, blandede bær og en god omgang marcipan.
Velbekomme!

Ingredienser (til 4 små galetter)
Mørdej
150 g hvedemel
50 g flormelis
75 g smør
½ æg

 • Hæld mel, flormelis og smør i en skål og rør, indtil det får en sandet konsistens.
 • Tilsæt æg og rør rundt, indtil dejen lige nøjagtig samler sig til en ensartet dej. Pak dejen ind i køkkenfilm og læg den i køleskabet i 30 min. Forbered i mellemtiden fyldet.

Fyld
150 g rabarber
150 g blandede bær
Korn fra 1 stang vanilje
40 g sukker

 • Forvarm ovnen på 180 ºC varmluft.
 • Hæld alle ingredienser i en gryde og varm det langsomt op. Lad det simre under omrøring indtil rabarberne bliver bløde. Pas på ikke at mose bærrene.
 • Hæld overskydende væske fra. Det er vigtigt at bærblandingen ikke er for våd.

Saml galetterne
100 g marcipan
1 sammenpisket æg til pensling
12 friske hindbær

 • Rul mørdejen ud på et meldrysset bord og udskær fire runde cirkler med en diameter på ca. 14 cm. Brug evt. en lille tallerken til at skære rundt om.
 • Riv marcipanen og fordel den midt på de fire bunde. Sørg for at placere marcipanen centralt, så der er ca. 1,5 cm “fri bund” hele vejen rundt langs kanten.
 • Fordel så bærblandingen ovenpå marcipanen på de fire bunde.
 • Fold mørdejskanten op om fyldet hele vejen rundt og pensl kanterne med det sammenpiskede æg. Dekorer til sidst med tre hindbær ovenpå hver galette.
 • Bag galetterne i ovnen i ca. 20 minutter eller indtil kanterne får en fin gyldenbrun farve. Server de lækre tærter med en god klat vaniljeis eller creme fraiche.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (2)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. ÅHh kender følelsen…
  Jeg er lige flyttet og køkkenet var ikke brugbart for mig… så det røg ned og et nyt er på vej op…
  SUK… 😀 Men jeg hygger mig… også med at være kreativ, for alt jeg har er actify og elkedel… så gætter på at jeg nok skal lave “rigtig” mad når det er færdigt 😀 (og så er det ikke så stort.. 2½m på tværs med en faldstamme i det ene hjørne….. og den ene side er så 1.9m og den anden 2.7m (kommer fra et kæmpe rum i min gamle bolig)… Dog tror jeg at denne bliver bedre for mig, for det andet var 5 meter langt… og et L-køkken… her får jeg et lille U.

  Ser frem til at læse indægget du har gang i.
  Har I besluttet jer for hvidevarerne? (kan ikke huske om du har skrevet om dem).

  1. Årh nej! Jeg ved præcis hvad du mener med kun at leve med få køkkenredskaber og en elkedel 😀 Det er ikke nemt, men man lærer jo at vænne sig til det…
   Yes alle hvidevarerne er på plads, og vi er så glade for dem. Skriver om dem i et senere indlæg 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.