Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Tiramisu med chokoladeknas

Copenhagen-cakes-copenhagencakes-tiramisu-med-knasFoto: Lars E

Tit og ofte spørger folk mig, hvad min yndlingsdessert/-kage er. Det er et drønsvært spørgsmål at svare på. For jeg kan nævne så mange lækre bagværk og søde køkkenkreationer, som jeg gennem tiden har kastet min kærlighed på. Straks får jeg smagt noget nyt og spændende, og vupti, så er det skrevet på min liste over favoritter. Men der er specielt én dessert, jeg kan spise igen og igen, og som jeg er 100.000 % sikker på jeg aldrig bliver træt af: Tiramisu.

Tiramisu kan laves i rigtig mange variationer. Du kender sikker den klassiske, med skøn luftig og cremet mascarpone og kaffe. Ønsker man at give desserten lidt forvandling, kan man f.eks. prøve at tilsætte lidt fintreven skal af usprøjtede citrusfrugter, man kan vælge en anden likør at dyppe ladyfingers’ne i – ja, kun fantasien sætter grænser. I denne version har jeg tilføjet grofthakket chokolade med knas, så konsistensen får lidt modspil til alt det bløde og cremede.

Måske denne lækkerbisken var en god idé til nytårsdesserten? Jeg kan i hvert fald ikke forestille mig noget bedre, end at skyde nytåret i gang med maven – og samvittigheden – godt mættet af tiramisu.

Ingredienser (ca. 6 portioner)
500 gr mascarpone
100 gr sukker
2 past. æggeblommer
2 past. æggehvider
2 dl stærk kaffe (afkølet)
1 dl amaretto
22 ladyfingers
100 g Knas chokolade, grofthakket
Drys: Kakaopulver

 • Mascarpone, sukker og æggeblommer piskes sammen.
 • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i æggeblommeblandingen med en dejskraber. Vær varsom, så blandingen ikke mister volumen.
 • Bland kaffe og amaretto i en skål og dyp ladyfingers deri meget hurtigt – de må ikke blive alt for våde og gennemblødte.
 • Læg et lag af de opblødte ladyfingers i en form og kom ca. en tredjedel af mascarponecremen ovenpå. Drys med halvdelen af chokoladen.
 • Læg et nyt lag ladyfingers og mascarponecreme og drys igen med chokolade – fortsæt til du har brugt alle ingredienserne.
 • Slut af med mascarponecremen.
 • Tiramisu’en skal stå i køleskabet i mindst 24 timer før den er klar til servering.
 • Inden servering drysses kagen med kakaopulver.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (9)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Uh et godt spørgsmål. Synes ikke tiramisu har behov for så meget pynt. På en helt enkel tallerken vil den se super flot ud hvis den er skarpt skåret og helt minimalistisk serveret. Selvfølgelig drysset med kakaopulver 🙂

 1. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg gør forkert, men hver gang jeg prøver på at lave tiramisu “flyder” mine ladyfingers op i cremen, når jeg hælder den over, hvilket gør, at de jo ikke er lige fordelt over alt, men også at de ikke suger som de skal. Og så er det jo bare heller ikke særlig kønt. Hvad mon jeg gør forkert? Har du et godt råd?

  1. Hej Louise
   Øv hvor lyder det bare mærkeligt. Du er ikke den første jeg hører fra, der har det problem. Men jeg synes simpelthen det virker så mærkeligt, det er jo slet ikke meningen at de ladyfingers skal kunne flyde ovenpå. Cremen skal jo være forholdsvis tyk og tung, så den burde kunne dække de ladyfingers og dermed holde dem på plads. Jeg aner desværre ikke hvad løsningen er. Jeg har selv laver tiramisu fra denne opskrift op imod 10-15 gange, og har aldrig oplevet det problem. Er ked af at jeg ikke kan hjælpe dig mere.
   De bedste hilsner
   Cecilia

 2. Det er virkelig en god idé at få lidt knas i tiramisuen – det vil jeg prøve næste gang (og det er nok snart 😉 )

 3. Den ser så lækker ud, den kage har jeg nærmest glemt! Tror du, at den smager lige så godt hvis man undlader likøren? Tak for lækre opskrifter og fantastiske smukke billeder. 🙂

  1. Tusind tak 🙂 Uh det er et godt spørgsmål. Det er jo en smagssag, og likøren er jo netop det, der gør tiramisu til en tiramisu. Men man kan helt sikkert eksperimentere sig frem med andre lækre smage eller bare helt udelade likøren 🙂

 4. Hej 🙂 Den ser virkelig lækker ud … det er mig der står for desserten til nytårsaften, så denne kommer med i overvejelserne 🙂 Tak for tippet! God weekend, kh Maiken

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.