Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

De fineste mini-doughnuts

Det er ingen hemmelighed at jeg er kæmpe fan af doughnuts i alle former, farver og smagsvarianter. Der er nu noget helt særligt over bagværk i mini-format. Der er vist også en regel om, at når ting kommer i små størrelser, så må man gerne spise flere… Ikke?!

Jeg har fremvist doughnuts på bloggen her et par gange før, og jeg kommer altså til at gøre det mange gange igen.
Jeg E L S K E R dem!
Jeg må virkelig insistere på, at hvis man bare er den mindste smule nysgerrig på selv at bage ovnbagte doughnuts, så er det bare om at komme i gang. Det er SÅ nemt, og det lykkes bare til perfektion hver gang.

Se min opskrift på sommerlige doughnuts med jordbær her og plain doughnuts med chokoladeglaze  her.

Denne opskrift er til helt almindelige – men ikke af den grund mindre forførende – plain ovnbagte doughnuts.
Al credit for disse doughnuts går i øvrigt til en sød og dygtig kollega på min arbejdsplads, som ligesom jeg er ret vild med søde køkkenkreationer. Jeg er vild med den lyserøde glasur og de tivolifarvede sprinkles. Det færdige look er nærmest helt tegneserie-agtigt.
Noget af det sjoveste ved doughnuts-bagning er (for mit vedkommende i hvert fald) jo netop dekorationsfasen. Der er nærmest ikke noget smukkere end et fad med farverige og krymmel-pyntede doughnuts! Husk også at glasur og krymmel jo kan varieres efter smag og behag både hvad angår farver, smagsvariationer osv.

Opskriften kan selvfølgelig lige så godt bages i en doughnutform af almindelig størrelse. Jeg har god erfaring med at bage doughnuts både i alm. metalform såvel som i silikoneform. Begge dele går lige godt.

Ingredienser (ca. 30 mini-doughnuts eller 8 alm.)
150 g hvedemel
110 g sukker
1 1/4 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
1,2 dl mælk
1 tsk citronsaft
1 æg
1 ½ spsk smeltet smør

  • Forvarm ovnen på 220 °C.
  • Smør dougnutformen grundigt eller spray med bagespray.
  • I en skål sigtes mel, sukker, bagepulver og salt.
  • Pisk ægget let i en anden skål.
  • I en tredje skål blandes mælk med citronsaft.
  • Tilsæt mælk, æg og det smeltede smør til melblandingen og rør indtil dejen er ensartet og fin i konsistensen.
  • Hæld dejen i doughnutformene. Hver hul skal max være halv fyldt – dejen hæver meget.
  • Bag nederst i ovnen i 4-6 minutter eller indtil doughnuts’ne tager en fin lysebrun farve.

Glasur
Flormelis
Frugtfarve
Evt. vand
Pynt: Farverigt krymmel, tørrede blomster eller lign.

  • Bland flormelis og frugtfarve i en skål og rør igennem så der ikke er klumper. Tilsæt mere frugtfarve eller vand for at opnå den ønskede konsistens. Vær forsigtig så glasuren ikke bliver for tynd.
  • Dyp hver donut halvt i glasuren og drys med pynt/krymmel inden glasuren størkner.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.