Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Mini-chokoladecupcakes med blåbærfrosting

Så er det blevet mandag igen, og en ny uge står for døren. Forhåbentlig en mere rolig én af slagsen. Sidste uge havde jeg simpelthen den travleste uge, jeg længe kan huske. Det har bloggen lidt lidt under, men til gengæld har jeg nu en masse fantastiske opskrifter på lager, som jeg glæder mig til at dele med jer. Jeg har nemlig i løbet af ugen bagt til ikke mindre end to forskellige events, jeg har bagt til photoshoots til magasiner, jeg har været i Århus til foto-event, jeg har været til indvielse af Copenhagen Cooking og til lakrids-workshop. Alt dette mens jeg selvfølgelig har passet mit almindelige arbejde ved siden af. Puha! Der sker mange ting og sager, men jeg elsker det!

Disse lækre små chokoladecupcakes bagte jeg til Noa Noa, der i forbindelse med Copenhagen Fashion Week holdt event i deres flotte butik på Købmagergade. Her fik jeg simpelthen lov at stille op med “show-køkken” og ikke mindre end 500 medbragte forskellige små bagværk. Det var virkelig sjovt! Og ret hektisk, for det hele var pist forsvundet på under 45 minutter…

Mini-chokoladecupcakes (ca. 25 stk.)
100 g hvedemel
20 g kakaopulver
140 g rørsukker
1,5 tsk bagepulver
En knivspids salt
40 g smør, stuetemperatur
1 æg
1,2 dl mælk
0,5 tsk vaniljeekstrakt
60 g mørk chokolade 70%, finthakket

 • Forvarm ovnen på 170 °C (alm. ovn, ikke varmluft).
 • Sigt mel, kakaopulver, rørsukker, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt smør og pisk indtil konsistensen bliver “sandet”.
 • I en anden skål piskes æg, mælk og vaniljeekstrakt.
 • Hæld halvdelen af æggeblandingen i skålen med mel mens der piskes ved høj hastighed. Pisk indtil dejen har en glat og ensartet konsistens.
 • Pisk ved lav hastighed og hæld resten af æggeblandingen i. Tilsæt til sidst den hakkede chokolade og vend det sammen med dejen.
 • Sæt papirsforme i en muffinform og fyld dem ¾ op.
 • Bag dine minicupcakes i ca. 20 minutter (eller indtil du kan stikke en pind i uden der hænger dej ved) og lad dem derefter afkøle på en rist.

Frosting
150 g smør, stuetemperatur
200 g cream cheese, køleskabskold
150-180 g flormelis
3 spsk frysetørret blåbærpulver
Evt. lilla pastafarve

Pynt: Tørrede rosenblade

 • Pisk smør ved høj hastighed i tre minutter indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt cream cheese og pisk det sammen.
 • Under piskning tilsættes flormelis lidt ad gangen indtil det hele er inkorporeret. Tilsæt til sidst blåbærpulver og evt. lilla pastafarve og pisk videre i et par minutter, indtil frostingen er luftig.
 • Hæld frostingen på en sprøjtepose med en tyl i, og dekorer dine cupcakes med frostingen.
 • Du kan pynte dine cupcakes lige som du vil, placér f.eks. et frisk blåbær på toppen af hver cupcake, eller drys med tørrede rosenblade.

Gem

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (2)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Hej Anja
   Selve muffins’ne kan sagtens laves i forvejen og fryses ned, men jeg anbefaler altid at frosting laves på den dag, det skal spises. Det mister din konsistens hvis det laves i for god tid i forvejen.
   Mvh

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.