Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

13. december = LUCIADAG!

Jeg er egentlig ikke en rigtig julet person, og visse juletraditioner siger mig absolut ingenting. Men lige det med Lucia, det synes jeg nu alligevel er ret specielt, for det minder mig om Sverige og min svenske familie.

I Sverige går man frygtelig meget op i Luciadag, og Luciaoptog både i lokalsamfundet og på tv er noget man samles om. I hvert fald der hvor jeg kommer fra. Det er egentlig lidt fjollet, men det er sgu hyggeligt!

I morges stod jeg så op kl. 6 og gik i gang med luciabolledejen, og kunne vække min kæreste med nybagte boller og dejlig varm kaffe. Det er altså sjældent (som i at det nærmest aldrig sker) at vi får sat os ned og nydt noget morgenkaffe, set hinanden i øjnene og snakket om dagen, inden vi tager videre på hver sit arbejde. I morges var starten på dagen med andre ord optimal på alle tænkelige måder.

De resterende nybagte og lune lussekatter tog jeg med mig på arbejde og delte ud til kollegaerne til stor glæde.
I farten nåede jeg ikke at tage vildt gode billeder af de lækre lussekatter, så jeg håber I kan leve med det relativt u-julede billede her i toppen af indlægget 😉

Ha’ en fantastisk Luciadag <3

Lussekatter / Luciaboller (16 stk)
25 g gær
50 g smør
2,5 dl mælk
125 g kvark
Et lille brev safran (0,5 g)
65 g sukker
1/4 tsk salt
450-500 g hvedemel
32 rosiner
Pensling: 1 æg

  • Smuldr gæret ud i en stor skål.
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Opvarm det indtil det er fingervarmt. Hæld smørmælken over gæret og rør, indtil gæret er opløst.
  • Tilsæt kvark, safran, sukker, salt og det meste af melet. Ælt dejen sammen indtil den er uden klumper og helt fin. Tilsæt mere mel efter behov. Ælt dejen igennem indtil den bliver blank og slipper skålens kanter.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i 40 minutter.
  • Slå dejen ud på et bord og ælt den igennem. Del dejen i 16 lige store klumper og rul hver dejklump ud til en lang snor der rulles sammen til en fin lussekatt. Placér lussekatterne på bageplader med bagepapir, dæk dem til med viskestykker og lad dem hæve i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 225 °C.
  • Pensl lussekatterne med et sammenpisket æg og placér en rosin i hver ende af lussekatterne.
  • Bag midt i ovnen i 5-8 minutter afhængig af lussekatternes størrelse. Tag dem ud når de bliver fint gyldne.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.