Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Påskeæg med cookie dough

Forleden kastede jeg mig ud i et helt fantastiske påskeægsprojekt. Grunden til at jeg går så vidt som at kalde det “fantastisk” er, at jeg er fuldstændig sindssygt stolt over resultatet. Det er faktisk første gang at jeg sådan rigtig prøver at støbe fyldte chokolader i en rigtig chokoladeform, og jeg skal love for at resultatet blev både smukt og velsmagende. Jeg har lavet en lille video der viser hele processen fra start til slut. Se med her, og husk at abonnér på min YouTube-kanal – der vil komme rigtig mange søde kagevideoer op frem over.

De fine blå og turkise “pletter” er lavet med spiselig pulverfarve. Det er super nemt at arbejde med, og farven er overraskende flot og tydelig, selvom den kommer på en baggrund af meget mørk chokolade. Jeg glæder mig til at prøve samme farver af på hvid chokolade – det kan kun blive gudesmukt.
Pulverfarven blandes op med en lille smule vodka eller anden klar alkohol, indtil du er tilfreds med konsistensen. Derefter kan den flydende farve simpelthen sprøjtes på chokoladeformen med en pensel.

Når du støber fyldte chokolader er det enormt vigtigt at temperere chokoladen. Her skal altså ikke springes over hvor gærdet er lavest. Der er grundlæggende to måder at temperere chokolade på. Den nemme (og hurtige) og den lidt sværere (men meget bedre) metode:

Den “nemme” metode

 • Hak chokoladen fint. ⅔ chokolade kommes i en skål over et vandbad.
 • Smelt chokoladen under omrøring over et vandbad hvor vandet ikke koger – det skal blot være varmt.
 • Den smeltede chokolade tages af varmen og den sidste ⅓ chokolade røres i indtil det er smeltet.
 • Sørg for at der ikke kommer vand (eller damp) i chokoladen – en enkelt dråbe er nok til at chokoladen ødelægges.

Den “grundige” metode (med digitalt termometer)

 • Hak chokoladen fint. ⅔ chokolade kommes i en skål over et vandbad.
 • Smelt chokoladen under omrøring over et vandbad hvor vandet ikke koger – det skal blot være varmt. Chokoladen skal opnå en temperatur på 45 ºC.
 • Den smeltede chokolade tages af varmen og den sidste ⅓ chokolade røres i indtil det er smeltet og temperaturen er faldet til 28-30 ºC. Rør ofte i chokoladen og lad gerne chokoladen stå i et par minutter mellem hver omrøring.
 • Nu skal chokoladen opvarmes til 31-33 ºC (men aldrig over 34 ºC). Dette gøres nemmest ved at blæse med en hårtørrer under omrøring.

Afslutningsvis får du her min opskrift på cookie dough. Portionen herunder er mere end rigelig til de påskeæg, jeg laver i videoen.

Ingredienser
100 g smør
50 g sukker
70 g brun farin
0,6 dl fløde
1 tsk vaniljeekstrakt
100 g hvedemel
½ tsk salt
110 mørk chokolade 70 %, hakket eller som små knapper

 • Pisk smør med sukker og brun farin i en stor skål. Pisk i 2-3 minutter indtil blandingen er lys og luftig.
 • Tilsæt fløde og vanilje mens der fortsat piskes.
 • Tilsæt hvedemel og salt, og rør godt rundt. Tilsæt til sidst chokoladen og rør indtil din cookie dough er helt ensartet og fin.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (6)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hej,
  De ser lækre ud
  Kan man evt. erstatte fløden med noget andet, så de kan holde sig lidt længere?

  1. Hej Elsebeth
   Tusind tak skal du have 🙂
   Det er et rigtig godt spørgsmål, som jeg desværre ikke kan svare på. Har kun prøvet at lave dem på denne måde, og derfor har jeg ikke erfaring med erstatning af ingredienser. Håber du finder en løsning 🙂
   De bedste hilsner herfra

  1. Hej Diana
   Det er desværre ikke noget vi får hjem i webshoppen. Jeg har købt min form hos Kunst og Køkkentøj 🙂
   De bedste hilsner herfra

  1. Dem har jeg købt over nettet – prøv at google pulverfarver, så kommer der masser frem 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.