Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Vintertrifli med æble og whisky

SPONSORERET
copenhagen-cakes-talisker-storm-trifli-7

I har måske opdaget, at jeg er ret så vild med at eksperimentere med alkohol i mine kager og desserter. Jeg synes at god alkohol kan tilføre en fuldstændig fantastisk og unik smagsdimension, som man ikke finder andre steder.

I dag har jeg leget med whisky. Talisker Storm, for at være helt nøjagtig. Det er en kraftfuld og let røget single malt whisky, så den tilfører virkelig kapow når man bruger den som ingrediens. Det er jeg helt vild med! Smager man rigtig godt efter vil man også opdage noter af honning, vanilje og krydderier.
En whisky som denne er derfor oplagt at bruge til en god vinterdessert med æbler, og jeg fik idéen om at lave en skøn vintertrifli hvor jeg har brugt whiskyen som ingrediens både i æblekaramellen og i flødeskummen.

Jeg er faktisk selv typen, der, før jeg blev gravid, godt kunne nyde en lille sjat rigtig god rom eller whisky en gang imellem. Det foretrak jeg langt hellere end øl og vin. Jeg er nok også blevet smittet af at have en kæreste, der virkelig nørder igennem når det kommer til rom og whisky.
Nu er der en baby der skal tages hensyn til, og derfor nøjes jeg med at lege lidt med de gode drikke i mit bagværk i stedet.
Er du også whisky-nydertypen, eller kender du én, der er, så er denne whisky bestemt en oplagt julegaveidé! Jeg er helt sikker på at den vil vække både glæde og varme hos modtageren

Desserten her er, hvis jeg selv må sige det, virkelig en vinderdessert. Den har både bløde og knasende konsistenser, og den er fyldt med smag uden at det bliver overvældende.
Lige en dessert efter mit hjerte.
Min kæreste var også svært begejstret da han kom hjem fra arbejde og desserterne stod klar efter at have været igennem photoshoot…

Ingredienser (til 2 personer)
3 æbler
40 g smør
30 g brun farin
1 tsk stødt kanel
80 g ahornsirup
4 spsk Talisker Storm Whisky
2,5 dl piskefløde
50 g flormelis
Makroner
5 pecannødder
Vaniljekorn fra 1 vaniljestang

  • Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker.
  • Hæld smør i en gryde og smelt det over lav varme. Tilsæt brun farin, kanel, ahornsirup, 2 spsk af whisky’en og rør det hele godt rundt. Tilsæt æblestykkerne og rør rundt. Lad det hele simre i 5-7 minutter, eller indtil æblerne er lidt bløde udenpå og stadig sprøde indeni. Tag gryden af varmen, stil den i køleskabet og lad det køle af i 15 minutter.
  • Mens æblerne køler af forberedes flødeskummen. Hæld al piskefløden i en skål og pisk det til en fast flødeskum. Tilsæt 2 spsk whisky og vend det forsigtigt rundt. Sigt flormelis i skålen, tilsæt vaniljekorn og vend det igen rundt indtil det er godt fordelt og der ikke er klumper. Smag flødeskummen til og tilsæt evt. mere whisky eller flødeskum efter behag.
  • Knus makronerne let og anret triflierne i serveringsglas. Jeg har anrettet i følgende rækkefølge: Knuste makroner, æble, flødeskum, æble, knuste makroner og tilsidst en top af flødeskum.
  • Hak pecannødderne og drys over desserten.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.