Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Banankage med chokolade

Velkommen tilbage fra en forhåbentlig fuldstændig fantastisk jule- og nytårsferie! Jeg har den sidste uges tid holdt mig en tiltrængt lille bagepause, men har fået bageabstinenser og deler derfor i dag den skønneste banankageopskrift med jer.

Som nogle af jer måske ved, hvis I har fulgt med på min Facebookside, Instagram eller Snapchat (copenhagencakes), så oplevede jeg noget helt fantastisk i december måned. Min kæreste og jeg havde nemlig trukket stikket ud i 15 dag og var hoppet på et fly til Curacao, en lille ø ud for Venezuelas kyst. Oh boy for et dejligt sted. Jeg kom hjem igen med batteriet ladet fuldt op, og ikke mindst flere tusinde billeder på mit kamera. Jeg arbejder i øjeblikket på en lille rejseguide til jer – det skal I selvfølgelig ikke snydes for.

De næste par uger bliver der atter travlhed i Copenhagen Cakes-land, for bedst som vi går med tanker om udvidelse af vores kagewebshop Copenhagencakeshop, så sker der også noget meget spændende der involverer lidt bagning bag et kamera (sådan et, der filmer) og jeg arbejder også på en masse spændende opskrifter til magasinet Isabellas, som jeg er begyndt at bidrage til. 2016 bliver med andre ord et spændende år, et år med fart på. Sådan kan vi bedst lide det her på matriklen 😉

Hvorom alting er, så var det banankageopskriften vi kom fra. Lov mig, at I har denne opskrift i baghovedet hvis I en dag skulle ligge inde med et par lidt for modne bananer. Så lover jeg til gengæld, at I får en kanon lækker kage ud af det.

Ingredienser
225 g smør, stuetemperatur
460 g sukker
4 æg
5 meget modne bananer
50 g knuste nøddekerner
50 g havregryn
1¼ dl kærnemælk
½ tsk salt
2 tsk natron
2 tsk vaniljesukker
375 g hvedemel
200 g mørk chokolade (70%), grofthakket

  • Forvarm ovnen på 200 °C (alm ovn, ikke varmluft).
  • I en skål piskes smør og sukker sammen. Tilsæt et æg ad gangen under piskning.
  • Mos bananerne og hæld dem i smør-/sukkerblandingen. Rør rundt og tilsæt nøddekerner, havregryn og kærnemælk. Pisk indtil konsistensen er ensartet.
  • I en ny skål sigtes salt, natron, vaniljesukker og hvedemel. Tilsæt melblandingen til de våde ingredienser og pisk det hele godt sammen.
  • Vend til sidst chokoladen i dejen.
  • Hæld dejen i stor bageform eller bradepande (40 x 30 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen i 35 minutter eller indtil du kan stikke en pind i dejen, uden at der hænger dej ved.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (2)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Det er nemlig en rigtig god opskrift på banankage – jeg har bagt banankage efter den samme opskrift de sidste 11-12 år og den er altid en succes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.