Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Kransekagestykker til studenten

I mandags blev min seje, dygtige og smukke lillesøster student. Nu er hun pludselig ikke så lille mere. Vildt!
Selvom hun er den der irriterende dygtige type der nailer alle eksamener, så har hun simpelthen været så nervøs. Og i mandags, da hun havde sin sidste eksamen, vågnede jeg selv op med enorme sommerfugle i maven og en rastløs form for nervøsitet – som om det var mig selv, der skulle til eksamen. Skørt, ikke?

Hele familien var samlet på gymnasiet mens vi ventede på at hun kom ud fra eksamenslokalet. Gangene emmede af den der helt unikke atmosfære, som jeg selv husker fra dengang jeg selv fik huen (puuuh det er mange år siden efterhånden).

Anyway, min søster kom storsmilende ud og havde skaffet sig (endnu) et 12-tal, og med ét kunne vi alle ånde lettet ud og så blev der ellers uddelt krammere til højre og venstre. Jeg havde selvfølgelig sørget for lidt sødt til champagnen, og havde derfor tasken fuld af kransekagestykker. De slog sig godt nok lidt på min cykeltur gennem Københavns brostensgader, men helt smadrede blev de heldigvis ikke.

Egentlig er jeg ikke meget til kransekage. Altså jow, man skal da have det en gang om året til nytår, men det er jo ikke fordi det ellers er et synderligt spændende bagværk. Men på det seneste har jeg lært at sætte mere pris på det. Specielt, når det er bagt ordentligt, for så er det altså et stykke bagværk mine smagsløg virkelig sætter pris på. Derfor elsker jeg denne kransekageopskrift! Dels fordi den er så nem at lave, og ikke mindst også fordi resultatet bliver så godt.

Opskriften stammer fra min classic kransekageopskrift, som jeg bruger hvert nytår. I stedet for at lave ringe til et kransekagetårn har jeg i stedet skåret små stykker á 7-8 cm. Inden glasurstriberne størkede dryssede jeg med en lille smule frysetørret hindbær.
Ret så fint, synes jeg 🙂

Gem

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.