Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Krydderkage med valnødder og cream cheese-glasur


Indlægget er sponsoreret.

Ingen jul uden en rigtig god og krydret kage! Jeg ELSKER krydrede kager. Det er måske derfor, at gulerodskage er en kage, jeg vender tilbage til igen og igen. Denne kage minder meget om gulerodskage: Krydderierne er langt hen ad vejen de samme, og kagen er ligesom gulerodskagen toppet med cream cheese. I stedet for min klassiske cream cheese frosting har jeg her lavet en cream cheese-glasur. Jeg synes nemlig at glasur, der rinder ned ad kagens sider er noget af det flotteste og syndigste, når det kommer til at dekorere kager.

Copenhagencakes-Eva-Trio-Krydderkage

Denne fine krydrede kage har jeg fundet frem til sammen med de søde folk bag Eva Solo, som gav mig en rigtig spændende udfordring: Bag en god julekage, der skal styles på Eva Trios fine stel Legio Nova. Jeg inviterede derfor gode venner på besøg, og dækkede bordet fint op med stel, masser af kage og drikkevarer dertil. Selvom jeg kun byder på kage kan jeg godt lide at dække bordet op med tallerkener i to lag. Det giver lidt ekstra volumen til borddækningen, hvormed kagetallerkenen kommer i fokus. Derfor har jeg nederst brugt en middagstallerken og øverst en lille kagetallerken, hvorimellem jeg har lagt en foldet stofserviet. Tallerkenerne har jeg pyntet med en lille eukaluptusgren, som jeg i øvrigt også dekorerede toppen af kagen med inden jeg hælde den lækre cream cheese-glasur over.

Opskriften her er nr. 2 i rækken af Legio Nova-inspirerede opskrifter. I starten af december gav jeg jer nemlig opskriften på hjemmelavet hvid gløgg, som jeg siden da jeg måttet lave igen og igen. Det er simpelthen så nemt at lave gløggen selv, og den smager så pokkers godt!

Copenhagencakes-Eva-Trio-Krydderkage-6
Ingredienser (ca. 10 personer)
1,2 dl vand
70 g valnødder, hakket
½ tsk natron
60 g smør
100 g sukker
1 æg
1 tsk citronsaft
Korn fra 1 vaniljestang
180 g mel
1 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt muskat
¼ tsk stødt nellike
¼ tsk salt

  • Forvarm ovnen på 170 °C. Smør en stor rund “bundt cake”-form og drys den med mel. Bank det overskydende med ud.
  • Kog vandet og hæld hæld det over hakkede valnødder og natron i en skål. Rør let rundt og stil skålen til siden.
  • I en ny skål piskes smør med sukker indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk indtil det er inkorporeret. Tilsæt citronsaft og vaniljekorn og pisk igen.
  • Sigt mel, kanel, ingefær, muskat, nellike og salt sammen i en skål, og hæld det over i skålen med smør-/æggeblandingen under omrøring. Tilsæt til sidst skålen med vand og valnødder og rør indtil dejen er jævn og ensartet.
  • Hæld dejen i bageformen og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter eller indtil du kan stikke en pind i kagen uden at der hænger dej ved.
  • Lad kagen afkøle fuldstændig.

Cream cheese-glasur
1,2 dl flødeost naturel
240 g flormelis
Lidt salt
3-5 spsk piskefløde

  • I en skål piskes flødeost med flormelis og salt. Tilsæt piskefløde en spiseske ad gangen indtil du er tilfreds med konsistensen. Glasuren skal være flydende men ikke for tynd.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (2)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.