Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Chokoladelagkage (aka. Triple Chokoladedrøm) og Kahlua-cupcakes

REKLAME
Copenhagen-cakes-copenhagencakes-chokoladelagkage-kahluacupcakes-3

Jeg har været i kagekøkkenet igen, og denne gang kreeret noget, jeg synes kandiderer til det at være det smukkeste, jeg nogensinde har skabt.

Ville du tro mig når jeg sagde, at det både er nemt og (forholdsvist) hurtigt at kreere den høje flotte kage? Og at det helt samme gør sig gældende med den lækre omgang Kahlua-/chokoladecupcakes med saltkaramel-midte? Jeg LOVER, at det er nemmere end du tror, og nu vil jeg vise dig, med både opskrift og videoopskrift, hvorfor.

Disse to smækre bagværk har jeg kreeret efter jeg er blevet udfordret af Dr. Oetker, som har bedt mig vise, hvordan jeg ville bruge to af deres produktnyheder, nemlig kagemixet “Lækre Lagkagebunde” og den flydende muffin-center “Salted Caramel Surprise”.
Jeg er altid super frisk på en god udfordring! Jeg synes det er fedt at få udstukket nogle rammer jeg skal holde mig til som guidelines, og så tage den kreative hat på, og se hvad jeg kan kreere af awesomeness under de vilkår.

De to bagekreationer, chokoladelagkagen aka. Triple Chokoladedrøm og chokoladecupcakes med Kahlua og saltkaramel, er hvad jeg fandt på at kreere med de to produkter fra Dr. Oetker. Hele bageriet har jeg filmet, og det er der kommet to små bagevideoer ud af – dem får I selvfølgelig herunder sammen med opskrifterne på de to forskellige bagværk.

I forbindelse med Dr. Oetkers produktlanceringer sætter de også gang i en fed konkurrence, hvor I kan vinde et lækkert bagekit. Læs mere om konkurrencen nederst her i indlægget.

Lad os så komme til opskrifterne!

CHOKOLADELAGKAGE AKA. TRIPLE CHOKOLADEDRØM
Jeg har længe haft lyst til at bage en kæmpe bombe af en chokoladekage. Og her fik jeg endelig muligheden. Denne kage består derfor af triple chokoladelækkerhed både i form af bunde, mousse og chokoladeglaze på toppen. Bundene, som jeg har lavet med Dr. Oetkers kagemix, har jeg blot tilsat lidt kakaopulver. Men vil man give den ekstra gas med chokoladekærligheden bliver det også vildt godt med hakket mørk chokolade i!

Til denne opskrift har jeg brugt to pakker lagkagebundemix hvilket giver ca. 8 høje bunde med en diameter på 16 cm. Til selve kagen bruger jeg dog kun 5 af bundene.
Jeg viser i videoen (og herunder i opskriften) hvordan jeg bager med begge pakker lagkagemix, men ønsker du en lagkage med kun 4 bunde er det selvfølgelig kun nødvendigt at bruge en enkelt pakke.

Lagkagebunde
2 pakker lagkagemix
6 æg
1 dl vand
6 spsk kakao

 • Forvarm ovnen på 180 ºC (varmluft). Beklæd bundene af dine springforme (16 cm) med bagepapir og smør siderne. Drys med mel og bank der overskydende mel ud.
  Da der skal bages mange bunde må der nødvendigvis bages af flere omgange.
 • Hæld lagkagemix i en stor skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Pisk dejen igennem ved høj hastighed i 4 minutter.
 • Fordel et lag af 1-1,5 cm dej i hver springform og bag bundene i ovnen i ca. 15 minutter. Vær opmærksom på, at bagetiden selvfølgelig afhænger af, hvor meget dej du hælder i hver springform. Bag indtil du kan stikke en pind i lagkagebundene, uden at der hænger dej ved.
 • Tag bundene ud af springformene og lad dem køle af på en rist. Fortsæt i mellemtiden med at bage flere bunde indtil al dejen er opbrugt.

Chokolademousse
2 pakker Dr. Oetker KageMousse med chokoladesmag
5 dl mælk
3 spsk kakaopulver
Korn fra 1 vaniljestang

 • Pisk posernes indhold med mælk, og tilsæt kakaopulveret og vaniljekorn. Tilsæt evt. mere kakaopulver efter smag og behag.
 • Pisk indtil moussen er let og luftig i konsistensen.

Kagen samles
Jeg bruger:
Paletknive (jeg bruger én på 20 cm samt én på 38 cm)
1 pakke Dr. Oetker Choco Cover
Blomster (roser og pæoner)
Kirsebær
Hindbær (både friske og frysetørrede)
Guldstøv

Det er helt klar nemmest at følge mine anvisninger i videoen herover, hvor jeg både forklarer og viser trin-for-trin, hvordan kagen samles. Teksten herunder er blot tænkt som en minimal supplering til videoen.

