Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Video-opskrift: Gulerodslagkage

SPONSORERET

Ved I hvad der er vildt, sjovt og grænseoverskridende på én og samme tid? Det er at stå i sit eget køkken og bage kager, med et filmcrew i lejligheden og et kamera lige op i ansigtet. Havde I spurgt mig for et halvt år siden, så havde jeg aldrig troet at det var noget jeg skulle kaste mig ud i. Ikke desto mindre, så kan jeg nu endelig afsløre, at jeg (med enorm spænding og stolthed) har ageret videokagebager i en lang række af super fine videoer, der i dag offentliggøres med den første af videoerne.

Videoerne er lavet til Mig og min mad, et opskriftsunivers sammensat af en masse dygtige madbloggere med SuperBrugsen i ryggen. Jeg havde virkelig aldrig troet at det med Youtube-bagning var noget for mig, men boy der tog jeg fejl. Jeg elsker at bageprocessen bliver så meget mere visuelt forklaret gennem video-formatet, og det er meget nemmere for mig at forklare i lyd og billeder, frem for blot på skrift, hvordan jeg gør når jeg bager.


Jeg har faktisk været ret nervøs for at byde jer velkommen ind i mit brune køkken, hvor tiden har stået stille siden 80’erne. For at det ikke skal være løgn, så gør jeg virkelig alt hvad jeg kan for ikke at vise mit køkken frem her på bloggen. Men altså – det er her jeg bager og her jeg slapper af, så jeg var nødt til at indse at der ikke var nogen grund til at holde det skjult længere. Så velkommen ind bag den fine facade – hvor alt altså ikke er så stylet og stilrent som jeg ellers gerne ville have det til at se ud. Det søde tv-hold var dog så flinke at shine mit køkken lidt op med nogle planter og marmor på væggene, så der i det mindste bare så en lille smule personligt ud.

Den første af mine videoer skulle selvfølgelig være en opskrift jeg kender til hudløshed: Gulerodskage med creamcheese-frosting. Jeg har sagt det mange gange før, men det er virkelig en af mine absolutte yndlingsopskrifter. Som jeg også siger i videoen, så er det en opskrift der kan bages på så mange forskellige måder, og det slår aldrig fejl. Bagefremgangsmåden får I visuelt serveret i videoen, og selve opskrift kan findes inde på Mig og min mad‘s univers her.

I videoen ser I, at jeg starter med at hakke ananas fint, som jeg efterfølgende hælder i et rent viskestykke, presser væsken fra og hælder i dejen. Det virker måske lidt skørt, at bruge ananas i en gulerodskage. Men det er virkelig verdens bedste trick til at få en kage med den lækreste, svampede konsistens. Jeg lover, at kagen ikke smager af ananas!

Som en lille ekstra-gave til videoen har vi også lavet en kort film hvor jeg viser trin-for-trin, hvordan jeg froster de fine roser på kagen. Den video kan du se her.

I løbet af det næste stykke tid vil resten af mine kagevideoer for Mig og min mad blive lagt på YouTube, og jeg kan afsløre så meget at det bliver enormt lækkert, og der kommer masser af gode tips og tricks undervejs. Så husk at subscribe til Mig og min mad’s YouTube-kanal.

Til sidst har jeg et lille spørgsmål, jeg virkelig håber I vil svare på: Hvad vil I fremover gerne se mig bage/kreere/vise i mine bagevideoer? I kan ønske alt lige mellem himmel og jord, og jeg glæder mig meget til at læse jeres svar <3

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (2)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Jeg er vild med det Cecilia… Det er skønt at se personen bag bloggen live. Det er personligt og nede på jorden – det kan man kun være fan af. Jeg kommer helt sikkert til at følge med. Og hey-dit køkken er da fantastisk… Da jeg læste brunt køkken troede jeg det kunne stå mål med mit 80’er badeværelse (som snart, heldigvis, er det eneste tilbage i vores hus der ikke har gennemgået renovering) men det er da så fint…
  Hvis jeg skulle ønske noget jeg gerne ville se på video er det hvordan du får så fin frosting på dine kager – dem i din bog står jo knivskarpt – den del ville jeg gerne være bedre til…

  1. Hej Cecilia,
   Fedt med et videohold.
   Du starter bare for en ende af bogen, så følger vi med ;O)))

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.