Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Ufattelig hurtig og lækker mandelkage med chokolade

Nogle gange får man en skør idé om at bage en kage på et totalt skørt tidspunkt, under rimelig meget tidspres. Det sker tit for mig. Lidt for ofte, måske. 

I weekenden havde vi en masse familie på besøg til arbejdsweekend her i lejligheden, da vi har gang i den helt store (og ufattelig uoverskuelige) omgang renovering inden baby kommer til verden om knap en måned. Gisp!
Når man er 8 måneder gravid og generelt ikke særlig mobil, så er der ikke meget man sådan kan hjælpe til med af praktisk arbejde. Jeg følte mig totalt håbløs og kunne ikke stille meget andet op end at sørge for at der var varmt kaffe på kanden og mad når herrerne blev sultne.

Pludselig faldt det mig ind, at jeg selvfølgelig måtte diske op med kage, bare for at vise at jeg kunne være en lille smule til nytte. Det blev til en omgang “hvad har vi lige stående i skabene”-kage hvilket resulterede i et par æblekager og en mandel-/chokoladekage.
Jeg skal love for at det blev en succes!

Her får I opskriften på mandelkagen – æblekageopskriften deler jeg med jer på et senere tidspunkt.
Mandelkagen her er super luftig og let, og består af lækker mandelmelsbase med lidt Amaretto og masser af mørk chokolade. Så lækkert! Man kan selvfølgelig undvære Amaretto, i så fald skal væsken bare erstattes af noget andet. Jeg forestiller mig at f.eks. appelsinsaft også kunne være enormt lækkert!

Opskriften har jeg fundet inspiration til i kogebogen “Top with Cinnamon” af Izy Hossack. Jeg har bagt kagen en del gange, og hver gang ændret lidt her og der i opskriften. Her får I min version.

Ingredienser (8-12 personer)
4 æg
¼ tsk salt
110 g sukker
110 g smør, stuetemperatur
80 g hvedemel
100 g mandelmel
2 tsk bagepulver
2 tsk Amaretto likør
75 g mørk chokolade, 75 %
Dekoration: Flormelis

  • Forvarm ovnen til 180 ºC. Smør en tærteform (20 cm) og drys med mel. Bank det overskydende mel ud.
  • Slå æggene ud i to skåle med hviderne i den ene skål og æggeblommerne i den anden skål. Pisk æggehviderne med salt indtil der dannes høje toppe. Fortsæt med at piske mens der gradvist tilsættes halvdelen af sukkeret. Pisk indtil du har en stiv marengsmasse.
  • Hæld smørret og den resterende sukker i skålen med æggeblommerne, og pisk indtil massen er ensartet og luftig.
  • Sigt mel, mandelmel og bagepulver i skålen med æggeblommerne og vend det forsigtigt rundt. Hæld Amaretto-likøren i og rør forsigtigt rundt.
  • Vend en fjerdedel af marengsmassen i æggeblomme-/mandeldejen og vend det forsigtigt rundt indtil dejen er ensartet og uden klumper. Tilsæt resten af marengsen og fold det forsigtigt sammen med en dejskraber.
  • Hæld dejen i tærteformen.
  • Hak chokoladen groft og drys den over tærten. Stil tærten i ovnen og bag i 25 minutter.
  • Når tærten er færdigbagt skal den afkøle fuldstændigt. Vend den ud på et fad, med bunden i vejret, og drys evt. med flormelis for dekoration.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.