Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Chokoladeovertrukne daddelsnacks med appelsin

Copenhagen-cakes-chokoladeovertrukne-dadelsnacks-med-appelsin-1

Her er en snack til alle os, der godt kan lide semi-sundt sødt. Disse små hapsere er har nemlig et fløjlsblødt indre bestående af dadler blendet med appelsin, kokos og kakao. Intet tilført sukker, og alligevel smager det noget så syndigt. 

Jeg kunne ikke lade være, og “kom til” at overtrække de små dadelfirkanter med mørk chokolade. Så jo, der er altså noget sukker ind over, hvis vi skal være helt firkantede. Men skal vi ikke bare blive enige om at en lille smule mørk chokolade aldrig har skadet nogen?

On a totally different note, så er det godt nok længe siden jeg har delt opskrifter med jer. Jeg er kommet til at holde en mere eller mindre ufrivillig blogpause, da jeg har haft en lang periode hvor graviditetssysler + job + hverdagssager har gjort mig til noget nær verdens travleste menneske, og i den forbindelse er bloggen desværre kommet lidt i 2. (eller 4., 5., 6.) række.
Jeg har i lang tid hverken haft tid eller lyst til at bage. Nok fordi jeg har tænkt meget over hvad jeg spiser, nu hvor der er et andet menneske der er medpassager på mine madvaner. Derfor er der skruet ret meget ned for kageindtagningen, hvilket bloggen desværre har båret præg af.

Jeg har på ingen måde tænkt mig, at sætte bloggen på pause, og glæder mig derfor til at komme helt tilbage i gear med bagning og køkkenudfordringer. Det ser jeg i hvert fald ret meget frem til at få sat skub i når jeg nu går på barsel allerede i næste uge (gisp!).

Tilbage til hapserne. De er så nemme at lave, og kræver kun ganske få ingredienser. Så gør dig selv en tjeneste og lav dem!

Ingredienser (ca. 20 små firkanter)
200 g dadler (udstenede)
Korn fra ½ vaniljestang
6 spsk raw kakaopulver
3 spsk kokosfibermel
Revet skal fra 1 øko. appelsin
2 spsk appelsinsaft

Overtræk:
50 g mørk chokolade, 70%
Tørrede spiselige blomster

  • Hæld alle ingredienser i en foodprocessor og blend, indtil massen er glat og uden klumper. Tilsæt mere appelsinsaft hvis massen er for tør, eller tilsæt mere kokosfibermel og kakaopulver hvis massen er for våd.
  • Skrab daddelmassen ud af skålen og saml den med hænderne. Læg daddelmassen mellem to stykker bagepapir og brug en kagerulle til at rulle den ud til den har en tykkelse på ca. 1 cm.
  • Læg det i køleskabet og lad “daddelpladen” stivne en smule idet den bliver kold. Tag den derefter ud og skær små kvadrater.
  • Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad eller i mikrobølgeovnen. Dyp hver daddelfirkant i chokoladen og placér den på et bagepapir. Dekorér med et spiseligt blomsterblad.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.