Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

2 x hurtig, sund og mættende morgenmad med Solgryn + videoopskrift

SPONSORERET
copenhagen-cakes-copenhagencakes-ota-solgryn-cookies-og-smoothie-2

Der er rigtig mange af os, der starter dagen med havregryn. Ikke sandt? Min kæreste er i hvert fald én af dem, der snupper en skål havregryn med mælk hver morgen. Det har han faktisk gjort, så længe jeg kan huske det.
Selv er jeg lidt mere kræsen, når det kommer til morgenmad. Ikke at jeg ikke spiser havregryn, for det gør jeg skam. Men der må godt ske lidt mere end den klassiske omgang med mælk. For eksempel elsker jeg havregrød med æbler, mandler og lidt saltkaramel. Det er ikke ofte jeg har tid til at lave det, men det er ren nydelse når det endelig sker.

I samarbejde med OTA Solgryn har jeg påtaget mig opgaven at se, om ikke jeg kunne fremtrylle et par opskrifter på nem, lækker og hurtig morgenmad – selvfølgelig indeholdende masser af Solgryn. Det er ikke bare en spændende opgave, men også en jeg selv har været rigtig glad for at udforske, for er der noget jeg elsker, så er det sjovere alternativer til almindelig morgenmad. Og det bliver kun bedre af, at det er sundt, nemt og hurtigt.

Der er i øvrigt også kommet en ret så fin video ud af projektet, hvor jeg viser hvor nemt jeg laver opskrifterne. Se videoen længere nede.

OTA Solgryn har faktisk været på det danske marked helt siden 1898, og det er alligevel en god sjat tid. Derfor er der garanteret også rigtig mange af jer, der kan nikke genkendende til at den ikoniske røde solgrynspakke har været en fast del af morgenbordet gennem barndommen. Nu er havregryn jo faktisk ikke noget, der helt strengt hører morgenmaden til. I kender jo sikkert til tricket med at putte lidt havregryn i frikadellefarsen, eller havregryn i kagedejen.

I modsætning til de fleste andre havregrynsmærker bliver OTA Solgryn ristet, hvilket betyder at grynene får en mild nøddeagtig smag og en fast konsistens. Set i lyset af solgrynenes gode egenskaber (plus på fuldkorn- og mæthedskontoen) blev jeg inspireret til at lave små lækre (og sunde!) morgenmadscookies, hvor netop solgrynene kommer til sin ret.
Disse cookies er langt fra hvad du kender som almindelige cookies. Nej, denne version er sund og har ikke set lyset af hvidt sukker. Jovist, der er ganske rigtig lidt frugtsukker fra dadler, rosiner og bananer, men det synes jeg nu ikke man skal være så bange for. Det er også fuldt ud tilladt f.eks. at udelade dadlerne, hvis man ikke vil søde sine cookies. Jeg har i dejen tilsat en god håndfuld spinat – ikke kun for den fine grønne farve, men simpelthen for at få lidt ekstra plus på sundhedskontoen.
Disse cookies er både lækre og mættende. Jeg kan godt lide at gribe et par stykker med om morgenen, så jeg har lidt til morgensulten når jeg er på vej på arbejde.

Min anden solgrynsopskrift er en lækker lilla sag. I vidste det måske allerede, men prøv at putte lidt havregryn i jeres morgensmothie, og vupti – I vil opleve at den bliver meget mere mættende og ikke mindst fuld af fuldkorn. Derfor har jeg fundet en god opskrift på en sund brombærsmoothie frem og tilsat et skud ren solgrynslykke. Den gør godt!
Selvfølgelig kan brombærrene udskiftes med andre bær alt efter hvad der nu er i sæson eller hvad man synes smager bedst.

Opskrifterne på de lækre sager kan du finde længere nede i blogindlægget. Først får I en lille video der demonstrerer den nemme proces:


Der er de sidste par dage kommet mange spændende opskrifter med Solgryn op i blogland. Bloggeren Emma Martiny har nemlig også leget med Solgrynssager, og hendes opskrifter kan I se her. Derudover kan I finde It’s Fashion Baby’s opskrift her, og Plummums opskrift her.

Brombærsmoothie med solgryn (til 2 glas)
2 dl isterninger
1,5 dl brombær
1 banan
2 dl vaniljeyoghurt eller A38
1 dl OTA solgryn
1 dl mandelmælk

  • Hæld alle ingredienserne i en blender og blend, indtil konsistensen er fin og ensartet.

Spinatcookies med solgryn (15 stk)
1 æg
2 bananer
4 udstenede dadler
0,6 dl kokosolie
0,5 tsk vaniljeekstrakt
2,5 dl frisk spinat
130 g OTA solgryn
50 g rosiner

  • Forvarm ovnen til 175 ºC og beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Slå ægget ud i en food processor og tilsæt bananer, udstenede dadler, kokosolie og vaniljeekstrakt. Blend, indtil det hele er rørt godt sammen. Tilsæt spinaten og blend det hele godt igennem.
  • Rør solgryn og rosiner i dejen indtil dejen er jævn og ensartet.
  • Brug to spiseskeer til at forme runde cookies på bagepladen. Dejen rækker til ca. 12-15 cookies afhængig af størrelse. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter eller indtil de begynder at få farve.

Gem

Gem

Gem

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (3)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Jeg har set denne film så mange gange 🙂
    Jeg har søgt meget inspiration i opskriften på spinat cookies og jeg har i dag delt min opskrift på min blog (med inspiration fra din) Jeg linker til siden her og håber det er okay 🙂

    God weekend

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.