Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Fejlfri grundopskrift på macarons og en sej produktnyhed fra Kenwood

SPONSORERETCopenhagen-cakes-Kenwood-macarons-recipeswap-6Copenhagen-cakes-Kenwood-macarons-recipeswap-4Fotos: Sarah Coghill

Macarons… Oh lord, where to start. Jeg har det SÅ svært med dem. De af jer, der har læst med på bloggen længe ved, at jeg har bagt det mange gange. Og hver gang har jeg bandet og svovlet over dem. HVORFOR skal det være så svært at få dem perfekte?

Der er så mange steder i processen det kan gå galt; forkert afmåling af ingredienser. For meget omrøring/piskning. For lidt omrøring/piskning. For kort/lang tørretid. Forkert temperatur og sågar luftfugtighed i det lokale, hvor de står til tørre. Forkert ovntemperatur. Skæv varmefordeling i ovnen. Osv.
Jeg kender virkelig intet andet bagværk, der kan være så tricky. Og når noget skal være så pokkers svært, så har jeg det som regel med at kaste håndklædet i ringen og bare sige “nå, men så var det heller ikke meningen jeg skulle bage mere af det resten af mit liv”.

Fast forward til et Kenwood-arrangement jeg var til denne uge. Her skulle vi teste Kenwoods nyeste køkkenmaskine CHEF Titanium, og gæt engang om vi blev sat til at producere macarons…. Min søde veninde og blogkollega Nadia fra Foodfanatic var idékvinden bag macaronudfordringen, og vi blev parret sammen i hold og sat til at følge hendes opskrift slavisk.

Copenhagen-cakes-Kenwood-macarons-recipeswap-2
Copenhagen-cakes-Kenwood-macarons-recipeswap-3

Det viste sig altså, at den opskrift vi fik stukket i hånden var den nøgle til succesfulde macarons, som jeg har søgt efter så længe. ALLE deltagerne til eventet, uden undtagelse, fik bagt fuldstændig flawless macarons. Selv dem, der var selverklærerede bagefiaskoer og dem, der aldrig havde hverken bagt eller smagt en macaron før. Jeg har vitterligt aldrig set noget lignende.

Opskriften får I herunder, men først vil jeg knytte nogle ord til oplevelsen af brugen af køkkenmaskinen, da det jo i bund og grund var det, eventet handlede om.

En Kenwood køkkenmaskine er en stor sag. Den er tung og den fylder. Og super elegant kan man måske ikke kalde den.
Jeg har selv brugt Kenwoods Major køkkenmaskine hjemme i privaten i rigtig mange år (altså 5-6 år agtigt), og jeg har været SÅ glad for den. Så selve brandet Kenwood er jeg meget tryg ved at få lov til at udtale mig om, da det er et køkkenbrand jeg fast har sværget til lige siden jeg begyndte at bruge penge på at investere i godt køkkengrej dengang jeg indså, at jeg var mere end almindelig glad for at bage.
Kenwood, det er altså kram, der virker. Maskinens tyngde og monstrøsitet er efter min erfaring en nødvendighed, når 1) man bager ofte og 2) der f.eks. bages brød og andre kagedeje der er store og kræver en god og grundig æltning. Her er der virkelig bare behov for en motor, der kan tage fat.

Og tage fat, det kan Kenwoods køkkenmaskiner altså om nogen! Denne nye CHEF Titanium kommer med en del opdaterede features og tilbehør, som jeg er fuldstændig vild med. En ting jeg er himmelhenrykt over er, at der er lys i maskinen, der lyser ned i skålen, så man uden problemer kan holde øje med sin kagedej. Hvor smart er det lige? Og må jeg have lov at tilføje, at det er så åbenlys en nødvendighed i en køkkenmaskine, at jeg i øvrigt også har undret mig over hvorfor det først introduceres nu…
En anden vigtig update ser vi på piskerisene og de medfølgende dejkroge. Deres design er opdateret og de er gjort smartere og mere robuste. Jeg skal love for, at de kommer ud i krogene og får taget fat!

Jeg har lånt en CHEF Titanium med hjem, og glæder mig til at teste den grundigt igennem over weekenden. Heldigvis er det så smart med Kenwoods køkkenmaskiner, at alt det tilbehør og ekstra-dimsedutter jeg ligger inde med, som jeg har samlet til min gamle køkkenmaskine gennem årene, også er fuldt ud kompatibelt med den CHEF Titanium. Det vil altså sige, at den kan omdannes til en blender, en minihakker, en pastamaskine, en kødhakker og hvad ved jeg. Dejligt, at min store samling også fungerer med den nye maskine!

