Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

SPONSORERET

Hej weekendbagere!

Der er en helt særlig tærte, som jeg i flere år har haft på min to-bake-liste. Hvorfor jeg først har taget mig sammen til at bage den nu, er mig en gåde. Jeg har endda handlet ingredienserne hjem mange gange, men altid “kommet til” at bruge dem på noget andet inden jeg fik bagt.

Tærten jeg taler om er en pecan pie. Eller pecannøddetærte, som vi nok vil kalde den. Jeg ELSKER pecannødder! Og sammen med en god omgang chokolade kan der nærmest kun komme et himmelsk bagværk ud af det. Jeg har valgt at bruge 50/50 af mørk- og mælkechokolade. Den mørke chokolade giver en fantastisk dybde til kagen, og mælkechokoladen tilføjer sødme. Helt perfekt!

Tærten er stylet i samarbejde med Eva Trio, som jeg arbejder sammen med her ved juletid for 2. år i træk. Eva Trio har skabt et fantastisk tidsløst stel kaldet Legio Nova, som jeg er ret forelsket i. Stellet er helt minimalistisk, og alligevel ganske unikt.

I år har Eva Trio bl.a. tilføjet denne etagiere og lagkagefadet fra billederne herover til Legio Nova-kollektionen. Jeg har ret længe ledt efter det perfekte lagkagefad uden for mange dikkedarer, så glæden var stor da jeg opdagede tilføjelserne til serien. Jeg glæder mig MEGET til at bruge lagkagefadet til bærrige og festlige lagkager hele sommeren næste år!

Tilbage til tærten. Den er intens og fyld af smag. Servér den gerne lun med en generøs klat vaniljeis til. Dét vil gøre glæde!

Jeg har bagt tærten i en rund tærteform på 28 cm.

Tærtedej
70 g hvedemel
20 g flormelis
Et nip salt
40 g smør, koldt
1 tsk. koldt vand
1/3 æggeblomme

 • Bland mel, flormelis og salt i en køkkenmaskine.
 • Tilsæt smør og vand, og rør, indtil smørret er godt fordelt, og blandingen tager form af små krummer. Tilsæt æggeblommen, og rør, indtil dejen samler sig.
 • Vend dejen ud på køkkenbordet, og saml dejen uden at ælte den for meget.
 • Pak dejen ind i køkkenfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. to timer.
 • Smør tærteformen, og drys den med mel.
 • Rul tærtedejen ud, og læg den forsigtigt i formen. Har du overskydende dej kan du udstikke nogle små stjerner (eller hvad du nu har udstikkerforme til). Læg stjernerne til siden – de skal bruges til sidst i tærtens bagning.
 • Prik tærtebunden med en gaffel. Stil formen i køleskabet i 30 minutter.
 • Forvarm ovnen på 180 °C.
 • Forbag tærtedejen i 12-15 minutter.

Chokolade- og pecannøddefyld
175 g pecannødder
60 g mørk chokolade, 70 %
60 g mælkechokolade
3 store æg
100 g brun farin
1,6 dl sirup
2 spsk smør, smeltet
Korn fra 1 vaniljestang
1/2 tsk salt

 • Skru ovnen op på 190 °C.
 • Rist pecannødderne på en stor pande i 5 minutter, og hak dem groft.
 • Hak de to slags chokolade groft.
 • Slå æg ud i en stor skål og tilsæt brun farin, sirup, smeltet smør, vaniljekorn og salt. Rør det hele godt sammen. Tilsæt de hakkede pecannødder og chokoladen.
 • Hæld pecannøddeblandingen i den forbagte tærtebund. Hvis tærtebundens kanter er blevet for mørke efter forbagningen, så pak dem ind i sølvpapir.
 • Stil tærten i ovnen og bag i ca. 45 minutter eller indtil fyldet er fast. De sidste 10 minutter af tærtens bagetid lægges mørdejsstjernerne på toppen.
 • Lad tærten køle lidt af inden servering.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.