Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

A new obsession: Kardemommesnurrer


Foto: Andreas Raun Arneberg

Jeg skal prøve på ikke at være alt for entusiastisk omkring det her. Jeg føler mig generelt MEGET overvældet hver gang jeg præsenterer jer for en ny opskrift. Men helt ærligt – det her er SÅÅÅÅÅ godt!

Vi kender allesammen kanelsnurrer, der har været godt og grundigt (og velfortjent) hypet i laaang tid nu, som på niveau med dengang det gik op for Norden at der var noget der hed macarons. I ved nok hvad jeg mener… Nå, men forestil dig så en kanelsnurre som du kender den, men med et ekstra kick af kardemomme. Because why not!

Jeg spiste min første kardemommesnurre forleden på en tur til Göteborg (fantastisk by, btw!). Og jeg var solgt med det samme. Kardemomme er nemlig absolut et af mine yndlingskrydderier – jeg elsker virkelig duften af det, for ikke at nævne smagen. Siden min kardemommesnurreåbenbaring i Sverige har dag og nat tænkt på at bage min egen version. Lejligheden bød sig da min ven Andreas, der ovenikøbet er en meget dygtig fotograf (se hans portfolio her) kiggede forbi med ønsket om at fange nogle gode billeder af mit bagværk. Vi havde en super fed (og for mit vedkommende også meget lærerig) dag, og jeg synes der er kommet de mest fantastiske billeder ud af det. I næste uge deler jeg en fantastisk opskrift på endnu et gærbagværk, og der får I endnu flere af Andreas’ billeder at se.

Anyway – lad os komme til opskriften. Inden vi går i gang vil jeg lige “advare” at det er ret svært at forklare snurreprocessen i ord, men jeg har gjort det så godt jeg kan. I sidste ende vil jeg dog sige, at der er MANGE forskellige snurreteknikker, og den ene kan være lige så god som den anden. Så mist ikke modet hvis du ikke kan tyde min vejledning – bare snur efter eget ønske og jeg garanterer du får et godt resultat.

Ingredienser (ca. 18 stk.)
Dej
2 tsk stødt kardemomme (eller mere efter smag og behag)
3 dl mælk
50 g gær
135 g sukker
½ tsk salt
150 g smør, stuetemperatur
1 æg
660-720 g hvedemel
Fyld
200 g smør, stuetemperatur
90 g sukker
1 spsk kanel
Pensling
1 sammenpisket æg
Lys sirup og vand
1 tsk stødt kardemomme
45 g sukker

 • Hæld kardemomme og mælk i en gryde og opvarm det indtil mælken er 37 ºC. (Brug gerne mere kardomme, hvis du synes)
 • Smuldr gær i en stor skål og hæld mælken over sammen med sukker, salt, smør og æg. Rør indtil gæret er helt rørt ud.
 • Tilsæt lidt hvedemel ad gangen under omrøring indtil du får en smidig dej. Ælt dejen godt igennem.
 • Tildæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 45-60 minutter.
 • Forbered i mellemtiden fyldet ved at blande smør, sukker og kanel godt sammen.
 • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i to store kugler. Arbejd med én kugle ad gangen og rul den ud til en stor rektangulær “plade”, med en tykkelse på ca. 1 cm.
 • Fordel halvdelen af kanelfyldet jævnt ud over dejen (gem den anden halvdel til næste dejkugle).
 • Fold dejen over på midten af den lange side, og skær 4 cm brede “strimler”. Skær et snit næsten hele vejen op i hvert “strimmel”, så det nærmest ligner et par bukser.
 • Snur hvert bukseben rundt om sig selv, og snur så de to bukseben rundt om hinanden. Rul til sidst den lange snurre sammen til en snegl. Placér snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir og gentag med den sidste kugle dej og kanelfyld.
 • Dæk snurrerne med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 40 minutter. Forvarm i mellemtiden ovnen på 200 ºC.
 • Pensl de hævede snurrer med det sammenpiskede æg og bag dem gyldne i midten af ovnen i ca. 10 minutter.
 • Pensl de nybagte snurrer med sirup udrørt i en lille smule vand og drys straks med kardemomme blandet med sukker.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (4)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Hihi ja det skulle jeg selvfølgelig have fotodokumenteret da jeg lavede dem. Jeg skal nok huske det næste gang 😉

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.