Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Onsdagsinspiration: Franske eclairs

Ikke sjældent støder jeg på bagværk, der er så fantastisk, at det eneste jeg efterfølgende kan tænke på er, hvornår jeg mon selv kan få kreeret noget lignende i mit eget køkken.

En sådan wow-oplevelse havde jeg, da jeg i foråret tog en smuttur til Paris og kiggede forbi den gudesmukke lille biks L’éclair de Génie. Yes, you guessed it: Her handler alt om eclairs i de mest fantasifulde farvevariationer og et utal af forskellige smage.

Hjembragte eclairvariationer med pistachie, yuzu, chokolade og saltkaramel.

Disse eclairs blev opstøvet på en gudesmuk forårssøndag, på en dag hvor jeg lige havde et par timer til at slendre rundt inden jeg skulle vende snuden mod lufthavnen og sætte kursen mod CPH. Faktisk havde jeg hele natten ligget syg med madforgiftning, og hvis du har været igennem sådan en omgang ved du, hvor forfærdeligt det kan være. Jeg var SÅ træt, stadig kvalm og udmattet, og havde ikke lukket et øje hele natten. Set i bakspejlet burde jeg bare have slappet af og taget direkte til lufthavnen, men jeg VILLE død og pine finde L’éclair de Génie og købe nogle eclairs med hjem.

Solen bagte og min vejviser app drillede. Jeg var fuldstændig færdig og ved at give op, da butikken pludselig var lige foran mig. Jeg kan nærmest ikke beskrive det, men da jeg trådte indenfor oplevede jeg den mest fantastiske følelse af salighed og “mission complete”-agtige fornemmelse, at jeg vitterligt var ved at fælde en tåre (okay, jeg var også fyldt af en god portion selvmedlidenhed på det tidspunkt).

1, 2, 3, 4 eclairs blev nænsomt udvalgt, og den lille fine æske blev vogtet med livet som indsats hele vejen med metro til lufthavnen, og med som håndbagage i flyet. Da jeg kom hjem i lejligheden på Islands Brygge og åbnede pakken lå de der, stadig lige så fine og perfekte som da jeg 6 timer forinden havde udvalgt dem, og jeg kunne ikke være lykkeligere.

Det er nogle gange de små ting, der tæller!

Er du selv frisk på eclair-bagning, så kan jeg nok glæde dig ved at afsløre, at det slet ikke er så svært! Jeg har selv prøvet det af et par gange, og allerede første forsøg blev ganske perfekt. If I can do it – you can do it! Opskriften på de mine smækre eclairs finder du lige her.

L’eclair de Genie finder du på adressen

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.