Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Chokolademousse på tre måder


Vi er kommet på den anden side af julen, og mange af jer går sikkert med tankerne kredsende om nytårsmiddagen. Jeg vil de næste par dage derfor give jer mine bud på fantastiske nytårsdesserter, som både er nemme at lave, og samtidig smager helt vidunderligt.

Chokolademousse er i den grad en dessert, der er nytårsaften værdig. Jeg har lavet chokolademousse rigtig mange gange, og i rigtig mange forskellige versioner. Mine opskrifter tæller bl.a. hvid chokolademousse med hindbærsauce, chokolademousse med Baileys, chokolademousse med appelsin og kaffe (som i øvrigt er en knaldgod basis-opskrift, som jeg vender tilbage til igen og igen) og chokolademousse med After Eight.

Når du har valgt hvilken variant af chokolademousse du vil lave, kommer næste dilemma: Hvordan skal moussen anrettes? Her kan du bl.a. søge inspiration i ovenstående opskrifter, eller se mine tre anretningsforslag i dette blogindlæg.

Chokolademousse i glas
Første anretningsmulighed (som du finder på øverste billede) er enkel og rustik, og kan “dresses up” lige som du ønsker det. Hæld din chokolademousse i en sprøjtepose og fyld lidt i små fine glas. Du kan bruge vinglas hvis det skal være elegant, eller små Weck-glas (som jeg har gjort) hvis det skal være mere rustikt. Desserten kan inden servering toppes med friske bær og – hvis det skal være ekstra festligt – dekoreres med guldstøv.

Chokolademousse-Copenhagen-cakes

Chokolademousse i silikoneform
Chokolademousse kan også “støbes” i silikoneform, så du får de smukkeste former på moussen. Hæld chokolademoussen i en sprøjtepose og fyld den i silikoneformens fordybninger. Glat overfladen til med en palet så mousserne får en helt plan bund. Stil silikoneformen i fryseren og frys mousserne i minimum 6 timer eller natten over. Tag desserten ud en time inden den skal serveres, og “pop” moussen ud af silikoneformen med det samme mens den stadig er gennemfrossen. Placer moussen på en desserttallerken og lad den tø op inden servering.
Chokolademoussen kan serveres med bærcoulis eller anden passende tilbehør.

Jeg har anvendt silikoneformen “Charlotte” fra Copenhagencakeshop, men alle former for silikoneforme kan selvfølgelig anvendes.

Det gode ved denne chokolademousse er, at du kan lave desserten lang tid inden den skal serveres, idet den blot opbevares i fryseren.
Det er selvfølgelig vigtigt at være opmærksom på, at man til denne form for anret skal anvende en opskrift, der giver en forholdsvis fast mousse, så moussen holder formen efter optøning.

Copenhagen-cakes-chokolademousse-3

Chokolademousse – helt plain
Noget af det mest fascinerende ved chokolademousse er – selvfølgelig ud over smagen – selve konsistensen. En god chokolademousse er fast, men uendelig blød og luftig. Den skal smelte på tungen og ikke kunne “tygges”. Rammer du konsistensen helt perfekt, så vil du, når moussen skæres, kunne se konsistensens porøsitet med det blotte øje. Dét er guf for øjnene!

Her har jeg anrettet min chokolademousse helt plain lige som den er. Den er skåret helt kvadratisk med en meget varm kniv, der (efter den er dyppet i kogende vand) smelter sig igennem chokoladen. På toppen har jeg pyntet med flager af mørk chokolade og skønne grønne usaltede pistaciekerner. Opskriften på denne mousse finder du her.

Vil du gøre desserten ekstra festlig, så server med en god og syrlig sorbet-is, og måske også eksotiske frugter ved siden af.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (8)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hej Cecilia 🙂

  Kan din chokomousse med Baileys mon bruges i forme og fryses ned?
  Er den fast nok?

  Tak for alle dine flotte og lækre opskrifter!

  Kh Anna

  1. Hej Anna
   Uh et er et rigtig godt spørgsmål! Jeg har ikke prøvet det selv, men jeg vil umiddelbart tro at det godt kan lade sig gøre. Hvis du giver det et forsøg, så vend endelig tilbage og fortæl, hvordan det gik.
   Rigtig godt nytår til dig 🙂

  1. Hej Anette

   Øverst i blogindlægget linker jeg til tre opskrifter, og nederst linker jeg til endnu en 😉

   Mvh
   Cecilia

 2. Så er der smidt en portion af denne mousse i køleskabet til i morgen, hvor jeg vil forsøge at skære den ud i de flotte firkanter. Der har været smagsprøver undervejs, og den smager simpelthen så godt! Min 3 årige søn var også godt tilfreds 🙂 I morgen serveres den med passionsfrugtsorbet – nøj hvor jeg glæder mig. Tak for opskriften og rigtig godt nytår!

 3. Hvis man nu ikke bryder sig om kaffe, skal man så erstatte den med varmt vand i den sidste opskrift (den skærefaste mousse) eller skal man blot udelade den?

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.