I næste uge vender jeg tilbage med mine erfaringer med maskinen og en KONKURRENCE, hvor du kan vinde selvsamme køkkenmaskine. Glæd dig!

Copenhagen-cakes-Kenwood-macarons-recipeswap-1Copenhagen-cakes-Kenwood-macarons-recipeswap-7

Opskriften på macarons herunder er en grundopskrift, som kan tilpasses lige som du ønsker det. Tilsæt f.eks. valgfri farve og smag, for at personliggøre dine macarons. Du kan også finde inspiration til forskellige smagsvarianter i mit opskriftsarkiv.

Ingredienser (ca. 40 macarons)
Mandelmasse
55 g æggehvider, stuetemperatur
150 g flormelis
150 g mandelmel
Valgfri farve (brug pastafarve)

 • Blend flormelis og mandelmel for at opnå en ekstra fin tekstur, og drys begge dele igennem en fin sigte. Kassér den grove del. Er der meget, der kasseres, så erstat med en tilsvarende mængde ekstra mandelmel.
 • Bland den sigtede flormelis og mandelmel med æggehvider og evt. farve.

Marengsmasse
55 g æggehvider
150 g sukker + 20 g
50 g vand

 • Bring 150 g sukker og vand i kog i en gryde, og lad det koge op til 118 grader (brug et sukkertermometer).
 • Kom imens æggehvider og den resterende sukker i røremaskinens skål, og pisk æggehviderne stive ved middel hastighed.
 • Hæld siruppen i marengsmassen, mens du forsat pisker, og pisk videre, til blandingen er afkølet til håndtemperatur, og du har en tyk og glat marengsmasse. Vend den forsigtigt i mandelmelsblandingen ad flere omgange, til du har en homogen masse.
 • Hæld det hele i en sprøjtepose med rund tyl og sprøjt små cirkler på ca. 3 cm ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Bemærk, at der skal være lidt mellemrum imellem dem, da de flyder ud.
 • Bank bagepladen mod bordet et par gange, for at komme luftbobler til livs, og for at dejen flader lidt ud.
 • Lad dem stå i mindst 30 minutter, gerne længere, og bag dem ved 140 ºC (varmluft) i ca. 14 minutter (bemærk, at alle ovne er forskellige, så bagetiden og temperaturen kan variere. Kan du ikke få dine macaron-skaller af bagepapiret, så har de fået for lidt). Åbn gerne ovndøren en gang eller to undervejs for at lukke damp ud.
 • Lad macaron-skallerne afkøle, før du forsigtigt fjerner dem fra bagepapiret og lægger dem sammen med chokoladecremen.

Hvid chokoladecreme
¾ dl piskefløde
150 g chokolade
50 g smør ved stuetemperatur
1 nip salt

 • Bring fløden i kog i en lille gryde, tag den af varmen, og bland den hakkede chokolade i. Rør, til chokoladen er smeltet, og vend nu smør i tern i. Smag til med salt. Afkøl.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

SHARE
VISSKJUL Kommentarer (9)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. WAUW de ser gode og sprøde ud de macarons og med din fortælling og opskrift vil jeg helt sikkert prøve dem og så håber jeg på de også virker for mig 🙂 Lyder også spændende med den kommende konkurrence 🙂 Tak for din fantastiske blog

  1. Tusind tak, Pia. Det er bare om at kaste sig ud i opskriften – er (næsten) sikker på at det er opskriften på succes hver gang 🙂 Hold øje med bloggen – konkurrencen kommer op i dag 🙂
   De bedste hilsner herfra

 2. Den opskrift glæder jeg mig godt nok til at prøve, meget anderledes end andre opskrifter jeg ellers har prøvet. For jeg har prøvet og prøvet, men de har bare aldrig siddet lige i skabet de pokkers macarons. Har faktisk meldt mig på et macaron kursus her i weekenden, i min frustration over det bare ikke har lykkedes mig endnu. Så det glæder jeg mig meget til, spændende om jeg så også kan lykkedes med at knække macaronkoden
  Mvh Camilla

  1. Hej Camilla
   Ja, ikke!? Det er også en meget fremmed opskrift for mig – jeg har altid bagt macarons på andre måder. Men altså, opskriften lyver ikke, den fungerer virkelig bare! Lyder fedt med macaronkursus, jeg håber du bliver en haj til macarons fremover 🙂
   De bedste hilsner herfra

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.