Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Chokoladecupcakes med saltkaramel-midte og en hemmelighed…

SPONSORERET
copenhagen-cakes-eva-trio-eva-solo-legio-nova-cupcakes-10

Det er tid til cupcakes! Nogen vil med andre ord kalde det yndlingstid! Jeg syntes efterhånden det var ret længe siden jeg har flashet cupcakes på bloggen, og det er altså en skam!

Jeg har bagt en version af disse chokoladecupcakes med saltkaramel-midte før, og de var simpelthen så gode, så i anledning af at vi har haft besøg i weekenden fik jeg lyst til at bage dem igen. Disse cupcakes består af en helt fantastisk lækker chokolademuffin, der er super hurtig at smække sammen (win!), en forførende kerne af flydende saltkaramel, og ekstrem intens chokoladefrosting lavet på skøn, mørk chokolade. Frostingen er en ny version jeg har testet af, og jeg er ret vild med den!

Det er også på tide, at jeg indvier jer i en lille hemmelighed, der har fyldt rigtig meget de sidste mange måneder…

Ja, som billedet afslører, så bages der altså her i mere end én forstand. Jeg er enormt lykkelig over at kunne afsløre, at der indeni mig gemmer sig en lille pige, der kommer til verden en gang i april. Det er altså for vildt!

Min forlovede og jeg har været sammen i 10 år, altså helt tilbage fra jeg var 18 og gik i 3.g, og nu skal vi altså til at være rigtig voksne med en lille arving på vej. Vi glæder os begge riiiimelig meget…!

Jeg har det tip-top, og er udover ekstrem træthed heldigvis ikke plaget af andre graviditetsbetingede gener. Men det har været en ret vild nyhed at skulle vænne sig til, og det er forklaringen på at jeg i efteråret har nedskaleret blogintensiteten lidt. Der har simpelthen været andre ting der pludselig blev vigtigere 😉 Men nu er jeg godt på vej op i gear igen! For bloggens vedkommende tror jeg ikke at familieforøgelsen betyder, at der kommer til at komme ændringer. Måske kan jeg endda blive lidt bedre til at komme med idéer og opskrifter til kager og bagværk der er sjove og børnevenlige, hvor børnene selv kan være med i køkkenet.
Jeg kan huske fra jeg var selv barn, hvordan mine forældre altid var virkelig seje til at involvere min bror og jeg i madlavning og bagning. Jeg er ret sikker på at det er her min madinteresse er startet, og jeg håber inderligt det er noget jeg kan føre videre til min egen lille mini-me.

Ligesom sidste år har jeg igen i år indgået samarbejde med de enormt søde mennesker fra Eva Solo, hvor jeg bruger deres smukke Legio Nova-stel til stylingen af mine kager. Sidste år kom der to meget skønne juleopskrifter ud af samarbejdet, nemlig min hvide gløgg og den lækre julede krydderkage med cream cheese-glasur.

I år er der kommet nye produkter til det flotte Legio Nova-sortiment, og den første jeg vil vise frem er den flotte étagière, som jeg har brugt til at servere mine cupcakes på. Jeg har faktisk aldrig før ejet en étagière, men har længe sukket efter sådan en fin opsats til når der kom gæster på besøg.

Hvis jeg selv må sige det, så synes jeg opsatsen er helt perfekt til cupcakes! Meeen jeg var måske lidt for ivrig med frostingen, og kom til at lave den lige høj nok, hvilken gik hen og blev lidt risky da cupcake-etagerne skulle placeres. Jeg er nu helt sikker på, at næste gang jeg bager min-cupcakes skal de uden tvivl placeres på denne opsats – det kommer til at passe perfekt!

copenhagen-cakes-eva-trio-eva-solo-legio-nova-cupcakes-11

I denne opskrift er det bedst at starte med at lave frostingen, da det tager noget tid for den at køle helt af. Frostingen kan sagtens laves dagen før, og stå på køl natten oven inden den piskes op. Vent dog med at tage den afkølede chokolade ud af køleskabet og piske frostingen op indtil du har bagt dine cupcakes og de er kølet af og klar til at blive dekoreret.
Vær opmærksom på, at der ikke tilsættes sukker/flormelis til frostingen, og derfor bliver den ikke sød, men derimod intens og bitter hvis der bruges meget mørk chokolade. Vælg derfor den chokoladeprocent du bedst synes om. Jeg har valgt 70 %, da jeg er tosset med den let bitre smag, der står godt til den søde saltkaramel i cupcaken.

Saltkaramelfyldet til cupcakens midte kan du lave fra bunden efter den opskrift jeg skriver herunder. Men det er også fuldt ud legalt at “snyde” og købe færdiglavet karamel, f.eks. dulce de leche (og tilsætte lidt salt) eller Dr. Oetkers flydende karamelfyld.

Opskrift (ca. 17 cupcakes)

Chokoladefrosting
300 g mørk chokolade, 70 %
355 g smør

 • Hak chokolade og smør, og smelt det sammen i en gryde. Når det er helt smeltet og konsistensen er fin og ensartet hældes det på en skål der stilles i køleskabet. Lad det køle helt af.
 • Pisk chokoladen igennem i en røremaskine eller med en håndmikser. Pisk indtil frostingen bliver helt luftig og let, det tager kun et kort øjeblik.

Karamelfyld
225 g smør
425 g sukker
2 spsk sirup
2,4 dl piskefløde
1 tsk salt

 • Smelt smørret i en gryde ved medium varme. Tilsæt sukker og sirup og lad det koge i 6-8 minutter indtil blandingen bliver karamelbrun.
 • Tilsæt langsomt piskefløden under omrøring og lad det koge i yderligere 2 minutter indtil konsistensen er glat og ensartet. Tilsæt salt og rør rundt.
 • Hæld karamellen i en skål og stil den i køleskabet. Lad den køle helt af.

Chokoladecupcakes
195 g hvedemel
45 g usødet kakaopulver
75 g sukker
105 g brun farin
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1,9 dl mælk
1,5 dl vegetabilsk olie
1 tsk vaniljeekstrakt
3 æg

 • Forvarm ovnen på 180 °C.
 • I en skål blandes mel, kakaopulver, sukker, brun farin, natron, bagepulver og salt.
 • Tilsæt mælk, olie, vaniljeekstrakt og æg. Rør indtil dejen er glat og jævn.
 • Fyld dejen på cupcakeforme (formene skal fyldes ca. 2/3 op). Bag i midten af ovnen i ca. 20-22 minutter.
 • Stil dine cupcakes på en rist og lad dem køle af. Forbered i mellemtiden frostingen.

Dine cupcakes samles

 • Start med at fylde karamel i midten af hver cupcakes. Dette gøres allernemmest hvis du har en sprøjtepose og en såkaldt Bismarck-tyl (en lang tyl med en tynd spids, der bruges til at sprøjte fyld i cupcakes, doughnuts osv.). Har du ikke dette, så kan du også skære et hul i cupcakes top og grave lidt af fyldet forsigtigt ud med en lille grøntsagtskniv. Hæld derefter karamellen i hullet.
 • Hæld frostingen på en sprøjtepose med en stjernetyl. Jeg har brugt Wiltons tyl nr. 1M. Dekorer dine cupcakes med en flot swirl, og pynt evt. med chokoladekugler eller krymmel.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (6)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Først! Kæmpe tillykke! 😀
  Vil bare lige høre om du bruger saltet eller usaltet smør til frostingen?

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.