Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Drømmemorgen i langsomt tempo med müslitærter og frugt

SPONSORERET

Det allerbedste jeg ved, ved at have weekend, der er de langsomme morgener. Hverdagsmorgener er for mig altid noget værre juks med snooze på alarmen, travlhed og ingen tid til morgenmadsnydning inden jeg suser ud af døren. Det er i princippet lidt kontroversielt, for jeg er ellers typen der ELSKER at have god tid om morgenen, og jeg ELSKER at tage mig god tid til en lækker omgang morgenmad. Netop derfor er weekendmorgener noget af det allermest hellige for mig. Jeg kan hele ugen gå og fantasere om, hvor jeg mon skal spise weekendbrunch, eller hvad jeg skal servere af lækker morgenmad hjemme i lejligheden til en god kop kaffe og et hyggeligt spil Backgammon med min bedre halvdel.

En rigtig god morgenmad skal gerne være sund og mættende, og så skal den ikke mindst smage fantastisk. Kan jeg i min morgenmad kombinere både det tunge og mættende, som korn, kerner og nødder, med lidt friskhed i form af bær og frugter, så er lykken gjort. Lige for tiden har jeg en craving for lækre smagfulde appelsiner, så jeg prøver at snige appelsin ind hvor jeg nu kan.

Jeg blev for lidt tid siden kontaktet af Kornkammeret, der spurgte om jeg var interesseret i at udvikle en morgenmadsopskrift med deres produkter. Det er en opgave lige for mig, især fordi jeg i forvejen er fan af økologi og hjertens gerne prøver at bruge korn som en del af et godt, naturligt og sundt morgenmåltid.

Kornkammeret har, som du måske har lagt mærke til i tv-reklamer og i dit supermarked, relanceret deres produkter og sat dem på hylderne i en ny og fin emballage. Produktet er stadig det samme – heldigvis 🙂

Fordi jeg elsker at lave morgenmad på nye og spændende måder – både for smagens skyld men også for min egen skyld, da det hjælper mig til at blive bedre til at huske at spise morgenmad – fik jeg idéen til at lave disse små fine morgenmads”tærter”. Bunden er lavet af Kornkammerets øko. müsli med masser af mættende havre. rug og hvede, og deri også søde rosiner, æble og nødder. Jeg har derudover også tilsat Kornkammerets øko. græskarkerner for at tilføje lidt ekstra bid.

Toppingen på/i tærterne kan man jo i princippet lave af hvad som helst. Jeg brugte helt almindelig skyr og toppede med lækre bær, appelsiner og granatæblekerner. Er du mere til A38, græsk yoghurt eller noget helt tredje, så bruger du selvfølgelig bare det. Og hvad angår bær og frugter, så brug det, du bedst kan lide, eller lad dig inspirere af mine farverige favoritter.

Denne opskrift rækker til 4. tærter med en diameter på ca. 8 centimeter. Jeg har brugt små fine tærteforme med løse bunde, da det gør det nemmere at få tærterne ud efter bagning.

Ingredienser
130 g Kornkammeret øko. müsli
15 g solsikkekerner
15 g Kornkammeret øko. græskarkerner
10 g revet kokos
1 spsk kokosolie
50 g ahornsirup

Skyr og bærtopping
Skyr
Blåbær
Hindbær
Granatæblekerner fra 1/2 granatæble
Et par skiver appelsin
Pynt: Citronmelisse

  • Forvarm ovnen på 180 °C.
  • Bland müsli, solsikkekerner, græskarkerner og revet kokos i en skål. Tag to spiseskeer fra og hæld resten i en foodprocessor.
  • Blend i foodprocessoren indtil det får konsistens af store krummer. Det skal ikke blive helt til mel. Hæld blandingen tilbage i skålen sammen med de to spiseskeer ublendet müsli og bland det hele godt sammen. (Den ublendede müsli er til for at bevare lidt større stykker der giver både konsistens og ser fint ud).
  • Smelt kokosolie i mikroovnen og hæld det i skålen sammen med ahornsirup. Rør det hele godt sammen indtil dejen samler sig. Tilsæt evt. mere sirup hvis dejen har svært ved at samle sig når du knuger det sammen i hånden eller presser det sammen med bagsiden af en ske.
  • Smør fire små tærteforme (8 cm) og fordel blandingen ligeligt i formene. Pres blandingen godt ned i bunden og op ad siderne. Brug bagsiden af en ske eller dine fingre, dyppet i vand – så hænger dejen ikke fast i fingrene.
  • Bag tærtebundene i ovnen i ca. 10 minutter eller indtil siderne bliver let gyldne.
  • Tag tærterne ud af ovnen og lad dem køle helt af før du tager dem ud af tærteformene.
  • Server med skyr og top med lækre bær og frugter.

Gem

Gem

Gem

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.