Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Den perfekte weekendbrunch

Herhjemme har vi en fast weekendtradition: Brunch. Hverdagene er fyldt fra tidlig morgen til sen aften med arbejde, møder, fotoshoots, webshop og aaaalt mulig andet. Weekenddagene er også gerne fyldt op med aftaler og mailkorrespondancer. Så weekendformiddagene er hellige. Her puster vi ud, spiser god mad og bare snakker.

Nogle gange går vi ud og bruncher, andre gange finder brunchfesten sted i lejligheden. Jeg arbejder lige ovenpå Københavns lækreste og travleste brunchsted, så jeg ser lækre brunchtallerkener dagen lang – og det giver mig god inspiration til hvad jeg har lyst til at diske op med herhjemme når vi selv laver brunch.

Et overdådigt brunchbord skal selvfølgelig være varieret, og det skifter lidt hvad jeg har lyst til – det er også det der gør, at det stadig er spændende at spise brunch weekend efter weekend. Som hovedregel tager jeg denne indkøbsliste med mig når jeg brunchhandler, og vælger én komponent inden for hver af disse forskellige kategorier:

  • Frugt
  • Grønt
  • Kød
  • Æg
  • Bagværk
  • Mejeri
  • Sødt (evt. i form af bagværk)
  • Kolde drikkevarer
  • Kaffe (selvfølgelig!)

Sidste weekend havde jeg min søster overnattende på sofaen, så da vi lørdag formiddag vågnede med enorme brunchcravings hoppede vi i tøjet og løb i supermarkedet. Det ER farligt at handle på tom mave… Og det vidner vores købsbeslutninger også lidt om haha. Da vi kom hjem tror jeg vi brugte en lille time i køkkenet, og voila, så var det lækreste brunchbord klar. Vores brunch bestod af:

Frugt: Moden mango, jordbær, ananas og frisk kokosnød som jeg eeelsker.

Grønt: Vi lavede en fantastisk tomatsalat af smagfulde øko. cherrytomater, bøffelmozzarella, olivenolie og basilikum krydret med salt og friskkværnet peber.
Variationer: Avocado med olivenolie og sesamfrø, en lille blandet salat eller måske bagte peberfrugter med krydderier.

Kød: Vi købte ekstra tykke baconskiver som vi stegte i ovnen. Jeg kan bedst lide at tilberede bacon på dette måde – det giver meget mindre os i køkkenet. Derudover stegte vi små kalkunpølser med masser af smag.
Variationer: Små brunchpølser, laks (sorry, det kom lige i kødkategorien), chorizo osv.

Æg: Jeg er mest til spejlæg, så det blev det til denne gang. Et godt tip er at stege dem under låg, så tilberedes spejlæggets overflade nemmere af den indesluttede varme.
Variantioner: Æggekage (prøv f.eks. at toppe en æggekage med røget laks – himmelsk!), klassikeren scrambled eggs eller den helt enkle: blødkogte æg.

Bagværk: Vi “snød” og købte forskellige nybagte boller fra bageren, men har man overskud er hjemmebagte boller altid et hit, prøv f.eks. min opskrift på grovboller.
Variationer: Hjemmelavede croissants, madmuffins med spinat og ost eller scones (kan laves med og uden chokolade).

Mejeri: Dette er en lidt bred kategori, der dækker over to af mine guilty pleasures: Ost og skyr. Ost er jo en smagssag, men jeg ELSKER ost på mit morgenbord.
Jeg har altid en bøtte hjemmelavet granola på lager, som går så godt med skyr (og sirup, hvis man er til den søde side).

Sødt: Behøver jeg sige, at dette er min yndlingskategori? Vi “kom til” at købe doughnuts fra The Doughnut Shop, men er man til de hjemmelavede af slagsen kan jeg med glæde meddele, at de er lynhurtige at lave selv. Få min opskrift på ovnbagte doughnuts her.
Variationer: Sprøde vafler (så gode med frugt og sirup), crepes eller klassikeren over dem alle: amerikanske pandekager.

Kolde drikkevarer: Vi serverede blåbærsmoothie og friskpresset appelsinjuice.
Variationer: Smoothie med banan, ananas og mynte (min favoritsmoothie!), friskpresset juice med gulerødder og grape.

Kaffe: No woords needed…

Det var mit bud på en vellykket brunch af den hjemmelavede slags. Nu er jeg spændt på at høre, hvad der skal på DIN brunchtallerken, for at du bliver rigtig glad?

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.