Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Julefrokost og inspiration til borddækning

copenhagen-cakes-julefrokost-13

I fredags, på årets hidtil mørkeste dag, var der alligevel lidt lys i sigte, for vi fik en god venneflok på besøg til den årlige julefrokost.

Vi er 9 venner der har kendt hinanden maaaange år, nogle af os helt tilbage fra børnehaveklassen, der ses hvert år til en god julefrokost. Det er desværre ikke meget vi får set hinanden i løbet af året, men julefrokosten kan man ikke tage fra os. Det plejer at være nogle af de andre der lægger hus til, men i år greb jeg muligheden og fik æren af at være årets julefrokosthost.

copenhagen-cakes-julefrokost-11

Når jeg holder fest, så er det, jeg næsten glæder mig allermest til at gå og planlægge borddækning og bordpynt. Vi var weekenden inden en tur i Amager Planteland hvor vi fandt græskar i forskellige størrelser og fine farver, flotte store blade og grankogler, som jeg lagde ud over bordet som en slags organisk bordløber.

Er helt vild med de flotte efterårsfarver på det enkle, hvide bord! Det gik op for mig, at jeg måske var gået lidt for meget amok med bordpynten i fh.t. at der også skulle være plads til drikkevarer og fade med mad på bordet. Men altså, æstetik over funktionalitet! Vi klarede os fint, og fadene blev blot sendt rundt og derefter parkeret i vindueskarmen hvorfra det fungerede som en slags buffet.

Stellet er fra Eva Trios Legio Nova-serie, som jeg synes tager sig utrolig flot ud med sit enkle og elegante look. Jeg kan godt lide at det ikke tager fokus fra mad/bordpynt, men alligevel er med give helheden kant. Glassene er fra Hobstar og er købt hos Wulff & Konstali.

copenhagen-cakes-julefrokost-12

Julefrokostmenuen havde vi købt fra Meyers Catering og vi gav ca. 275 kr. pr person. Der var RIGELIG mad, og også rigtig meget til overs (som blev nydt til frokost den følgende dag – der er vel visse privilegier i at være vært). Men generelt vil jeg ikke anbefale lige denne julefrokostoption, da jeg synes mange af retterne fejlede lidt på kvaliteten, og logistisk samt opvarmningsmæssigt var det noget rod.

Måske kan denne simple men ret unikke borddækning inspirere jer til jeres kommende julefrokoster. Del gerne jeres tips og idéer til flot bordpynt i kommentarfeltet herunder – jeg glæder mig til at læse med!

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.