 • Saml kagen direkte på det kagefad, du ønsker at servere den på. Det er svært at flytte kagen når den først er samlet.
 • Placér en bund på kagefadet og spred et generøst lag mousse over bunden. Gentag med endnu en kagebund og mousse, og fortsæt indtil du er tilfreds med kagens højde. Vær opmærksom på ikke at lave kagen for høj, da moussen så ikke kan bære kagens vægt.
 • Dæk kagen med at godt lag mousse og sørg for at få moussen ind imellem alle lag og huller, så kagen får en fin overflade. Brug til sidst den store paletkniv til at glatte kagens sider og top til, så de bliver helt lige. Stil kagen i køleskabet i 15-30 minutter så moussen stivner.
 • Opvarm en pose med Dr. Oetker Choco Cover i mikroovnen (ca. 1,5 minut) og hæld det forsigtigt over kagens top. Brug en paletkniv til at skrabe chokoladen over kagens sider, så de fine “chokoladedryp” opstår.
 • Pynt kagens top med de fine blomster, og sæt nogle bær her og der, hvor der er plads. Til sidst placeres en ring af bær rundt om hele kagens bund.

CHOKOLADECUPCAKES MED KAHLUA OG SALTKARAMEL-MIDTE
Da jeg så Dr. Oetkers pakke med Salted Caramel Surprise var der et lille barn inden i mig der hoppede og klappede af glæde. Jeg ELSKER saltkaramel, og jeg elsker især også cupcakes, der gemmer på en overraskende flydende midte.
Idéen om at kreere cupcakes med Kahlua er en tanke der længe har rumsteret i mig, og her så jeg så muligheden for at gribe chancen og kreere noget helt fantastisk med både Kahlua og saltkaramellen. Og voilà, således opstod disse chokoladecupcakes med Kahlua og et center af saltkaramel-surprise.

Ingredienser (ca. 12 stk)
130 gr hvedemel
30 gr mørk kakaopulver
50 gr sukker
70 gr brun farin
3/4 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1,4 dl mælk
0,4 dl Kahlua
1 dl vegetabilsk olie
1 tsk vaniljeekstrakt
2 æg

 • Forvarm ovnen på 180 °C.
 • I en skål blandes mel, kakaopulver, sukker, brun farin, natron, bagepulver og salt.
 • Tilsæt mælk, Kahlua, olie, vaniljeekstrakt og æg. Rør indtil dejen er glat og jævn.
 • Fyld dejen på cupcakeforme (formene skal fyldes ca. 2/3 op). Bag i midten af ovnen i ca. 20-22 minutter.
 • Stil dine cupcakes på en rist og lad dem køle af. Forbered i mellemtiden frostingen.

Kakao-/Kahluafrosting
250 gr usaltet smør
250 gr flormelis
2 spsk Kahlua

 • Pisk smørret i en skål indtil det er luftigt (ca. 1-2 minutter).
 • Tilsæt flormelis lidt ad gangen under piskning og fortsæt til blandingen er glat og ensartet.
 • Tilsæt Kahlua og rør igennem indtil det er jævnt fordelt. Smag til og tilsæt evt. mere Kahlua efter smag og behag. Pas dog på, at frostingen ikke bliver for flydende.

Cupcakesn’e samles
1 pakke Dr. Oetker Salted Caramel Surprise
1 pakke Dr. Oetker Fudge Chunks
Derudover:
Sprøjtepose
Stor stjernetyl (jeg bruger Wiltons 1M)
Kageflag

 • Prik spidsen af posen med Salted Caramel Surprise i toppen af hver cupcake, og pres godt med saltkaramel ned i midten.
 • Fyld kakao-/Kahluafrostingen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl, og sprøjt en fin rundt swirl på hver cupcake.
 • Drys en lille smule Fudge Chunks over hver cupake, og dekorér til sidst med et fint kageflag.

Som jeg kort nævnte længere oppe i bloginlægget, så har Dr. Oetker stablet en fed konkurrence på benene, som jeg vil opfordre jer til at deltage i. Præmien er intet mindre end et lækkert bagekit fra Dr. Oetker, så du har en perfekt undskyld for at hoppe i kagekøkkenet og kreere disse skønne bagværk.

For at deltage i konkurrencen skal du dele et billede af dit eget bagværk på Instagram og tagge #BakeDecor, #DrOetker og @Kagerullen_droetker i billedteksten. Læs mere om konkurrencen på Dr. Oetkers Instagramside.
Held og lykke!

Gem

Gem

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (4)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Kære Cecilia, jeg er vild med din blog og dine skønne kager. Kan man ikke bruge hjemmebagte lagkagebunde og så bare tilsætte lidt kakao til dejen. Jeg plejer at bruge den opskrift som du har brugt til den rustikke bryllupskage, den der skal deles i tre. Tænker man også kan lave sin egen mousse, men måske den bliver for svær at smøre på kagen?

  1. Hej Irene

   Tusind tak skal du have 🙂
   Jo da, selvfølgelig kan man lave dem i en hjemmelavet version – det er jeg stor fan af! Har endnu ikke fundet en decideret chokoladeousseopskrift som det går at smøre en kage op med, er nok tilbøjelig til at vælge en god chokoladecreme eller lignende i stedet 🙂
   De bedste hilsner herfra

 2. Begge kager ser jo HELT fantastiske ud! MUMS!! 😀 Kæmpe fan!

  Men det er lidt ærgeligt du ikke viser hvordan man laver moussen og frostingen, det er næsten altid dét, der er mest interessant (synes jeg ihvertfald). Kunne du mon lokkes til at lave en video med det eller bare et indlæg? 🙂

  1. Tusind tak for din søde kommentar 🙂
   Der står fremgangsmåde til både mousse og frosting i de top opskrifter, så da jeg redigerede videoerne – der var tæt på at blive lidt for lange – tænkte jeg at sådan en omgang kedelig piskning godt kunne undværes 😉

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.