Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Citronfromage og en boganbefaling

Her i weekenden har jeg lavet citronfromage. ENDELIG! Det er altså en dessert, jeg virkelig holder af, og som jeg desværre laver alt, alt for sjældent.
Heldigvis er den så nem og hurtig at lave, så da jeg opdagede jeg havde citroner og fløde til overs i køleskabet var der ikke langt fra tanke til handling, og vups – så var der citronfromage til dessert.

Jeg ved, at citronfromage faktisk er min fars yndlingsdessert. Det var en dessert, min farmor var verdensmester i at lave! Jeg kan huske glimt af, hvordan jeg som helt lille fik serveret citronfromage når jeg var på bedsteforældrebesøg.
Det var lykken!


Opskriften her kommer fra én af mine nye favoritkogebøger: “Moderne Mormormad” af dygtige Ditte Ingemann. Jeg kender Ditte privat, og derfor er jeg helt sikkert subjektiv i min anbefaling af bogen. Ditte, som har bloggen The Food Club, er det dygtigste og mest passionerede menneske jeg kender. Hun knokler så hårdt for sin passion, og derfor under jeg hende så meget al den succes, der kommer hendes vej.

Nå, men tilbage til bogen. Jeg overdriver ikke når jeg siger, at jeg simpelthen åd den råt, da jeg åbnede den første gang. Bogen er en samling af moderne gengivelser af klassiske retter fra 1950’erne, 60’erne, 70’erne og 80’erne. Vi støder f.eks. på retter som forloren hare, stegt flæsk med persillesovs, mormorsalat, kiksekage, boller i karry, lørdagskylling og meget, meget mere. Opskrifterne er lavet med et tvist så mundvandet også begynder at løbe hos os unge og moderne mennesker.
Hvert årti har sit eget kapitel, og indledes med en super interessant tekst om det pågældende årtis madkultur, hvilke fødevarer der blev tilgængelige i årtiet, trends osv. Jeg er ret vild med disse korte tekststykker, der bliver leveret i super interessante og letlæselige fortællinger.

Moderne Mormormad koster 199,95 kr. og kan købes mange steder online samt i Coops butikker.

Skal vi så få set på den opskrift? Opskriften herunder giver citronfromage til 4 personer. Jeg har anrettet mine desserter i små glas, men du kan også sagtens lave din citronfromage i en stor skål hvorfra man tager med en ske. Sådan husker jeg i hvert fald vi fik citronfromagen serveret hjemme hos min farmor 🙂

Ingredienser
4 blade husblas
3 æg
100 g sukker
Reven skal af 2 øko. citroner
1/2 dl friskpresset citronsaft
1/4 l piskefløde

Topping:
Flødeskum

  • Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i en lille gryde ved svag varme.
  • Pisk æg og sukker sammen, til det er lyst og luftigt. Bland den smletede husblas med citronskal og -saft, og rør det i æggemassen.
  • Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i æggemassen (gem lidt til pynt).
  • Fordel citronfromagen i en stor skål eller fire portionsglas, og stil dem på køl i mindst 4 timer.
  • Inden servering pyntes fromagen med flødeskum på toppen. Du kan også dekorere med friske bær og et lille drys lakridspulver.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.