Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Copenhagen Cakes’ køkkenføljeton #1: Enden på en lortebrun æra

Copenhagen-cakes-koekken-foeljeton-1

Jeg har tænkt mig at åbne op for et emne, der er et rigtig ømt punkt for mig. Et emne, der har naget mig i rigtig mange år, som har været min dårlige samvittighed og noget jeg har skammet mig over rigtig længe; mit køkken. Kort fortalt: Det gamle køkken skal ned, og et nyt skal op. Hele rummet skal igennem en kæmpestor make-over, og resultatet kommer til at blive helt fantastisk. Jeg glæder mig så meget!
Processen har været lang og jeg har rigtig mange tanker, overvejelser og vejledninger jeg vil dele med jer. Derfor har jeg valgt at dele historien op i en føljeton, så I kan følge med i projektet fra start til slut, og få indblik i de erfaringer, opture og nedture som vi gør os undervejs.

Mit køkken er grimt. Brunt og rigtig grimt. “Men det er da ikke noget at decideret skamme sig over”, kan man tænke. Det kan man i og for sig have ret i, men der er bare virkelig mange ting ved det køkken, som jeg er så uendelig træt af. Ting, som har gjort at jeg ikke har inviteret gæster med ind i mit køkken, fordi jeg simpelthen har været ked og flov over det. Hvis vi ser bort fra det åbenlyse, selve køkkenets udseende (for ikke at nævne det flotte korkagtige brune gulv) og enormt slidte tilstand, så kan jeg nævne i flæng: Halvdelen af skabene og skufferne mangler greb. Et par af skabene kan ikke lukke ordentligt i. Armaturet ved håndvasken lækker vand ud på bordpladen. Gulvet buler og er ujævnt og knirkende overalt.
Så er der de helt praktiske ting: Køkkenet har alt for lidt skabsplads samt for lidt bordplads. Komfuret har kun to fungerende blus. Ovnen er mega utilregnelig og det kræver et bagetermometer at aflæse ovnens faktiske temperatur. Elinstallationerne er gamle og efter nuværende regler faktisk ulovlige.

Copenhagen-cakes-koekken-foeljeton-2

Som I nok kan forstå har vores køkken fyldt alt for meget negativt i min bevidsthed. Jeg HADER at vise det frem, og desværre er jeg også begyndt at hade at arbejde i køkkenet. Og især sidstnævnte må siges at være noget af et problem, da det har taget rigtig meget af glæden fra min bagning, der jo ikke kun har været en mangeårig hobby, men faktisk også til dels min levevej.

Vi har rigtig længe drømt om at købe nyt køkken, men fordi der i vores opgang i mange år har været snak om at der skulle renoveres faldstammer, har køkkendrømmene været sat på hold. I mellemtiden har vi så sparet op til et nyt køkken, og da KVIK i januar havde tilbud slog vi til og købte drømmekøkkenet. Det vil jeg skrive mere om og vise frem i et senere indlæg.
Anyway – fast forward til dags dato og vi står nu endelig midt i faldstammerenoveringen. Som en sidenote skal det nævnes at det i øvrigt er mega fedt med tre uger uden vand og afløb – dvs. intet bad, toilet, håndvask osv. – og en lille nyfødt i lejligheden… Gæt lige om jeg er deprimeret over at tre af de første uger af min barsel skal tilbringes på denne måde 🙁
Tilbage til faldstammerenoveringen: Med smadrede faldstammer og håndværkere rendende i vores lejlighed i tide og utide er lejlighedssituationen tilpas kaotisk til at vi lige så godt kunne påbegynde den totale nedrivning af det nuværende køkken aka. det lortebrune rædsel.

Copenhagen-cakes-koekken-foeljeton-3

Så her er vi altså nu. Et totalt nedrevet og ikke-brugbart køkken. Men det føles helt fantastisk at processen endelig er påbegyndt. NU sker der altså noget!

Her er vores indkøbsliste for den endelige køkkendrøm:
– Køkken: Tjek
– Hvidevarer: Tjek, købt på udsalg sidste Black Friday
– Nyt gulv: Endnu ikke fundet
– Fliser på vægge over køkkenbordet: Endnu ikke fundet
– Loftslampe(r): Endnu ikke fundet

Og her er vores arbejdsproces:
– Nedrivning af køkken inkl. gulv og sænket loft: Tjek
– Nedrivning af tapet
– Spartle og male alle vægge
– Elektricitet
– VVS
– Opsætning af nyt loft
– Støbning af fundament til nyt gulv
– Opsætning af nyt køkken
– Nyt gulv lægges
– Diverse

Som I kan se er det en større omgang, men vi er optimistiske og føler vi har styr på det meste. Elektriker samt VVS er booket og levering af køkken er i kalenderen.

Min kæreste igangsatte nedrivningen af køkkenet her i weekenden, og om en lille uge leveres det nye køkken. Vi regner med i hvert fald at have køkkenet up and running på 3 uger, men lad os nu se. Vores sidste lejlighedsrenoveringsprojekt, der skulle have varet en måned, endte med at vare tre. Så det med forsinkelser ved vi godt er en realistisk hæmsko. Alt det øvrige; vægge, fliser, gulv osv., det kan tage tid, så det tør vi ikke sætte en konkret deadline på.

Hvorom alting er, så glæder vi os helt vildt til at komme i gang, og jeg er spændt på at opdatere processen undervejs her på bloggen.

Håber I vil følge med!

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.