Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Chokoladelagkage med Nutella-frosting


Chokolade, chokolade, chokolade!

Denne kage gør mig lykkelig – der skal faktisk ikke mere til. Kagen består af tre store lag af min yndlingschokoladekage, og imellem lagene har jeg forkælet med et generøst lag af min nye obsession: Nutella-frosting.

Jeg har aldrig været verdens største Nutella-spiser. Jeg betragter det lidt som en sjælden luksus, som ikke så ofte (nærmest aldrig) bliver indkøbt herhjemme, men som virkelig nydes når det endelig får sin plads i køkkenet.

Nutella har en helt særlig “nøddet” smag og skøn konsistens, der længe har fået mig til at ønske jeg kunne finde én eller anden måde at inkorporere det i en kage. En dag slog det mig, da jeg tænkte over forskellige frosting-typer der kunne akkompagnere min yndlingsopskrift på chokoladekage i lag. Der var ikke langt fra tanke til handling, og med ét var Nutella-frostingen født.

Det skal forresten lige nævnes, at min kæreste øjeblikkeligt udbrød, at det her var den bedste frosting jeg nogensinde har lavet. Simpelthen. Og vi taler altså om en mand, hvis kæreste opfinder en ny type frosting næsten en gang om ugen…

Lidt praktisk snak: Denne kage er af den højere slags, hvilket betyder at den kan være svær at skære skiver af. Jeg plejer at gøre det, at jeg tager toppen af og starter med at servere den med frosting og bær, dernæst lag nr. to og til sidst bunden.
Kagen kan sagtens laves et par dage før den skal serveres. Husk blot at pakke hver kagebund godt ind i køkkenfilm og opbevar dem på køl. Saml kagen med frosting og bær på den dag, den skal serveres. Frostingen har klart den bedste konsistens samme dag, som den er lavet.
Det er altid svært at vurdere, hvor mange personer kagen er til. Kagen her er jo lille, men til gengæld meget høj, så jeg vurderer at den rækker til 8-12 personer.

Til denne kage har jeg brugt tre små springforme med en diameter på ca. 15-16 cm.

Ingredienser
Chokoladekage
150 g mørk chokolade 70 %
240 g hvedemel
50 g usødet kakaopulver
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
200 g smør, stuetemperatur
210 g brun farin
2 æg
2 æggeblomme
2 tsk vaniljesukker
2 ½ dl mælk

 • Forvarm ovnen på 175 ºC.
 • Smør tre springforme (ca. 15-16 cm) og drys med mel eller kakao.
 • Hak chokoladen og smelt den i en skål over et vandbad. Stil skålen til siden.
 • Sigt mel, kakao, bagepulver, natron og salt i en skål.
 • Pisk smør og brun farin lyst og luftigt i en ny skål.
 • Tilsæt æg, æggeblomme, smeltet chokolade og vaniljepulver til smør-/sukkermassen.
 • På skift tilsættes melblanding og mælk under piskning. Pisk indtil dejen er fin.
 • Hæld dejen i springformene og bag i 23-25 min. eller indtil en pind kan stikkes i uden at der hænger dej ved.
 • Lad kagerne afkøle og tag dem ud af springformene.

Nutella-frosting
165 g mørk chokolade 70%
280 g flormelis
170 g usaltet smør, stuetemperatur
140 g Nutella
0,6 dl creme fraiche (jeg har brugt den fede version)
½ spsk vaniljeekstrakt
En knivspids salt

 • Hak chokoladen og smelt den i en skål over et vandbad. Tag derefter skålen af varmen og lad chokolade køle lidt af.
 • Hæld alle ingredienserne i en food processor og blend indtil frostingen er blank og ensartet i konsistensen.
 • Hæld frostingen i en skål og lad den køle af i køleskabet i ca. 15. minutter, så frostingen får en fastere og tykkere konsistens.

Kagen samles
Du skal bruge:
Sprøjtepose
Stor stjernetyl (jeg har brugt BC330)
Friske jordbær
Evt. kageflag

 • De tre chokoladekagebunde vil have hævet da de blev bagt, og derfor er de sandsynligvis rundede på toppen. Skær toppen af så overfladen på er helt plan og vandret.
 • Placér en kagebund på et lagkagefad og hæld frostingen i en sprøjtepose med sprøjtetyl. Sprøjt et godt lag Nutella-frosting ovenpå kagebunden.
 • Placér næste kagebund ovenpå og gentag med frostingen. Gør det samme med øverste kagebund.
 • Dekorér toppen med lækre friske jordbær og evt. flotte kageflag.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (16)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hvis man nu laver kagen i to 24 cm springforme i stedet for tre små, så man får to bunde i stedet for tre men med samme opskrift – hvor længe tænker du så bundene skal have i ovnen?

  1. Hej Janni
   Rigtig godt spørgsmål! Det tør jeg desværre ikke gisne om. Bundene skal naturligvis nok have lidt længere, men det er garanteret ikke meget der er tale om. Jeg vil anbefale dig at sidde klar ved ovnen og mærke efter, hvornår kagerne er gennembagt med en pind.
   Rigtig god fornøjelse med bagningen 🙂

 2. Hej 🙂
  Kan denne kage laves og samles dagen før, eller er den bedst hvis den laves på dagen den skal Serveres?

  1. Kagen kan sagtens laves dagen før, men frostingen er klart bedst hvis den laves frisk på den dag kagen skal serveres 🙂

 3. Jeg er allerede forelsket i den frosting – og jeg har ikke smagt den endnu 😀
  Den må prøves. Tak for altid god inspiration.

  1. Tusind, tusind tak, Lea 🙂 Uh jeg kan desværre ikke husket hvor jeg har opstøvet det fine fad. Der er ikke rigtig nogen mærkat på, så der må jeg desværre melde pas. Men hvis du leder efter fine fade til små kager (15-16 cm i diameter) så laver Miss Etoile nogle ganske fine nogle, og jeg mindes også før at have fundet nogle fine høje fade hos H. Skjalm P.
   De bedste hilsner herfra <3

 4. Tak for fantastiske opskrifter og inspirerende billeder!

  Helt lavpraktisk, bager du på varmluft eller over/under-varme?

  Tak
  Jannie

  1. Hej Jannie
   Tusind tak for din søde kommentar.
   Jeg bager altid alm. ovn medmindre andet er angivet 🙂
   De bedste hilsner
   Cecilia

 5. Hej 🙂 Jeg er helt ny i det lidt mere pæne kagebagning. Denne kage er lige hvad jeg vil lave til på fredag!!
  Jeg vil dog gerne lave med en springform på 24cm, men have samme højde som dine bunde.
  Hvordan skal forholdene mon så være.
  Håber du kan hjælpe. Den er såå flot. Lige fundet din side og wow!! 🙂

  1. Hej Pernille
   Tusind tak for din kommentar <3
   Jeg tror du må prøve dig frem. Ellers er det bare om at huske tilbage til matematiktimerne i folkeskolen, og forsøge at udregne arealet af din springform vs arealet af mine springforme. På den måde kan du finde størrelsesforholdene og gange opskriften op.
   God fornøjelse med bagningen 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.